kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 04.04.2019

Kukaan ei ole vain bimbo, älykkö, äiti tai sinkku!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Tänään polkaistiin MeNaisissa käyntiin Moninainen-kampanja. Sen tarkoituksena on näyttää se, miten monenlaisia me kaikki oikein ollaankaan. Printtilehdessä oli ihan loistava juttu aiheen tiimoilta Maisa Torpasta. Naisesta, joka päätti 17-vuotiaana rakentaa itselleen julkkisblondin brändin. Mutta joka vuosien ja elämänkokemuksen jälkeen on paljon muutakin. Ja itse asiassa: ennen kaikkea vaikka mitä muuta.

Moninainen-kamppis on tosi tervetullut keskustelun herättäjä. Vaikka itse tiedän olevani moninainen, ja vaikka tiedän ympäröivien naisten ja miesten olevan moniulotteisia, unohtuu se kauempana olevien tyyppien moninaisuus todella helposti. Itse ainakin myönnän, että helposti tulee katsottua ihmisiä vain yhden tai kahden ominaisuuden kautta. Varsinkin niissä tilanteissa, kun tyyppiä ei tunne kunnolla. Voin tuomita  ja toisaalta myös katteettomasti kohottaa jonkun ihmisen tuosta vaan ”ituhipiksi”, ”älyköksi”, ”kaunottareksi”, ”tyrkyksi” tai vaikka miksikä muuksi.  

Joskus itseäni on pänninyt, kun jengi on tehnyt päätelmiä minusta – lähinnä blogin perustella – liian yksioikoisesti. Toisaalta asia on ymmärrettävä. Mä varmasti myös tuon itsestäni vain tiettyjä puolia esille, joten eipä ihme, että näin käy. Olisikin joskus mielenkiintoista voida itsekin tarkistella tätä omaa ”tarinankerrontaansa” ulkopuolisen silmin. Mitä jätän pois ja mitä uutta voisin tuoda esille?  

Haastankin Moninaiset-teeman mukaan teitä miettimään, mitä kaikkia piirteitä teissä itsessänne on. Niitä näkyviä, mutta myös piilossa olevia. Olisi ihana, jos kirjoittelisitte omaa ominaisuuslistaanne myös tänne luettavaksi.  

Postauksen kuvissa tänään ilmestyneen MeNaisten (numero 14) satoa omalta osaltani. Kolumni ”Kännykkäkielto toimii kuin kalenteriin laitettu seksi”  ja sitten pieni haastattelu, jossa kerron itsestäni – päivän teeman mukaisesti – 6 sellaisesta ominaisuutta, jota minusta ei ehkä tiedetä.  

Kivaa torstaita!  

-Karoliina- 

Kommentit (2)

Olen nuori naislääkäri ja teen kliinisen työn ohella väitöskirjaa. Olen siis hyvin tiedeorientoitunut, järjestelmällinen, järkiperustainen ja tehokas. Lisäksi olen hyvin sosiaalinen ja minulla on laajat ystäväpiirit. 

Mitä monet eivät minusta uskoisi, on että äänestän perussuomalaisia, sillä tämän perusteella usein kategorisoidaan ihminen juntiksi, rasistiksi ja suvaitsemattomaksi tai esim. Soldiers of Odinin kannattajaksi. Tämä käsitys on kuitenkin yhtä väärä kuin se että kaikki vihreitä äänestävät olisivat vegaaneja muunsukupuolisia äärifeministejä. En siksi myös useinkaan huutele esimerkiksi siitä, ketä puoluetta aion nyt äänestää ellei kyseessä ole rauhallinen keskusteluhetki jolloin voin selittää kantani.

Muuten ehkä kuvittelen antavani itsestä melko oikeanmukaisen kuvan myös puolitutuille ihmisille. Tietysti lääkärin ulospäin annettuun kuvaan sopii tietynlainen nuhteettomuus ja nyt kun olen virkamiehenä niin myös sellainen hajuttomuus ja mauttomuus eli julkinen some tai muuten räiskyvien mielipiteiden julkinen esittäminen on no no.

Hieno esimerkki siitä, ettemme aina ole sitä, mitä meiltä odotetaan! Jokaisessa on niin monta puolesta ja ihmiset myös leimataan tosi herkästi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X