kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 23.04.2019

Työjuttu, jossa olen ihan paska!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Aika usein mä ajattelen (tai olen entisissä duuneissa ajatellut), että osaan työni hyvin. Mun luonne ei oikein anna periksi tehdä asioita sinnepäin, joten pääasiassa yritän tehdä parhaani. Oppia koko ajan uutta, vaikka toki jokaisessa työssä tulee heikkoja päiviä tai hetkiä.

On olemassa kuitenkin yksi asia, joka liittyy erittäin tiiviisti mun duuniin, mutta jota en osaa käytännössä ollenkaan. Mä en nimittäin osaa kuin aivan pakolliset tekniset asiat, vaikka periaatteessa tähän työhön liittyy – tai siis liittyisi, jos osaisin – vahvastikin tietotekninen osaaminen.

Mä osaan avata mun ikivanhan Toshiba-läppärin (jolle KAIKKI nauraa jo nykyisin), mennä Wordiin, lähettää sähköpostit, laittaa kuvat koneelle (en käsitellä) ja kirjoittaa blogitekstin blogialustalle. Se on kaikki se, johon mä pystyn.

Mä en sen sijaa osaa käyttää minkäännäköisiä pilvipalveluita, ja siksi mun laitteet on aina aivan jökissä. Mä en osaa käsitellä kuvia, saati leikata videoita. En tosiaan osaa lähetellä mitään pakattuja tiedostoja tai siirtää kamerasta kuvia suoraan puhelimeen. Joka kerta, kun joku ehdottaa jotain konferenssipuhelua, olen ihan paineessa, että mitenhän se yhdistäminen taas kerran tehtiinkään.

Moni bloggaaja on aloittanut homman alun perin jotenkin itse tekemisen kautta. He ovat perustaneet blogin ja koodanneet itse. Mä sen sijaa olen aina blogannut jonkin lehtitalon tai portaalin alla – ekasta päivästä lähtien – joten mun ei ole koskaan ollut pakko opetella mitään teknisiä juttuja. Ne ovat olleet jonkin muun heiniä.

Vaikka tietty tekninen tietämys täytyisi nykyisin olla melkein alalla kuin alalla, olen toisaalta ajatellut, että se ei ole mun pääasiallinen homma. Tärkeintä kai on se, että sisältöä tulee niihin kanaviin, joihin mun sitä pitääkin tuottaa.

Uskallatko tunnustaa: Missä työhösi liittyvässä asiassa olet surkea?

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X