kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 24.07.2019

Takaisin kaupungissa. Mökkilaiffia, kirjajuttuja ja lomaa.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Lähdettiin maanantaina pakoon kaupungin helteitä mökille. Aluksi meitä oli vielä isompi sakki, mutta tiistaiaamusta alkaen oltiin ihan omalla perheellä. Kamppeet roudattiin kotiin Tampereella muutama tunti sitten.

Mä tykkään olla mökillä sopivia pätkiä, joka ei mun tapauksessa tarkoita kuitenkaan viikkoja. On ihan parasta pulahtaa järveen, lukea kirjaa laiturilla ja syödä ruokaa grillistä. Tosin realistisuuden nimissä itikoita on edelleen aivan julmetusti ja toisaalta huussimeiningeissä tämä kuudesti yöllä pissalla käynti on puuduttavaa.

Me ostettiin F:n kanssa kirjat Suomalaisesta ennen tänne tuloa. F valitsi Itsenäisiä naisia ja minä Anna-Leena Härkösen Kenraaliharjoituksen. Härkösen lukeminen on kun tapaisi vanhan ystävän. Ei tarvitse totutella kerrontaan, vaan kaikki on tosi luonnollista. Ei ole tekotaiteellisia pätkiä ja tarina on aina hyvin etenevä. Silti Kenraaliharjoitus-kirja ei lukeudu suosikkeihini. Mua ei lähtökohtaisesti haittaa se, että kirja kuvaa seksiä (niinhän vaikka Akvaariorakkauttakin kuvaa). Tämän kirjan pointtia en kuitenkaan vaan ihan ymmärrä. Toivoisin jotenkin enemmän sisältöä hapulevien aikuisten ja ihastusten väliin. Jotain syitä ja seurauksia, enemmän tunteita ja analyysiä.

F:n kirja on super kauniisti kuvitettu ja on ihanaa, että F haluaa kerta toisensa jälkeen lainata ja ostaa näitä GirlPower-kirjoja. Tosin konsepti alkaa kyllästyttää jo itseäni, koska jokainen tällainen kirja toistaa TÄYSIN samat henkilöt ja kerrontatavan. On se 1-3 sivun tiivistelmä elämästä ja yksi kasvokuva kuvattavasti henkilöstä. Luulisi, että kustantamojakin jo vähän rajoittaisi se, että ”sama” kirja – sankaritarinat, rohkeat, itsenäiset jne tytöt –  on jo tehty. Idea on ihan loistava, rakastan tätä konseptia, mutta voisi jo vähän uudistaa tapaa, jolla tsemppikirjoja tehdään. Sitä vaan mietin, että keksikö kaikki tämäntyyppisten kirjojen kirjoittajat idean yhtäaikaa, ja sitten vaan ilmestyi sattumalta monta samantyyppistä teosta. Vai kävikö niin, että joku teki homman ensin, ja sitten muut apinoivat sen?

Mutta joka tapauksessa: Ihanaa lukea ja viettää aikaa yhdessä. Olla vaan ja hengata seesteisinä, koska kyllähän pitkiin kesiin yhdessä liittyy välillä myös hampaiden kiristelyä ja ei-niin-idyllisiäkin hetkiä. Onneksi pääpaino tänä kesänä on ehdottomasti voiton puolella.

Kun tultiin tänään kaupunkiin, F lähti muutamaksi tunniksi kaverilleen naapuriin. Me pestiin A:n kanssa pyykkiä ja asetettiin jalkamme taas hetkeksi kotiin. Kunnes taas, heti jo perjantaina, kutsuu uudet reissut. Näillä näkymin kesän ja syksyn viimeiset matkat. Ei ole meikästä enää istumaan (saati seisomaan tai kävelemään) pitkiä tai edes ”pitkiä” jaksoja.

-Karoliina-

P.S. Osa postauksen kuvista on F:n ottamia 🙂 

Kommentit (3)

Hei! Olen ollut aikeissa ostaa Moses-sandaalit ja sinulla näyttääkin jo olevan sellaiset; mitä olet tykännyt niistä? – Kirsi

Oliskohan  tarvetta rilleille kun noin läheltä lukee

Nämä on mun kolmannet Moosekset, eli tykännyt olen ❤️ samoin tyttärellä käytössä jo toista kesää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X