kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 16.04.2019

Miksi kevät on niin ihana?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Joka ikinen vuosi kevät vaan yllättää ihanuudellaan. Sitä päivittelee vuodesta toiseen ”katso nyt, kello on neljä/kuusi/seitsemän/yhdeksän ja NÄIN valoisaa”. Tennareiden esiin kaivaminen varaston perukoilta aiheuttaa käsittämätöntä iloa ja Instagram-täytyy kevätpäivittelyistä. Sieltä se sitten tuli. Taas kerran pitkän ja synkän talven jälkeen. Ei voi olla totta!

Mä olen vahvasti sitä mieltä, ettei ihmistä (ainakaan minua) ole luotu vaeltamaan lumessa, pakkasessa ja pimeässä. (Eikä ainakaan loskassa ja ikuisessa lokakuussa). Olen myös täysin varma siitä, että ihan liian pitkä talvi on syy siihen, miksi meitä suomalaisia kutsutaan jurottajiksi. Heti kun aurinkoaika alkaa pidentyä, linnut laulavat ja lumet sulavat, ihmisten kasvoille nousee hymy. Keväällä ja kesällä kaikki ihan tavallinenkin: Joukkoliikennevälineissä istuminen, kaupassa käynti, kotihommien teko ja vaikka sun mikä muu tuntuu vaan yksinkertaisesti paljon paremmalle kuin mikään muu.

Mä kipsutin eilen illalla hakemaan Ärrältä iltapalajäätelöitä. Lenkkareissa, ilman sukkia. Yläkroppaan olin sentään vetänyt vielä untsikan ja päähän pipon. Auringon laskettua tuuli kylmästi, vaikkei lunta näkynytkään enää missään. Vastaan tepasteli pari teiniä kylmyydestä hartioitaan korviin vetäen. Pojilla oli päällä pelkät hupparit. Ensin kauhistelin miten vähissä pukeissa lapsoset olivat liikenteessä. Sitten iski fläsäri omilta teiniajoilta. Nämähän olivat nimittäin juuri ne kevätillat ja -päivät, kun sai vetää ekan kerran pelkän nahkarotsin tai farkkutakin puseron kaveriksi. Tottakai sitä paleli silloinkin, mutta palelua suurempi voima oli fiilistellä kesää. Nämä oli niitä ihan parhaita päiviä, kun talvi oli selätetty, lukukausi melkein lopussa ja edessä jännittävä voi-tapahtua-mitä-vaan-kesä.

Tänään pyöräilin aurinkolasit päässä kahden neidin kanssa (ja ilman). Ei palellut yhtään. Oi kevät! Olet paras. Joka ikinen kerta.

-Karoliina-

 

Kommentit (3)

Luuletko että oma suhtautumisesi talveen olisi erilainen jos asuisit esimerkiksi lapissa? 😊 Itse olen sieltä kotoisin ja talvet ovat siellä kyllä aivan ihania. Loskakausi kestää vain vähän aikaa, lumi valaisee pimeydessä ja pakkanen piristää 🤩 Tuntuuki että aika monesti talvesta valittajat on just niitä jotka asuvat etelässä 😀 Musta on kyllä ihanaa että jokainen vuodenaika on selkeä, ei tarvi enää synkistellä semmosista asioista mille ei voi mitää 😊

Joo kyllä se kevät vaan joka kerta yllättää positiivisesti. 🙂Tulee oikein kunnon energia- ja posiitivisuuspiikki, kun päivät alkavat pidentyä.

Hmm. En tietenkään ole varma, mutta veikkaan, että olen silti kesätyyppi. Mä olen kuitenkin Keski-Suomesta kotoisin ja siellä 20 ekaa talveani viettänyt. Silloin ainakin talvet oli talvia: Kylmiä ja lumisia. Ja vihasin sitä silloinkin 😅 Paitsi ihan lapsena, kun tykkäsin vielä lasketella.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X