kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 02.04.2019

Millaisia juttuja täältä blogista voi lukea?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
9 kommenttia

No niin. Tiistai melkein lopussaan ja mä olen jo toista päivää MeNaisissa.

Eilen mä kirjoittelin pääpiirteittäin itsestäni, tänään ajattelin kertoa vähän tästä blogista, jota juuri luet. 

Kuten jo eilen kirjoitin, olen tehnyt Kolmistaan-blogia jo 8 vuotta. Tuntuu ihan ikuisuudelle ja totta on, etten muista enää aikaa ennen tätä. Kun bloggaa kauan, tapa ajatella ja katsella ympäristöä jotenkin muuttuu. Ei niin – kuten moni luulee – että elämä itsessään muuttuisi. Ainakaan mulle niin ei ole (blogin vuoksi) käynyt. Vaan kun kirjoittaa, elää elämää koko ajan ikään kuin tuntusarvet pystyssä: ”Hmm. Tästä mä haluaisin kirjoittaa”, ”Voisikohan tuon jutun kuvata?” tai ”Miten mä voisin pukea tämän asian sanoiksi?

Toisaalta kirjoittamisen kautta ajattelu on minulle muutenkin luontaista, ei vain töiden vuoksi. Olen joskus kertonutkin siitä , että prosessoin kaikki elämän suurimmat (ja joskus pienimmätkin) asiat kirjoittamisen kautta. Mä en siis yksinkertaisesti usein osaa ajatella omia ajatuksia selkeästi ilman, että kirjoitan ne ylös.

Mun blogi päivittyy täällä uudella alustalla nyt sellaiset 5-6 kertaa viikossa. En usko, että tyyli tai aiheet kauheasti eroavat vanhasta, vaikka tottahan on, ettei blogi koskaan ole samanlainen kuin aikaisemmin. Elämäntilanteet, omat ajatukset ja arjen tapahtumat kun vievät postauksia aina uusille ja uusille poluille.

Voin kuitenkin sanoa, että karkeasti jaoteltuna Kolmistaan-blogissa vuorottelevat seuraavat aiheet:

  1. arki ja perhe-elämä. Olen kirjoittanut mm. meidän kauheista aamuista, uusperheellisyydestä ja äitiydestä.
  2. parisuhde. Kun eroaa äiti-ihmisenä ja tapaa sen jälkeen elämänsä rakkauden, on se asia, jota täytyy prosessoida. Olen kirjoittanut mm. meidän etäsuhteesta, häistä ja olenpa mä kerran haastatellut miestäkin siitä, millainen puoliso mä olen.  
  3. ystävät ja sosiaalinen elämä. Mulla on ihana ystäväjoukko, jonka kanssa pidetään yhteyttä silloin, kun ehditään. (Eli ei kovin usein, koska ruuhkavuodet). Olen kirjoittanut mm. siitä, miten kummius on kuin ystävyyden avioliitto.  ja kuinka ihanaa on, kun välillä ehtii nähdä. Yksi mun blogin juttusarjoja on ollut myös ystävänikirja, jossa sekä minä, että kamuni vastaillaan kiperiin kysymyksiin, jotka lukijani ovat meille esittäneet. 
  4. ruoka ja koti. Meidän perheen yksi intohimo on syönti. Hah! Mies yleensä kokkaa ja minä kuvaan ja kirjoittelen reseptejä blogiin. Osaan toki itsekin laittaa ruokaa ja joskus ohjeet ovat myös minun käsialaani. Mä kirjoitan myös jonkin verran meidän kodista. Tämä ei ole varsinainen sisustusblogi, mutta toki kaunis koti on minulle tärkeä juttu. Olen kirjoittanut tyttären huoneen muutoksesta, kodin lempipaikoista ja Konmarittamisesta.
  5. työ. Koska mä olen siirtynyt opettajan töistä vapaaksi kirjoittajaksi ja yrittäjäksi, ja koska kaikki se on mulle edelleenkin kahden vuoden jälkeen uutta, mä kirjoittelen aika paljon siitä, millaista on tehdä töitä tällä tavalla. Olen kirjoittanut mm. rahasta.  Kuinka mun maanantaiahdistus on kadonnut uuden uran myötä ja kirjoitinpa mä syksyllä megasuositus neljän postauksen sarjan siitä, miltä koulumaailma näin ex-opettajan silmin ja sanoin näyttäytyy. Se on luettavissa täällä, täällä, täällä ja täällä. 
  6. naiseus. Mä käsittelen naisena olemista oman itseni kautta. Siitä, mitä paineita koen ja millaiseksi haluaisin kasvaa. Näissä vuorottelevat niin kepeät postaukset kuin aatokset feminismistä,  burn outista kuin  reippaan tytön syndroomastakin. 
  7. kauneus ja vaatteet. Mä olen varmaankin sellainen aika perusnainen (vaikka ei sellaista todellisuudessa edes ole) kauneusjuttujen kanssa. Meikkaan, mutta voin olla meikkaamattakin. Pohdin, mikä rasva on parasta, mutta silti unohdan laittaa silmänympärysvoidetta (noin 34 vuoden ajan). Vaatteista kirjoitan yleensä perjantaisin Perjantain asu -postaussarjassa. Ja mukaan mahtuu välillä myös lastenvaatepostauksia. 

