kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 30.07.2019

Summa, joka meillä kului viime viikolla ruokaan! Yhteispostaus: Julia Thurenin kanssa

Teksti
Karoliina Pentikäinen
44 kommenttia

Mä kyselin pari viikkoa sitten teiltä lukijoilta, kuinka paljon teillä menee rahaa ruokaan viikossa/kuussa. Ehkä siksi, että itsestä tuntuu sille, että suurin osa meidän rahasta (jos ei tyyliin asumista lasketa) menee ruokaan, ja olen pohtinut, onko näin kaikilla muillakin. Samalla, kun itse luin teidän kommentteja mielenkiinnolla, eräs lukijoistani ehdotti, , että tekisin Julian kanssa yhteispostauksen meidän viikon ruokakuluista.

Koska ruokaan menevä raha, ruuan laatu ja syöntipaikka riippuu ainakin meillä aika ratkaisevasti siitä, ollaanko lomalla vai ei, ehdotin  Julialle, että tekisimme viikon ruokakuluista postauksen nyt lomakaudella. Ja sitten toisen syksymmällä, kun arki ja työt ovat alkaneet rullata normaalisti. 

Meidän lomaviikko oli ”normaaliin lomaviikkoon” verrattuna siinä mielessä erikoinen, että tehtiin yllättävän vähän safkaa kotona ja toisaalta syötiin muiden nurkissa, muiden ostamista aineista, erityisen paljon. Normilomaviikoilla me syödään – tunnustan – todella paljon ulkona, mutta viime viikon erikoisuus oli se, että syönti painottui ulkonakin enemmän sellaiseen mättöön hyvien raaka-aineiden sijaan. Mutta: Koska viikon autenttisia kuulumisia toivottiin, niitä nyt myös tässä tarjolla.

Ruokakulujut kahden aikuisen ja yhden (melkein) kolmasluokkalaisen kesälomaviikolta: 

Maanantai
Päivän kulku: Lähdimme A:n perheen mökille, jossa meitä odotti jo A:n siskon perhe. He soittivat, että ruokaa on niin paljon, ettei päivän kumpaakaan lämmintä ruokaa tarvitse ostaa, kunhan tuodaan mustikkapiirakka-aineita, ilta- ja aamupalalisäyksen, mehuja ja sen sellaista. 

Matkalla mökille ostimme: 

 • 20e, torilta mansikoita, vattuja ja  herneitä 
 • 6e, Ärrältä kaksi hiilihappovettä ja kaksi kahvi
 • 56,30e, mustikkapiirakka-aineita, vettä, leipää, hedelmiä, jogurttia jne.

Päivän lämpimät ateriat oli grillatut siivet ja iltaruuaksi pulled porkia/kanaa ja coleslaw:ta ja ihanaa korianteri-kukkakaali-chilisalaattia. Näiden kustannuksiin ei osallistuttu.

Ruokaan meni rahaa: 82,30e

Tiistai

Päivän kulku: Olimme edelleen mökillä ja aamulla söimme edellispäivän jämiä, eli kanaa ja leipä-salaattilounastaa. Jäimme mökille aamutoimien jälkeen meidän perheen kesken.

Koska kaapissa oli vielä monia aineita, ostimme kaupasta vain iltaruuaksi:

 • 42,90e, kana- ja jauhelihahampparitarpeet ja seuraavaksi päiväksi lohta, uusia perunoita ja täydennystä välipaloihin.

  

Ruokaan meni rahaa yhteensä: 42.90e

Keskiviikko 

Päivän kulku: Aamu alkoi mökiltä ja iltapäivällä ajettiin Pimeesalmen telakan kautta kotiin.
Aamupäivällä syötiin kaappeja tyhjäksi ja lounaaksi tehtiin edellispäivänä ostettu kala. Aamupalalta jääneet keitetyt kananmunat käytettiin kananmunakastikkeeseen.

