kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 03.04.2019

Reiman alekoodi! Ulkovaatteet, jotka miellyttävät vanhempia ja itse koululaista!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Reima 

Muistan vielä (hämärästi) ajan kun F oli niin pieni, että suurin haaste ulkotamineissa oli esimerkiksi se, miten peukalon saa ujutettua rukkaseen. Tai miten lötköllä nilkalla varustetun pullean jalan sai kenkään.

Nykyisin, tokaluokkalaisen kanssa, ulkopukeutumishaasteet ovat vähän toista sorttia. Olemme tulleet pisteeseen, jossa on pakollista huomioida lapsosen oma (helkkarin vaativa!) tyyli. Sekä se, että vaatteet ovat toiminnallisia, kestäviä, hengittäviä, lämpimiä, tarkoituksenmukaisia ja laadukkaita. Toisin sanoen myös vanhempiystävällisiä.

Voisi kuvitella, että näiden kahden kriteerin täyttäminen on nykyvaateteollisuuden keskellä ihan helppoa. Mutta oikeasti ei ole sitten yhtään! Monet niistä vaatteista, jotka lapsi haluaisi pukea ylleen, eivät sovellu siihen touhuamiseen (katso kuvat), jota lapsi todella ulkosalla harrastaa. Tokaluokkalaisen mieli kun kiipeilee jo sinne esiteinien vaatemaun puolelle, mutta käytännössä ulkona rymytään vielä aivan kympillä. Siksi coolien kuteiden on oltava myös teknisiltä ominaisuuksiltaan vähintään yhtä päteviä kuin päiväkoti-ikäistenkin tamineet.

Meidän luottomerkki on ollut melkein F:n alkutaipaleelta lähtien Reima. (Googlatkaa vaikka.) Mutta totta on, että kun aloitimme reimailun, en edes tiennyt, että heiltä löytyy päteviä vaatteita myös isoille lapsille. Olin toki tietoinen jo ennen F:ää Reiman taaperohaalareista ja pienten ihmisten rukkasista, mutta en osannut arvata, että Reimalla panostetaan vähintään yhtä paljon myös koululaisten pukeutumiseen. Tämä oli iloinen ja todella mieluinen ylläri F:n kasvettua osastolle ”koululaiset”.

Koululaisten pukeutuminen ja pukeminen ihan omalla tavallaan on asia, jossa Reima on minusta edelläkävijä. Se ei ole tehnyt vain isompia kokoja pienten lasten vaatteista, vaan isojen mallisto on oikeasti ihan erilainen ja suunniteltu ulkonäöllisesti myös isojen lasten tarpeisiin ja haluihin. Toisaalta teknisyys ei ole myöskään tipahtanut matkalta minnekään! Siellä ne vesipilarit, pipojen tuulisuojat korvilla, helpot vetoketjut, vettä pitävät kenkämateriaalit ja muut ovat aivan kuten pienissäkin kokoluokissa.

Valitsimme F:lle tähän kevääseen:

  1. kaksi Reima-takkia. Ihan superihanan, vesisäillekin sopivan, sekä Float-kevytuntsikan, josta saa kätevien vetoketjujen avulla myös untuvaliivin. Kuten tiedätte, mä olen SUURI untuvan rakastaja ja siksi tämä takki/liivi oli myös minun mieleeni. Mun mielestä on hurjan siistiä, miten Reima tekee tuotteisiin monikäyttöisyyttä niin, että esimerkiksi takkeja voi keventää ja paksuntaa sääolosuhteiden mukaan. Toinen takki, jonka F otti sateisemmille säille (vesipilarit!), oli herkkukeltainen, retrohenkinen Sydvest-takki.  Tämä takki obn myös monikäyttöinen, koska siinä on irrotettava vuori.
  2. Kapeat Idole-housut ovat klassikot, joita F:llä on tainnut olla ainakin jo neljät elämänsä aikana. Nykyisin moni merkki tekee samanhenkisiä kapeita ”leggariulkohousuja”, ja mekin on kokeiltu niistä pareja erilaisia. Ollaan silti palattu joka kerta Reimaan, koska tämä malli on vain niin ykkönen pitkäjalkaiselle, hoikalle tytölle. Näistä pöksyistä on tullut F:n lähipiirissä jo käsite. Ilmeisesti ulkohousuongelma on todellisuutta monessa muussakin perheessä, koska olen saanut niin monta kyselyä läheltä ja kaukaa siitä, ”Millaiset ne F:n ulkohousut oikein onkaan?”
  3. No mitenkäs nämä toiset klassikot sitten? F:llä on ollut putkeen Reiman Wetter-välikausikengät nyt viisi vuotta. Uusi koko vaan ostettu vanhojen, pieneksi jääneiden, tilalle. Hauskaa tässä on se, että tällä kertaa tuo neiti, jonka jalka oli kasvanut kaksi kokoa puolessa vuodessa, ei edes halunnut vaihtaa väriä. Täysin samat popot siis kuin syksylläkin. Syy siihen, miksi nämä ovat ne meidän välikausikenkämme, on yksinkertainen: Kengissä toimii kaikki! Ne oikeasti pitävät vettä, ne on helppo sujauttaa joustonauhojen ansioista jalkaan, ne näyttävät himppusen tennereille, ja niissä on jalalle tarpeeksi tilaa. Kokokin on helppo mitata, koska kengän sisässä on irrotettava pohjallinen, joka kertoo, mihin asti varpaat saavat tulla.
  4. asusteiksi meille valikoitui ohuet, Loisto-kosketusnäyttöhanskat, jotka saa todella kätevästi kiinni toisiinsa nepparilla.F usein soittaa esimerkiksi koulumatkalta, joten hanskahävikkiä vähentää huomattavasti se, ettei hansikkaita tarvitse ottaa puhelun ajaksi pois käsistä.  Pipo on aivan superihana, värikäs Tokko-puuvillapipo , jonka mies sanoi pihistävänsä itselleen. (Sopii myös aikuisille ihan oikeasti tuo suurin koko). Lapsi on ristinyt pipon värien vuoksi tietysti Tappara-pipoksi.

 

Näillä siis kohti KEVÄTTÄ! Mulla on ilo antaa teille alekoodi Reiman nettikauppaan. Koodilla saatte KOLMISTAAN20 saatte -20% kaikista normaalihintaisista nettikauppostoksista Reimalta. Koodi voimassa aina sunnuntaihin, 7.4. 2019, klo 24.00 asti!

Klikkaa itsesi Reiman verkkokauppaan! 

-Karoliina-

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X