kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 21.06.2019

Tylsiä äitiysvaatteita ja kiva neule. (Juhannus)perjantain asu, nro 32.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
14 kommenttia

Asu: neulekimono, toppi, jeggarit ja lenkkarit

Merkki: kimono, Uhana Design // toppi, H&M // jeggarit, H&M // lenkkarit, Vamsko*

Hankintapaikka: neuleen olen ostanut joskus Uhanan ystävämyynneistä. Taisi olla mallikappale. Kimono-mallit on ollut hyviä nyt raskaana, vaikka talvisin niitä on vaikea ujuttaa takkien alle. Toppi ja jeggarit on Ratinan Henkan äitiysosastolta ja kengät sain vuosi sitten Vamskolta blogin kautta.

Käyttöönottotoimenpiteet: 

Käyttökohde: Kuten näkyy, kaikki vaatteet on ostettu arkeen. Tosin tuota Uhanaa olen käyttänyt korvisten ja mustan haalarin parina myös juhlissa.

Hankinnan kannattavuus: No, kuten eilen manailin instassa, en pidä äitiysvaatteiden ostoa mitenkään kovin kannattavana tai ekologisena. Mutta. Mun mielenterveyden ja ylipäätään ulos poistumisen kannalta ne on ollut tässä raskaudessa välttämättömiä. Jeggarit on ihanan pehmeät ja kevyet, mutta ne valuvat päältä. Toppia pidän joka päivä, jos ei vaan ole pesussa. Neulefriikkinä en koskaan tarvitse uusia, mutta tässä takissa himotti tuo kuvio. Sama juttu lenkkareiden kanssa: En tarvinnut kyllä uusia, mutta tämä VÄRI! Joka tapauksessa tässä on toimiva raskausasu, joka on toki täyttä plussaa.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (14)

En ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi äitiysvaatteiden hankinnasta pitäisi jotenkin potea huonoa omaatuntoa. Tai miksi ne pitäisi jättää hankkimatta vain siksi, että käyttöaika on niin lyhyt.
Itse en ainakaan olisi koskaan pärjännyt ilman, enkä ole todellakaan kokenut turhiksi! Keskimmäisen raskausaikana käytin puhki ja loppuun ihanat samettihousut, kuopuksen raskausajan kuljin kaverilta saamissani farkuissa.

On jotenkin hyväksytympää ostaa kesävaatteita kolmen kuukauden kesäsesonkiin tai pikkujoulumekko firman pikkujouluihin. Silloin kukaan ei kysele, miksi näin lyhyttä käyttöä varten ostelet. Raskaud on hankalaa aikaa monin tavoin muutenkin, eikä peolikuva aina imartele, joten miksi jokapäiväisestä vaatevalinnasta pitäisi tehdä vielä vaikeampaa? Mielestäni on enemmän kuin ok ostaa paita, joka oikeasti mahtuu vatsan yli ja mieleiset housut, jotka pukea jalkaan.

Nykyään on niin ihania äitiysvaatteita. Itse ostin niitä surutta ja helpotti kummasti pukeutumista. Erityisesti h&m hyvä paikka kun ei niiden tarvitse kestää ikuisesti

Mulla on joku juttu omassa päässä, että en tykkää juuri äitiysvaatteista. Joku sellainen hempeys ja mammamaisuus häiritsee, vaikka periaatteessa juuri tykkään pitsistä ja kukista ja sellaista. Mutta totta on, että henkkamaukalta saa aika kätevästi toimivia vaatteita.

Meidän kaikki viisi lasta (ja pian kuudes) ovat syntyneet kesällä, joten todella vähillä vaatehankinnoilla olen pärjännyt eikä esim. ole tarvinnut ostaa uutta talvitakkia raskauden takia. Esikoisen kohdalla ostin kaksi äitiyspaitaa ja neljännen kohdalla yhden neuleen, siinäpä minun raskausvaatteet. Pidän pidempiä toppeja, masutuubeja ja mekkoja, jotka peittävät hyvin ison vatsan. Housuista välttelen farkkuja näin kesäisin ja käytän housuja, joissa ei ole vetoketjuja 😊

Mun kaikki vanhat over sizetkin ovat jääneet jo varmasti huhtikuussa pieniksi. Hassua, miten nopeasti koko muuttuukaan 🙂

Mä oon kans joutunut hankkimaan yllättävän monta raskausvaatetta vaikka ajattelin etten tarvii juuri mitään. Vähänpä tiesin. Mulla vatsa on ollut alusta saakka niin alhaalla, että ihan kaikki kinnaa. Jopa raskausfarkut, kun niissäkin kuitenkin on se ”sauma”kohta ennen kuin alkaa vatsan peittävä kangasosio. Mekot ja kaikki mikä ei purista on jees ☺️

No samaa voi nsanoa, ”vähänpä tiestin”, vaikka kerran olen jo raskaana elämässäni ollut. Nyt on kuitenkin kaikki toisin 😀 Tsemiä sinne <3

Hyvä että löysit jotain päälle pantavaa. Tuskastelin itsekkin saman asian kanssa ja loppuraskaudessa kävi niin että jouduin ostamaan uudet kengätkin kun vanhat eivät millään menneet päälle kauhean turvotuksen takia.

Mulla kanssa hiertää monet mun normikengät. Eikä vihki- ja kihlasormukset ole mahtunut kuukausiin enää. 

Mites mekot, meksimekot tms tarpeeksi leveät jotta mahtuu maha alle. Itse kuljin aikoinaan puoli kesää mahan kanssa tavallisessa maksimekossa.

Ne on kyllä käteviä, vaikka mulle tuleekin useissa niissä sellainen matamiolo. Leveä vähän joka suunnasta ;D

Ajattelin alkuraskaudesta, etten ostaisi mitään raskausvaatteita, mutta mm. vatsan vilkkuminen paitojen alta ei ole kovin mukavaa tai edustavaa… 😅 Ja mulla sama ongelma äitiyshousujen kanssa 😫 miksi ne valuvat päältä??

Hah. Just niin. Terveisin: Vilkuttelija

Mä koen, että tuntuu hölmölle rahan ja maapallon tuhlaukselle ostaa vain yhdeksi hetkeksi. Kesä – tai jokin muu vuodenaika – onneksi tulee aika usein uudelleen, mutta raskaus ei välttämättä. 

Mutta. Ihan täysin oikeassa olet, että koska muutenkin on oloissa ja omassa koossa ja kaikessa vauvoihin liittyvässä välillä tuskaa, ei vaatteiden pitäisi olla enää mikään ongelma. Varsinkin, kun se on helposti ratkaistavissa. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X