Iltapäivällä ajeltiin kotiin ja pysähdyttiin syömään:

 • 47.50e, Pimeesalmen telakka. Lapsi otti Kanaa ja ranskiksia, me aikuiset burgerit. A:lle ranujen kanssa, minulle ilman. Minä join Cokiksen, F pullovettä ja A oluen. A:lle vielä jälkkärikahvit. 

Kotiin tullessa haettiin Lidl:stä iltapalatäydennystä:

 • 22.26e, Lidl. Pari rasiaa vattuja, persikoita, kasviksia, maitoa, mehua, turkkilaista jogurttia, kaurasydämiä ja kaikkea sellaista.
 • 4e, A kävi Ärrällä kaupasta tullessaan. Osti kahvin ja purkkaa.

 

Ruokaan meni rahaa yhteensä: 73,80e

Torstai

Päivän kulku: Aamulla F ja minä käytiin kahdestaan Ratinassa, jonka jälkeen meidän perhe söi lounasta A:n siskon, tämän tyttären, mun siskon ja mun siskon miehen kanssa Ratinassa. Iltapäivällä A lähti golfaamaan ja F meni kaverilleen moneksi tunniksi ja söi siellä iltaruuan. Illalla mentiin vielä perheenä naapuriin kylään, jossa tarjolla oli ihanaa mansikkakakkua uuden perheenjäsenen syntymän kunniaksi.

Ratinassa syötiin ja juotiin:

 • 11,90e, Jungle Juice Barin smoothiet x 2 (F:n ja mun toinen aamupala)
 • 38,50e, meidän perheen lounas Momentossa. F otti Pasta Bolognesen (syö nykyisin ravintolassa aina jo aikuisen annoksen), A otti kanapastaa ja minä lehtipihvin. Juotiin vettä.

 

Iltapäivällä (kun F oli kaverilla, minä yksin kotona ja A golfaamassa):

 • 2,5e, jäätelö minulle Ärrältä
 • 8e, kaksi urheilujuomaa A:lle

Kauppareissu ja kauppahallireissu:

 • 57,30+16,20e. Ostettiin ainekset iltaruuaksi tehtävään lohipastaan, aamu- ja iltapalatarpeita leivästä joguun, hedelmiin ja tuorepuristettuun mehuun. Vichyä ja limua. Kaupan edestä marjamyynnistä napostelumarjoja (mansikat, vatut ja metsämustikat), sekä kauppahallista kylmäsavulohta ja jokirapuja.

 

Ruokaan meni rahaa yhteensä: 134,40e

 

Perjantai

Päivän kulku: F ja minä lähdettiin aamulla ysin junalla Keski-Suomeen mun vanhemmille, A lähti lounaan jälkeen ajelemaan Seinäjoelle viikonlopuksi. Matkalla syötiin, mutta kaikki paikanpäälliset ruuat – meillä kaikilla – tarjosi isäntäperhe.

Aamupala junassa F:llä ja mulla:

 • 19,10e, minulle croisantti ja smoothie, F:lle juustomunakas ja pullovesi.

Lounas ja päivällinen äitin ja isän piikkiin. Makaronilaatikkoa lounaaksi ja illalla mökillä grillattua kanaa, makkaraa, sieniä ja perunoita. Jälkkäriksi lettuja.

 

Ainoa, mitä minä ostin oli mökille mennessä:

 • 26.40e, vedet, kuplavedet, marjat ja herneet.

 

A oli perjantain aikana käyttänyt rahaa ruokaa seuraavasti:

 • 9,80e, lounas
 • 18e,Seinäjoella golf-kierrosta varten vichyä ja urheilujuomaa
 • 10e, golfauksen keskellä ruisleipä ja olut

Iltaruuan ja iltapalat hän söi meidän ystävien luona.

 

Ruokaan meni rahaa yhteensä: 83,30e

 

Lauantai

Päivän kulku: F ja minä söimme ruokaa äitin ja isin piikkiin. F söi huvipuistossa mummon ja papan kanssa, minä kotikotona jämiä. Illalla isä savusti lohen, jota syötiin uusien perunoiden kanssa. A söi tahollaan taas ystävien luona ja oli jääkiekkomatsin jälkeen illanvietossa.

