kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 02.03.2019

5 x addiktio!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
14 kommenttia

Mulle tulee mieleen sanasta riippuvuus jokin sellainen tosi iso, elämää ohjaava asia. Päihdeongelmat, ortoreksia tai jokin vastaava. Sitä kuvittelee, että on sellaisten asioiden yläpuolella, mutta todellisuudessahan varmasti meillä jokaisella on niitä asioita, joihin olemme muodostaneet addiktion.

Mä tajusin viime viikolla, kun himoitsin Cokista – taas kerran – aivan koko ajan, että mä olen siihen kyllä todella pahasti koukussa. Aloin oikein pohdiskella, mihin ruokiin ja juomiin mä olen addiktoitunut.

  1. Cokis. Ei enempää sanoja. Mun ultimate-koukku. Cokis on myös sokerilakon suurin kompastuskivi.
  2. Kahvi. Since 1992. Jos mä en saa aamukahvia, olen hullu. Jopa lapsi tajuaa, että ennen mun tuplaespressoa ei saa kysyä mitään.
  3. Siipikastike. Tämä on aivan järjettömän tamperelaista, mutta mä en voi enää elää ilman Siippareiden kastiketta. Tungen sitä leivän päälle ja tortilloihin ja vaikka sun minne.
  4. Oivariini ja voi. Margariini on kauheinta, mitä mä tiedän ihmisten syövän. Mä itse asiassa käyttäisin varmasti aina oikeaa voita, mutta sen levittäminen leivän päälle on hankalaa, jos ei pistä pakettia lämpiämään etukäteen. Lapsi kysyi joskus eskarivuonna, mitä on ”margariini”, josta ihmiset puhuvat. Oli kovat-rasvat-kulttuuri iskostunut myös häneen.
  5. Kalinkka-jogurtti. Mä olen rakastanut Kalinkka-joguja niin kauan, kun muistan. Vadelmalla jos kyseessä on ”top”, mustikka-vadelmalla, jos kyseessä on perinteinen Kalinkka.

Mitä on sun ruoka- ja juomakoukut?

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Kommentit (14)

Itselläni on myös tuo oivariini. Toinen on cokis zero, en pysty vaan jättämään sitä. 😅

Margariinia se oivariinikin on

Pepsi max ja irtokarkit pahimmat.
Tupakka olis joskus nuorempana (aski päivässä hyh), mut onneks siitä päässyt irti jo 10v sitten.
Sininen keiju on lähes yhtä hyvää kuin oivariini. Suosittelen testaamaan jos et oo kokolannu. 😊
https://www.lily.fi/blogit/mina-se-oon/

Hyvä idea 🙂 Tosin itse en ehkä osaisi arvioida määrää! Sitten olisi tylsä heittää ruokaa pois.

Vinkki voihin: vedä juustohöylällä siivu leivän päälle. Tämä toimii nimenomaan kylmään voihin. Hyvällä höylällä saa ihan seitinohuen siivun. Jos tulee paksu siivu, niin ei hätää, se pehmenee todella nopeasti veitsellä levitettäväksi.

Loistoidea <3 Kiitos!

Meillä on posliininen voiastia, jossa on huoneenlämmössä aina päivän tarpeeksi pehmeää voita. Koska voi!

Hyvä idea! Kuinka osaat arvioida määrän, ettei mene hukkaan?

Aika nopeasti huomaa, paljonko päivässä menee. Kuinka monta leipää perheessä päivässä syödään ja mikä määrä menee paistamiseen. Ja pian voi pehmenee, jos tarvitseekin vähän lisää, ja toisaalta taas se ei niin helposti pilaannu, jos vähän jääkin seuraavalle päivälle. Eli MuTulla! 🙂

Ihan kauheeta jos joutuu jossain muuaalla laittaan leivän päälle jotain margariinia 😀 Eli oivariini ja voi löytyy meiltäkin. Lapseni 13v luuli juuri että margariini on merkki, niinkuin oivariinikin 😀 Samoin kahvi ja kalinka kuuluu samoin näihin ”pakko olla” juttuihin. Yks on kans leipä, syön vaan ohutta herkkua, ainoa ruisleipä josta ei mene maha sekaisin ja se onhyvää!

Margariini on jotain niin kauheaa, että jätän ennemmin leivän voitelematta kuin laitan sitä 😀

Onko se susta parempaa kuin normicokis?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X