Sellaista! Ja tottakai satoja ja tuhansia tekstejä vaikka sun mistä muusta aiheesta. Sellaisista, mitä kulloinenkin päivä juolahtaa mieleeni.

Juttuideoita saa antaa nyt ja jatkossa. Mitkä teemat tuolla yllä kiinnostavat eniten?

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Kommentit (9)

Onnittelut uudesta blogikodista! Olen seurannut blogiasi muutaman vuoden ja tykännyt hurjasti. Pidän ehkäpä eniten jutuista, joissa pohdit arkielämää ja naiseuttasi sekä tietysti kosmetiikka/vaatejutuista. Näin nuorena kirjallisuuden opiskelijana on kiinnostavaa lukea myös siitä, mitä teet työksesi ja miten olet luonut sen oman juttusi ja itsesi näköisen elämän. Arvostan ja ihailen tekemääsi työtä tosi paljon ja toivon, että pian pääsen lukemaan myös kirjojasi. Kaiken kaikkiaan blogisi on minusta sopiva sekoitus ja se näyttää sinulta. Innolla odottelen uusia juttujasi täällä Me Naisten puolella! Mukavaa kevättä sinulle ja perheellesi!

Mä taas tykkään perjantain asupostauksista, toivottavasti jatkuvat! 🙂

En tykännyt yhtään keskiviikon kosmetiikasta enkä perjantain asupostauksista. En koskaan lue niitä. Toivottavasti ne nyt jäävät pois. Muuten blogisi on hyvä.

Perjantain asu-postaukset on kivoja! Tykkään sun tyylistä 🙂

Mulla ois postausidea! 🙂 Miten tulla kirjoittajaksi? Entä kirjailijaks? Milloin kustantajaan voi ottaa yhteyttä? Pitääkö kirja olla siihen mennessä kirjoitettu? Miten omia tekstejään kannattaa julkaista tai laittaa nettiin? Kiitos etukäteen 🙂

Loistavat ideat. Kiitos näistä 🙂 !!

Arki, perhe-elämä ja koti. Olis kiinnostava nähdä sun koko vaatekaapin sisältö. Toisaalta myös lasten lelujen hankinta, valinta, eettisyys, ekologisuus ois kiinnostava aihe. Paljonko vanhempien päätös vs. lapsen päätös vaikuttaa ostoksiin 😊

Hei tosi hyviä postausideoita. Kiitos niistä 🙂 Käytetään varmasti jatkossa!

Hei ihana kuulla <3 Ja tervetuloa tännekin mukaan. Kivaa kevättä ja tsemppiä opintoihin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X