 

Minä ostin mökille mennessä:

 • 14,60e vichyä, croissantin, leivän ja kaksi pullaa (isille ja mulle päiväkahvin kanssa)

 

A:n ”ruokakulutus” oli nestepainotteista:

 • 35e, olutta.

 

Ruokaan meni rahaa yhteensä: 49,60e

Sunnuntai

Päivän kulku: Minä ja F tulimme vanhempieni kyydissä takaisin Tampereelle. Kotona F:lle tuli ystävä kylään. Meidän piti mennä kauppaan, mutta voin niin huonosti, etten jaksanut lähteä kävellen tai pyörällä kauppareissulle ja auto oli miehellä. F haki pakolliset pienet ostokset kaupasta kävellen, ruuaksi tilattiin Woltia. Mies tuli illalla kotiin ja kävi tullessaan kaupassa.

Matkalla kotiin, söimme F:n kanssa huoltsikalla:

 • 17.30e, hamppariateriat ja jälkkäripirtelöt

F:n kauppareissun pakolliset ostokset päivän välipaloiksi yms:

 • 16.70e, munia, mehua, nektariinia jne.

 

Tilattiin tytöille ja minulle iltaruuaksi pitsat:

 • 28,90e (kotiinkuljetuksen kanssa), kaksi pitsaa

A söi Seinäjoella myös pitsaa:

 • 10.90e

 

Kotiin tullessa kaupassa:

 • 46,70e, Lidl. Mm. porkkanaa, maitoa, leipää, juustoa, pihvin ja kaikkea sitä, millä selvitään iltapalat ja aamupalat.

 

Illalla A paistoi itselleen pihvin ja teki salaattia, F ja minä emme enää jaksaneet syödä muuta kuin porkkanaa, minitomaatteja ja ruisleivät.

 

Ruokaan meni rahaa yhteensä: 120,50e

 

VIIKON RUOKARAHAKULUTUS KESÄLOMAVIIKOLLA: 586,80e

 

Yhteenveto ja ajatukset:

Mä olen aina tiennyt, että meillä menee ruokaan rahaa aika paljon. Ja se on ollut A:lle ja mulle ihan tietoinen valinta, koska ruoka on meille tärkeä juttu. Mutta onhan tämä silti suuri järkytys. Jos tuollainen summa rahaa olisi mennyt superfoodiin, kotona tehtävään safkaan ja vielä enemmän tuoreisiin marjoihin ja kauppahalliin, olisi se ihan fine. Mutta tässä näkee, kuinka paljon lomalla, tuolla tien päällä, ihan höttöruokaan ja ravintoarvoiltaan shaibaan settiin uppoaa pennosia. Toisin sanoen summa voisi olla tuo, jos ruuan laatu ei olisi ollut sitä, mitä viime viikolla liian usein syötiin. Ja tottakai välillä saa vetää Kotipizzan pitsat, mutta se ei ole asia, jonne rahansa haluaa varsinaisesti upottaa.

Toki kyllähän mä tiedän senkin, että meidän kauppaostosvalinnat on – ja oli myös viime viikolla – niitä, joihin saisi kulumaan vähemmän rahaa. Mutta meille on tärkeää ostaa kaupasta luomua, kotimaista ja marjat marjamyyjiltä. Että jos miettii vaikka mökillä grillattavia hamppareita, niin eineksen saisi (varmaankin?) alle eurolla, mutta jos haluaa ostaa hyvät raaka-aineet ja tehdä itse, se vaan maksaa luonnollisesti enemmän.

Innolla odotan syksyn ruokaviikon kustannuksia. Mehän tilataan arkena kauppakassipalvelusta ruoka-aineet ma-to/la välille, ja se summa on yleensä siinä 130-200e välillä. Sen lisäksi viikonloppuisin ostetaan vielä ruokaa erikseen, tai syödään ulkona. Uskoisin, että ruokakustannukset on kuitenkin arkena huomattavasti pienemmät ja ruuan laatu parempaa. Mutta saa nähdä, onko tämä vaan mututuntuma, ja miltä todellisuus lopulta näyttää.

