kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 08.05.2019

5 x vinkkiä sävyttävän hoitoaineen käyttöön!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mä olen kertonutkin, etten ole värjännyt tukkani latvoja aikoihin ja juuren kanssa on eletty nyt vuosi ilman väriä. Koska mun hiusten latvoissa on kuitenkin kymmeniä kerroksia vanhaa väriä ja muun muassa vanhan blondauksen jämät, tarkoittaa se sitä, että elämä kuluttaa ja ”vaihtaa” hiusten pituuksien väriä jatkuvasti.

Viimeisin muutos mun kuontalossa tapahtui Espanjan lomalla, jossa tukan värjätty osuus vaaleni vaalenemistaan. Aurinko ja kloori kellastivat vaaleanruskeat latvat ruman keltaisiksi. Siksipä tänään oli pakko kaivella taas sävyttävät hoitoaineet – pitkän tauon jälkeen – esille.

Mulle sävyttävät hoitoaineet (ja sampoot) ovat olleet usein hiusten pelastus. Mun hiukset – varsinkin värjättyinä – alkavat todella nopeasti mennä liian lämpimään sävyyn, joten olenpa ollut blondi tai brunette, apua värin ylläpitämiseen on tarvittu myös kotona. Nykyisinhän mun ei tarvitse laittaa sävyhoitoainetta luomu-tukan osioon, koska se onneksi säilyy kaikesta elämänmenosta huolimatta halutun sävyisenä, perusruskeana.

Mun ohjeet – yrityksen ja erehdyksen kautta vuosien saatossa hommatut – koskien ColorMaskin tyyppisiä tuotteita, ovat seuraavat:

  1. Kysy oikean sävyn valitsemiseen ammattilaisen apua. Vaikka olen luullut tietäväni aika paljon mun tukasta, olen ollut kerta toisensa jälkeen hämmästynyt siitä, mitä hoitoainesävyjä Umppu on mulle (menestyksekkäästi) suositellut. Silver ei ole ainoa blondin tukan ”kylmettäjä”, eikä ruskeaan tukkaan todellakaan valita sävyä sen mukaan, että ”tämä mössö muistuttaa sitä väriä, jonka väriseksi tukkani haluan”.
  2. Ole varovainen. Varsinkin, jos hiuksissa on erilaatuisia osioita tai oman tukan seassa on tekotukkaa, muista että väri voi tarttua erilaisiin hiusosuuksiin todella eri tavalla. Testaa ja tarkkaile siis värin kehittymistä koko prosessin ajan. Mulla esimerkiksi tarttuu Balmain Double Haireihin väri aivan eri tavalla kuin omaan tukkaan.
  3. Blendaa ja/tai laimenna. Muista, että värihoitoainetta voi laimentaa tavallisella hoitoaineella. Värejä voi myös – sitten kun oppii oman tukkansa – sekoitella keskenään. Mä esimerkiksi käytän nykyisin aina 2-3 väriä sekaisin.
  4. Tehosta väriä. Tässä vaiheessa, kun tunnen jo tukkani ja käytettävät värit hyvin, mä yleensä teen silloin tällöin tehoiskuja mun latvoihin. Mä en siis levitä hoitsikkaa ohjeen mukaan kosteisiin hiuksiin, vaan harjaan värin mun latvoihin jo kuivaan tukkaan. Sitten kietaisen hiukset nutturalle, annan vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtelen hoitoaineen pois. Hoito ja väri tulevat näin tehokkaammin.
  5. Muista antaa tukalle lepoa. Varsinkin Silver-tuotteet kuivattavat tukkaa tosi paljon. Siksi niitä ei kannata käyttää jatkuvasti. Muutenkin hiuksia kannattaa pestä ja hoitaa normiaineilla väriaineiden välissä. Ylijäämät kannattaa pestä tukasta silloin tällöin syväpuhdistavalla sampoolla.

 

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X