kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.04.2019

100% luomu-deodorantti. Voiko oikeasti toimia? Keskviikon kosmetiikkalöytö, nro 13.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
15 kommenttia

Kosmetiikkatuote/niksi/palvelu: We Love The Planet -deodorantit, Original range (puikko) ja Sweet Serenity (purnukka)

Paikka: Blogin kautta saatu*

Ennakko-oletus (tai -tietämys): Mä olen testannut todella monia luomudeodorantteja, mutta mitkään niistä ei ole pitänyt hien hajua loitolla. Odotukset eivät siis olleet kovin korkealla.

Mitä tuote todella tekee? Dödö on 100% luomua ja se on valmistettu mm. luomukookosöljystä ja maissitärkkelyksestä. Dödö on pakattu joko kartonkiin tai kierrätettävään kierrätyspeltiin, eikä dödö itsessään sisällä alumiinia. Deodorantti muistuttaa koostumukseltaan vähän perus kiinteää huulirasvaa, eli itse dödön koostumus on tahmean kakkumainen. Tuoksut purkissa on ihania, mutta itse kainalossa ne eivät juuri tuoksu millekään. Dödö pitää hien hajun – vaan ei kainaloiden kastumista – loitolla ainakin ihan normipäivänä (hitsi kun jännitti testata), mutta todellisessa hikiliikkunnassa tai helteellä en ole vielä ehtinyt kyseisiä dödöjä testata. Kokemus oli kuitenkin yllättyneen positiivinen.

Kosmetiikkalöydän/niksin/palvelun kannattavuus: Mä olen käyttänyt varmasti 15 vuotta Nivean dödöjä. Joulukuussa mä olin pakannut oman dödöni jo matkalaukkuun, kun kävin suihkussa ennen meidän Budapestin matkaa. Päätin sitten siinä kylppärissä sutaista kainaloihini miehen Nivea Men -dödöä. Niinhän siinä sitten kävi, että muutaman tunnin päästä mun kainaloita alkoi kutittaa aivan kauheasti, ja vaikka kuinka pesin, kuorin ja kosteutin kainaloita, allergisoiduin sen jälkeen myös OMALLE Nivealleni. Kevään olenkin nyt testaillut erilaisia deodorantteja selvittäen, mistä löytyy se tuote, joka pitää hajut poissa, mutta joka ei tee kutinaa. Testi We Love The Planetin kanssa jatkuu, mutta alku on ainakin lupaava. Miinuksena peltipurkkituotteen levitys sormin (ei kivaa), mutta toisaalta mietin, että tuollainen rasia olisi kätevä matkoille mukaan. Lasketaankohan tuollainen dödö nesteeksi lentomatkoilla? Kellä tietoa? Mua aina ahdistaa, kun dödö vie siitä litran nestepussista niin ison tilan.

 -Karoliina-

*saatu

Kommentit (15)

Nyrkkisääntönä, jos tuotetta voi levittää veitsellä, niin lasketaan nesteeksi. Eli silloin tuo on neste 🙁

The Ohm collectionin jauhemaiset dödöt on käteviä!

Olen käyttänyt myös tuota deodorantti, ja on yksi ainoista, joka pitää hien hajun poissakoko päivän. Kuten Sonjalla, minäkin sain allergisen reaktion muutaman kuukauden käytä jälkeen. Johtuu kaiketi sodasta, joten kannattaa muistaa pestä deodorantti kainaloista päivän päätteeksi.

Niin ja mä kyllä kuljetin tuota peltipurkki lentokoneessa käsimatkatavaroissa useamman kerran.

Mä voin suositella lämpimästi Kaurilan saunan deovoiteita. Mulla ei mikään dödö ole koskaan pitänyt, tuolla pärjäsin koko helteisen kesän. Kainalot ei mulla edes kostu. Tuotteet ei taida olla luomua, mutta valmistetaan Helsingissä atooppisen pienyrittäjän toimesta.

Itse hurahdin Nuud-deodoranttiin. Kovin on riittävä pieneksi pakkaukseksi! Sormilla tätäkin levitetään, mutta yksi pakkaus kestää minulla kaksi kuukautta, ylikin. Ei alumiinia tai muita myrkkyjä. Totuttelu kestää aikaa viikon tai kaksi, mutta enää en vaihtaisi toiseen merkkiin.

Käytin pahimmat teinivuodet ja sen jälkeen aktiiviurheilun ajan apteekin Absolut Torria. Näistä alumiinipuheista pelästyneenä lopetin tuotteen käytön ja päätin elää ilman alumiinia kainaloissa .
Yritin näiden luonnonkosmetiikkadödöjen kanssa muutaman vuoden sinnitellä, mutta aina päästi joko hajut läpi tai sitten kostui kainalot.
Siirryin takaisin apteekin valikoimaan ja voin suositella hyvillä mielin vichyn hypoallergisia tuotteita. Ei haise eikä kainalot kostu. Tosin täysin alumiinittomia ei taida sitten ollakaan. Jotenkin uskon, että vichy on kuitenkin turvallisempi kuin nämä teinivuosien kainalomyrkyt 😀

Tuo dödö toimii, mutta sain siitä kovan allergisen reaktion niin että kainalot paloi😥

Voi ei! Mutta niinhän se on, että luomu ei ole sama kuin allergisoimaton.

Minä olen käyttänyt jo useamman purkin noita ja tykkään kovasti! Pitää hienhajun poissa myös juoksulenkin ja salilla käynnin aikana. Toki kosteutta tuo ei estä, mutta minulla kainaloiden kostuminen ei ole kovinkaan suurta niin ei haittaa. Ehdottomasti paras luonnonmukainen dödö, sillä olen testannut kyllä lähes kaikki.. Sormin levittämiseenkin tottuu tosi nopeasti ja sormilla levitettäessä dödö jotenkin sulaa kainaloon ja leviää hyvin.

Kiva kuulla, että uskaltaisi ottaa matkaan myös hikoilutilanteisiin. Tämä puikkohan säästää sormia, mutta toisaalta purkki on muuten musta kätevämpi.

Madara Herbal dödö on paras, käyttänyt useamman vuoden. Pitää hajun ja kosteuden poissa. Alumiini joka tässä on, ei ole sitä pahaa alumiinia jota normidödöissä on. Madaran alumiinittomat ei toimi kumpikaan.

Kiitos vinkistä. Pitääpä testata tätä. Olen testannut jotain muuta Madaraa ja se ei kyllä toiminut yhtään.

Kokeile ihmeessä apteekin bats dödöä. Luottotuote jo monen monen vuoden ajan. Ei kutise eikä kirvele. Eikä kyllä haise hikikään!

Kiitos vinkistä! Purkki onkin tuttu, vaikken ole koskaan testannut itse.

Olipa hyvä sääntö. Kiitos, selvittää monta pulmaa. Tosin harmi, ettei tämä Dödö käy ei-nesteeksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X