Lue Julian postaus, ja se, miten Julian perhe kulutti viime viikolla ruokaan, täältä. 

-Karoliina-

Kommentit (44)

Hui kuinka paljon menee rahaa teillä viikossa 😂 kyllä ei riittäisi monen rahat lainojen ym jälkeen tuollaiseen elämään. Huh

Mahdollisuus olla miettimättä tuotteiden ja ruokailujen hintoja luo tietynlaista vapautta. Mikäli tälläinen kulutus ei aiheuta ahdistusta ja siihen on taloudellinen mahdollisuus, niin miksi sitä pitäisi lähteä rajoittamaan? Kotitalouksien vahva ostovoima ja sen mahdollistama kulutus pitävät talouskasvun käynnissä. Jos on tarvetta ja/tai halua karsia kuluja se varmasti onnistuu. Näen tarpeettomaksi yleisesti blogien ja facebook-ryhmien kommenteissa usein tapahtuvan perheiden välisen vertailun siitä miten paljon kukin perhe käyttää viikossa tai kuukaudessa rahaa ruokaan. Toki omat kulutustottumukset on hyvä tiedostaa, mutta yhden tapa ei ole parempi kuin toisen. Kaikilla on omat toiveet ja tarpeet sekä taloudelliset mahdollisuudet niiden toteuttamiseen. Kiitos rehellisestä ja rohkeasta avauksesta.

Tosi hyvä, rehellinen postaus, arvostan paljon! Summa on kieltämättä iso, mutta just tuollaistahan se lomalla helposti saattaa olla. Menee enemmän mielitekojen mukaan eikä jaksa pingottaa. Lomalla kuuluukin olla rentoa. Ja se on kyllä just niin, että moni helposti kaunistelee omaa tilannettaan, mutta jos laskee oikeasti käytetyn rahan rehellisesti sentilleen niin todellisuus voi yllättää. Tämä harjoitus kannattaisi monen muunkin tehdä!

Mun mielestä oli joltain typerä kommentti siitä että ne jotka tekee ruokansa halvemmalla syö huonommin 😂 ei ulkona syöminen tarkoita aina sitä ”hyvää kunnollista ruokaa” mikä olisi parempaa kuin kotona tehty. Kalliimpaa kyllä todellakin!
Kyllä vähempikin tuloinen saa tehtyä kotona terveellistä luomuruokaa. Ei siihen näin isoja budjetteja tarvita. Haloo sinä ihminen joka näin kirjoitit. Oletkos kuullut että meilä maalla voi lihaa ostaa suoraan tilalta. Kananmunat, viiriäisenmunat ja vastaavat. Poimia mansikat, herneet, vadelmat, sienet ym ihan oman pihan tai metsän ääreltä. Kasvimaalta perunat, lantut, tomaatit..mitä nyt ikinä haluaakaan kasvattaa.
Käydä kalastamassa kuhaa, metsästää kyyhkyjä, sorsia ihan jo harrastuksen vuoksi.
Mä väitän että syön edullisesti aika lailla paremmin kun sinä nimetön kommentoija .

Huh mikä summa! Ehkä ostotottumuksia kannattaa miettiä, kun joka päivä käy kaupassa ja Ärrällä. Junaan voi ottaa omat eväät.

Täytyy tietysti muistaa sekin, että ruokakuluihin osallistuu myös F:n isä F:n osalta, joten maksavia aikuisia on kolme. Kulut jakautuvat näin useamman kuin kahden ihmisen maksettaviksi. Ja kyllä tunnustan, että kukkaron nyörit saattavat olla meilläkin kesällä löysemmällä ruokakaupassakin.

Postaus on rohkea ja tottahan toki kesällä ruokaan menee useammin enemmän. Suunnitteleminen on vaikeaa kun on reissussa ja retkillä. On tuo summa siltikin todella iso. Usein kuulee sanottavan, että ruoasta ei tingitä ja siihen halutaan panostaa. Ajattelen, että juuri suunnittelulla ja järjestelmällisyydellä siihen voi panostaa entistä enemmän ja kenties jää jotain ylimääräistä muuhunkin. Jos miettii, että tuo summa on 83e niin tuntuu se melko isolta. Jos vaikka sais femman per päivä karsittua niin se olis vuodessa 1800e.

