kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 13.07.2019

Mietinpähän vaan...

Teksti
Karoliina Pentikäinen
16 kommenttia

Mietinpähän vaan…

…kuka on saanut päähänsä, että ABC-huoltoasemien mainoksessa tulee heilua erittäin rumat ja pelottavat kanit? Ei mitkään söpöt pupuset, vaan tappajarusakot.

…kuinka moneen putkiasennusfirmaan pitää soittaa, että joku suostuu tulla laittamaan uuden pyykinpesukoneen seinään?

…miksi epämieluisiin hommiin tarttumista aina lykkää, kun lopulta se työhön tarttumisen välttely on aina kuitenkin pahempaa kuin itse työn suorittaminen? Joka kerta sitä hommien hoitamisen jälkeen miettii, miksi tästä keräsi apinaa selkään. Mutta silti jo seuraavalla viikolla toistaa virheensä.

…voiko halvalla löytyä loistava ripsiväri?

…minkä takia, jos laitat lattialle minkä tahansa mukin/lasin täynnä nestettä, joku potkaisee sen aina kumoon? Ja siis vaikka laittaisit sen 1000-neliöisen talon takimmaiseen nurkkaan, jossa kukaan ei ole käynyt 10 vuoteen. Mutta se kaatuu silti.

…kuinka monta kertaa voin katsoa tämän Umpun IG-videon niin, että nauran edelleen vedet silmissä?

…miten vaikeaa kirjaston kirjojen palautus aina on, vaikka lainaaminen helppoa. Asutaan kuitenkin ehkää 500 metrin päässä kirjastosta. 

…mitä tehtäisiin kahdella A:n lomaviikolla? Nyt tuntuu, ettei kodin ennakkoraivaamisen ja mökkeilyn lisäksi yhtään mitään muuta.

…paljon ihmisillä menee keskimäärin rahaa ruokaan viikossa/kuussa?

…miksi mä hukkaan aina kaiken? Tällä hetkellä hukassa kolmet aurinkolasit (enempää en omista) ja ainokaiset silmälasit

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Asu: Ivana Helsinki (kuvauslaina)

Kommentit (16)

Essencen ripsarit on ihan tosi hyviä ja maksaa ehkä 2-3€ 😊

Meitä taloudessa 2 aikuista ja laitamme yhteiselle tilille joka kuukausi kumpainenkin 250€. Tästä maksetaan ruokakaupassa käynnit, ravintolat, apteekkiostokset ja bensat. Summa sisältää myös työpäivien lounaat kun teemme nekin itse. Hyvin on tähän mennessä tuo summa riittänyt 🙂 emmekä elä mitenkään kituuttamalla

Kaksi aikuista ja yksi lapsi 11v. perheessä, meillä kaikki ruokaostokset ja taloustarvikkeet yhteensä n. 600€/kk. Ei sisällä noutoruokia eikä ulkona syömisiä. Ja kyllä, ne kanit on ihan kamalat ja lasin kaatuminen niin totta!

Meillä (2 aikuista, koira ja 6 kk vauva) menee noin 800-1000 e kuussa. Tuohon sisältyy myös esim. satunnaiset subit ja sushit, joita haetaan ehkä pari kertaa kuussa, joskus viikoittain.

Samaa olisin todennut minäkin, että mitään veteen liittyvää asennusta en tekisi itse. Vahingon sattuessa saa aina tapella joko vakuutusyhtiön tai taloyhtiön kanssa, joten paras pelata varman päälle.
Meillä hyvä esimerkki oli pyyhekaapin järjestäminen. Asian ”suunnittelussa” saattoi muutama kuukausi vierähtää, itse työ veikin sitten kokonaiset 10 minuuttia 😂

Meillä menee ruokakauppaan noin 800e/kk. Taloudessa vanhemmat ja 2v kaksoset.

11henkeä taloudessa iältään 9kk-35v ja ruuat, pesuaineet, vaipat ym kaikki perus elämisen jutut ilman vaate ja muita ostoja n. 1500e/kk. Miksihän muuten harvoin puhutaan näistä summista mitä kenelläkin menee rahaa. Ihan tuttavienkaan kesken ei oo tullu puheeksi. Silti se on kuitenkin normaalia elämää ja useat varmasti miettii mitä kenelläkin menee.

Mä oon elämäni aikana kokeillut lukuisia ripsivärejä. Nyt olen löytänyt sellaisen, jota voisin ostaa monta kertaa peräkkäin.
Kyseessä Cliniquen high impact-mascara.

Tuo töiden välttely on kyllä niin totta. Mä saatan miettiä päivätolkulla esim. jonkun koti-askareen tekemistä, no sitten kun saan sen tehtyä, ihmettelen kuinka en tehnyt tätä jo aiemmin😅

Meidän nelihenkisellä perheellä (2 aikuista + 10v ja 16v) ruokaan menee kuussa 700-800€.
Samaan summaan lasken myös esim.karkkipäivän herkut ja satunnaiset noutopizzat yms.

I feel you, mukavaa lauantaita kuitenkin😉

Pesukoneen laittaisin kyllä ihan itse jos sille siellä paikka valmiina on 🤭 ei vaadi kyllä kamalasti taitoa sitä tehdä ja muutaman työkalun.
Ruokaan menee rahaa kolmen hengen perheeltä sellainen 500e kuussa plus vaipat ym siihen päälle laitettuna. Ja autojen polttoaineet tietenkin lisänä.

Paitsi vaan, että jos jotain esim sattuu myöhemmin (vaikka vettä vuotaa tms), vakuutus ei välttämättä korjaa, kun voi vedota amatööriasennukseen.

Kiitos, kun jaoit teidän ruokalaskun summan!

Minusta paras ripsari on essencen punainen putkilo 😍.. Maksaiskohan alle 3e. Eli kyllä halvalla saa loistavan ripsarin.

Se vähän paksumpi? Samaa mieltä. Tällä hetkellä testaamistani paras.

Monet niistä on tosi hyviä! Itse asiassa just testailen niitä. Mutta viekä se täydellinen on löytämättä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X