kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.07.2019

Ihania ostoksia Jyväskylästä!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

Me tultiin F:n kanssa eilen kaksistaan Keski-Suomeen mun vanhemmille ja mökille. Otettiin kuitenkin juna Hankasalmen sijaan Jyväskylään, koska haluttiin pistäytyä mun siskon perheen luona katsomassa 5 kuukauden ikäistä siskontyttöä (ja toki hänen vanhempiaan).

Mun sisko on ollut muuten superhyvä apua kaikessa vauvantarvike- ja raskauskyselyissäni. Soitan edelleen hälle näillä viikoilla, jos en ole esimerkiksi varma, saanko syödä jotain.

Eilen satuin kysymään, että minkä valon avulla he hoitavat vauvan yöhommat. Meillä nimittäin on aivan liian kirkas lukuvalo. Sisko suositteli Harjun paperissa – tuossa legendaarisessa jyväskyläläisessä paperikaupassa – myytäviä yövaloja. Niinpä me kurvattiin vielä sitä kautta ennen Hanksulle menoa.

Pienet tytöt saivat yhteisen joutsenvalon A: ja mun makkariin, F lammasvalon hänen omaan huoneeseensa. Parasta oli se, kun päästiin Harjun paperin takahuoneen vessaan (ainoa pimeä paikka) testaamaan valojen valotehoa. Tehokkaimmat oli juuri nuo valkoiset lamput.

Ihanaa päivää!

-Karoliina-

Kommentit (8)

Noi valot on tosi kivoja, mutta niiden patterit on kalliita ja kuluu ihan tosi nopeasti. Meillä jäi neljännen patterin vaihdon jälkeen käyttämättä.

Ihania joka tapauksessa, mutta olen kuullut myös patteriongelmasta

Meillä on Miffy-yölamppu, valon voimakkuus säädettävissä ja lataus onnistuu usb-piuhalla, esim irrotettavalla puhelimen laturilla, se on ollut kyllä loistava! Sen sijaan toinen ankka yövalo odotellut jo tovin uusia pattereita.. ihania nuot ovat kyllä ihan koristeinakin😊 välillä meillä myös leikeissä mukana.

Samaa olin tulossa kertomaan. Ikeassa on ainakin ollut vastaavia, joissa myös verkkovirran mahdollisuus.

Meillä on ollut tuo pilvivalo. Se on kyllä juuri täydellinen öisin ja suloisen näköinen. Mutta saman huomasin, että patterit kestä kovin kauaa:( jossain kohtaa patterit on vain jääneet vaihtamatta ja lamppu on nyt koristeena tytön huoneessa ja välillä mukana leikeissä.
Kaverilla oli joskus joku vastaavan tyylinen ladattava lamppu. Toki en osaa sanoa, miten se valaisi. Onnea odotukseen!

Miksi ihmeessä soitat siskolle kysyäksesi raskausajan ravinnosta? Viralliset suositukset ovat yhden klikkauksen takan Eviran sivuilla. Ja ainakin minä sain myös neuvolasta mukaan lappusen.

Sama kokemus näiden valojen patteriongelmasta. Ostimme molemmille lapsille tällaisen ja nyt harmittelen, että moiseen muoviroskaan on tuhlattu. Kauniita ne toki on, sitä ei voi kieltää.

Meillä on useampia noita Harjun paperin yövaloja, mutta valitettavasti ovat valoteholtaan ja käytettävyydeltään (patterit) surkeita. Parhaiksi ovat osoittautuneet pistorasiaan laitettavat, Airamin yövalot. Niille lämmin suositus! Niitä saa myös liiketunnistuksella, ovat huippuja esim. yöllisillä vessareissuilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X