Apua😄ja mä järkytyin meidän 500e/kk ruokakuluista 4 henkisellä perheellä 😆

Onpa iso summa! Ja usein käytte kaupassa. Kiinnostaisi tietää, miten hyödynnätte ruokien jämiä? Ja kaikkea kaappiin jäävää sekalaista tavaraa? Meillä on monta kertaa viikossa ”hävikkiruokaa”, jolloin syödään edellisten päivien jämät, nahistuneet vihannekset, lähiaikoina pilaantuvat sapuskat yms. Esimerkiksi munakas ja pyttipannu vetävät sisäänsä paljon näitä. Samoin salaatin saa aikaan melkein aina vaikka jääkaapissa ei olisi ”mitään”. Mitkä ovat teidän jämäruokia?

Hurja summa kyllä teillä ja tuossa on vielä ns. ilmaisiakin ruokia. Meillä menee kuukaudessa sama summa (2+1) ja en kyllä tingi laadusta, kotimaisia marjojakin on aina ja ulkonakin syödään välillä, mutta napostelujuttuja yms. en mistään kioskeista hae.

Näyttää ja kuulostaa tutulta. Meillä just samanlaista nyt kesäaika. Toki muulloinkin on myös, että ruoka on se mistä meillä ei tingitä.

Ohhoh! Hurja summa kyllä. Tuo on melkeinpä meidän 4 henkisen perheen kuukauden ruokabudjetti. Toki kesällä siihen tulee ehkä vähän lisää tai jos järjestetään juhlia tms. Ostamme aina kotimaista lihaa ja mahdollisuuksien mukaan muutenkin suomalaista. Meillä homma eroaa myös siinä, että emme käy noin usein kaupassa ja syömme useampana päivänä samaa ruokaa. Retkille ja reissuille pakataan eväitä mukaan eli sekin varmasti vähentää summaa.

Nooo.. Meillä menee kaksi aikuista ja koira noin. 1000 e arkenakin kuussa ruokaan rahaa. Syödään kanssa laadukasta ruokaa, lähellä tuotettua ja luomua. Se maksaa. Ei autoonkaan laiteta huonoa polttoainetta, siksi että se on halpaa. Ainakin näin sen perustelen itselleni. 😀 Mutta meillä ei syödä makaronia, leipää tms, vaan näiden tilalla kasviksia. Näitä(kin) menee tuhottomasti ja ulkonakin syödään hävyttömän paljon. Toisaalta ruoka on juuri nautinto ja haluan syödä laadukasta sekä hyvää ruokaa. Yleensä kauhean halvalla ruokaa syövät eivät syö laadukasta ruokaa, kun vierestä katsoo toimintaa vaikka itse voivat ehkä näin kokeakin.

Huuuh! Viisihenkinen perhe täällä moi, about ton verran meillä menee kuussa ruokakauppaan :O toki joo lomalla enemmän, etenkin jos ollaan siis poissa kotoa. En nyt laskenut, mutta luulen aika paljon menevän niihin pikkuostoksiin. Lisäksi hämmensi tuo (melkein) joka päivä kaupassa käynti. Mutta joo, ei olis meidänkään taloudessa mahdollista tuollainen rahankäyttö, jos vaikka haluaisinkin. Mielenkiinnolla odotan arkipostausta!

Minusta hienoa ja rohkeaa tehdä tällainen postaus. Helposti voisi kaunistella summia, mutta rehellisyys on se joka kiinnostaa. Meillä menee lomallakin huomattavasti vähemmän ruokaan kolmen hengen taloudessa, mutta itsekin kyllä tykkään panostaa ruokaan. Ja plussaa tuoreiden vihannesten ja marjojen ostosta, sehän on terveellistä lähiruokaa parhaimmillaan. 🙂

On kyllä hurja summa mutta varmasti tosi erikoisviikko. Tuskin (toivottavasti) A ei normaalisti osta noin monta irtokahvia ja juo kaljaa 40 eurolla 😀 Yksi pullo vettä, yksi smoothie ja yksi purkka tekevät jo paljon kun sitä tekee usein eli niitä varmaan kannattaa miettiä, jatkossa junaan oma vesipullo.

Ihan järkyttävä summa😳 Meitä on 2 aikuista ja 4 teiniä ja koskaan ei ole laitettu ruokaan tuollaista summaa viikossa. Ei riittäisi rahat, vaikka yli keskituloisen tienataan.

Mä olen ihan järkyttynyt. Meidän perheen (2+1) koko viikon ruokaostokset on jotain 100e luokkaa, jos sitäkään. Eikä kuitenkaan tingitä laadusta.
Tarvitseeko joka päivä hakea erikseen aamu- ja iltapalatarpeet? Ja miks hakea purkka Ärrältä, jos on just tulossa kaupasta?

Minä asun yksin reilu vuoden ikäisen lapseni kanssa. Ruokamenot vaippoineen maksaa viikossa alle sata euroa ja syömme luomua, kotimaisia marjoja sekä paljon kasviksia ja hedelmiä. Teen molemmille ruoat alusta asti. Mistään en koe tinkiväni. Ravintoloissa ja kahviloissa käydään n.kerran kuussa. Teidän menoilla pärjäisin reilusti yli kuukauden 🙈

Aika iso summa 🙈 Meillä on 6 lasta ja kaksi aikuista, kesällä menee n. 1000 e. kk. Syödään aika terveellisesti ja säännöllisesti, eikä käydä Lidlissä 😃 Toki ei juuri koskaan ulkona ja alkoholia ei käytetä.

Meillä perheessä 2 aikuista ja 2 pienempää lasta, jotka usein esim. ravintolassa syövät aikuisten annoksen puoliksi. Kauppakassi maksaa n.100€/vko ja sitten mahdollisesti ostetaan joitain pieniä täydennyksiä viikolla. Panostetaan kanssa kotimaisiin raaka-aineisiin ja luomuun, mutta olen kasvissyöjä itse, joten kotona koko perhe syö kasvisruokaa + kalaa. Kesällä syödään kyllä paljon enemmän ulkona ja varmaan nytkin syöty useampi kerta viikossa. Pitäisi varmaan itsekin laskea joskus kuinka paljon ruokaan menee rahaa kesäisin. Teidän summa kuulostaa kyllä hurjalta. En tiedä laskisiko kasvisruoka meidän kustannuksia hieman.

Meidän perheen 2+2 ruokulut viikossa ovat max. 150e.  Tuolla teidän viikkobudjetilla me syötäisiin siis pitkälle. Ollaan jouduttu paneutua ruuan hintoihin kun otettiin talolaina ja laskelkeltiin mihin sitä rahaa oikeasti menee ja kuinka paljon. Herkkujen vähentämisellä, suunnitelmallisuudella ja käymällä kerran viikossa isommin kaupassa ollaan saatu karsittua ruokamenoja paljon.

Järkyttävä summa viikolta. Meidän neljän hengen perheessä kuukaudessa menee 200-400€. Eli viikkoa koti n.50-100€ eli tosi vähän ja usein jää kasvikset ja marjat ja hedelmät pois kun ei ole vara ostaa. Sillon kun ostetaan niin tulee rikas olo kun saa edes salaattia syödä.

Kuukausituloni ovat tuhannen euron luokkaa. Näillä ruoki kolme isoa lasta. Rahaa on toki riitettävä paljon muuhunkin, asumiseen, harrastuksiin ja muihin hankintoihin. Siksi meillä ei voi lomallakaan mennä ruokaan rahaa 600 euroa viikossa. Ei edes lähelle.

Pelkkä rahan laittaminen ruokaan ei korreloi mielestäni sen kanssa, arvostaako hyvää ruokaa vai ei. Samoin terveellinen ja hintava eivät suinkaan ole sama asia.

Meidän pelastus on se, että kotona tulee puhdasta kasvovettä suoraan hanasta. Emme siis tarvitse pullotettua vettä, josta maksaa. En myöskään osta alkoholia tai urheilujuomia, kahvitkin keitän kotona.

Kun ruokaa on laitettava määrällisesti paljon, teemme paljon suuria eriä uunissa, esimerkiksi patoja ja laatikoita. Jos ruoka pitää tehdä erikseen joka aterialle, tulee annoksella helposti huikea hinta.
Keitot ja puurot toimivat myös hyvin. Haudutettu ohrapuuro on melkein parasta maailmassa! Samoin iso pata lapskoussia tai pelillinen kaalikääryleitä.

Kun leivän leipoo itse, saa sellaista kuin haluaa.
Marjoja tulee toki kesällä ostettua, mutta joka päivä emme voi niin tehdä. Tuoretta naposteltavaa löytyy onneksi halvemmallakin, sillä näin sesonkina kurkut esimerkiksi maksavat muutaman kymmenen senttiä kappale, vesimeloonikin alle euron kilo.

Mainio postaus,hauskaa,että tässä oli ilmeisen rehellisesti mainittu myös ”nestemäiset” ruokamenot. Onhan tuo huikea summa rahaa,mutta mitä sitten jos siihen kerran on varaa. Sitä paitsi reissun päällä helteellä on kyllä ihan projekti (ainakin mulle) pohtia jotain eväitä ja niiden säilymistä yms. Eikä sekään ole huono asia,että tukee ravintoloita😊. Mua vähän huvittaa,että näissä kommenteissa ärrä on mainittu monta kertaa rahasyöppönä,vaikka ei teidänkään perheessä sinne tuosta summasta ole ihan hirveästi mennyt. Koko postauksesta huokuu mun mielestä läpi rento lomailu ja se on arvokasta myös! Just mun miehen kanssa mietittiin 70-luvulla syntyneinä,että meidän perheiden autolomailut ja eväiden syömiset ei kyllä näin aikuisena kuulosta mitenkään rentouttavalta lomailulta varsinkaan perheen äitien kannalta,vaikka itselle niistä jäikin aivan ihanat muistot. Tietty eväiden teko on myös ok,hienoahan se on jos joku jaksaa. Itsekin toisenlaisessa taloudellisessa tilanteessa olen tehnyt eväitä,mutta mulle ruoka on kohde,johon ilman muuta olen valmis satsaamaan.Enkä muutenkaan ymmärrä ruokaan menevän rahan kauhistelua,omasta mielestäni se on aivan yhtä hyvä kohde laittaa(ylimääräistäkin) rahaa kuin mikä tahansa muu. Mielenkiinnolla jään odottamaan arkiviikkoa ja sen ruokamenoja.

Mielestäni on todella hyvä asia, että joku vielä hakee sieltä ärrältä tai pienistä kaupoista niitä tavaroitaan. Ärrälläkin on yrittäjä töissä jonka pitää oma elantonsa saada. Itse kannatan kaikkia pieniä yrittäjiä vaikka vähän enemmän maksaakin.

Kyllähän tuo summa tuntuu kahden opiskelijan taloudessa isolta kun ruokaan saa kuukaudessa menemään noin 200-300€. Monella kuitenkin ne todelliset summat joita laitetaan ruokaan olisi isommat kuin omat kuvitelmat jos ottaisi kuukauden kaikki pienetkin ostokset ylös kuten tuossa 😅 Meillä on valinta että halutaan syödä halvasti ja kasvisruokaa ja kauppareissu tehdään isosti kaksi kertaa kuukaudessa, niin voi sitten nauttia joskus ravintolaruokaa tai vaikka viiniä 😁

Eikö olekin mielenkiintoista seurata ruokaan menevää rahaa! Itse olen seurannut hyvin tarkkaan, muutan kohtapuoliin yksin asumaan ensimmäiseen omaan (opiskelu)kämppään. Ruokabudjetti on 35€/vko, sillä pärjää hyvin! Ei tosin mitään lohia sisällä, ei opiskelijan tuilla. Juureksia painotan, tulee hyvää ja ravitsevaa. Toki vanhempien luoka käydessä tulee grilliherkkujakin syötyä. Mahtava blogi-idea!

Kyllä on iso summa, ei siitä pääse mihinkään. Ollaan myös kolmihenkinen perhe, ja suosin luomua ja kotimaista aina kun vain mahdollista ja en varsinaisesti pihistele kaupassa, mutta en silti saisi tuollaista summaa kulumaan viikossa varmaan millään. Toki söitte tällä viikolla paljon ulkona, mutta noin yleisesti tuleeko teillä paljon hävikkiä?

Jos joku asia pienentää ruokalaskua, on kaupassakäyntien määrä. Kun suunnittelee vähän, niin kaupassa ei tarvitse käydä kuin kerran viikossa+ 1 täydennys jos tarpeen. 100,- eurolla saa neljä muovikassillista ruokaa. Ruuat valmistetaan itse kahdeksi päiväksi kerrallaan, samaa sapuskaa eri lisukkein peräkkäisinä päivinä. Eli 3 eri ruokaa viikossa sekä jätepäivä, jolloin tehdään jotain lopuista ruokatarvikkeita. Helppoa kuin heinän teko. Ruoka on edullista, kun tutkii kg hinnat ja ostaa tarjoukset, sesongin kasvikset ja hedelmät.

Mä oon ihan järkyttynyt tästä negatiivisten kommenttien määrästä. Lomalla kuluu helposti rahaa ja jos muilla ei ole varaa samaan ei se ole bloggaajan ongelma.

Taitaa mennä useammalla kommentoijalla nyt puurot ja vellit sekaisin. Kyllä meistä varmasti jokainen voi hurskastella pienillä ei-loma-ajan ruokakuluilla, mutta kun tässä jo todettiin, että kyse on loma-ajasta! Omastakin neljän hengen perheen kokemuksesta osaan sanoa, että ihan kotosallakin loman aikana ruokakulut kasvavat. Ja kaupassa käydään vähemmän suunnitellusti. Ja kyläillään ja syödään jäätelöä jne. Mutta eiköhän syksyn postaus ole sitten kuvaavampi arjen osalta 🙂

Kriittisiä kommentteja 🙊 Kyse on VAIN ruoasta, bloggaaja on rehellinen ja ruoka maksaa. Älytöntä hurskastelua, jos reagoidaan niin paheksuvasti täysin normaalin kuuloisiin valintoihin. Eväitä ei voi pakata helteellä golf- kentälle, kaikki ei kulje Marttojen listan ja tarjousten perässä säntillisesti ja lisäksi huomioitava, ettei bloggaajan taloudessa edes syntynyt hävikkiä. Miksi nuukailla ja nihkeillä, jos on maksukykyä? Ja voihan olla, että kulutuksesta huolimatta taustalla on fiksu säästö/ sijoitussuunnitelma, jota tässä ei eritellä…

Menikö sulla näin paljon rahaa ruokaan pari vuotta sitten kun asuit lapsen kanssa kaksin? Entä sitä ennen kun asuit lapsen isän kanssa?

Olipas mielenkiintoinen postaus! Innolla odotan myös syksyn arkiviikon vastaavia menoja. 🙂
Taidan itsekin tehdä samanmoiset laskelmat tulevalla viikolla ja selvittää minkä verran itsellä kuluu rahaa ruokaan…

Mielenkiintoista! Meillä 5 henkisen perheen kauppabudjetti arkena on noin 600€/kk, ja erikseen maksetaan sitten ulkona syömiset. Tietty loma-aikaan rahaa menee paljon enemmän kun lapset ei saa ilmaista koulu ja päibäkotilounasta ja ulkona syömiseen menee enemmän, mutta ei kyllä tuollaiseen summaan olisi varaa 🙂

Kiinnostavaa, miten paljon rahaa menee pelkkiin juomisiin. Meillä juodaan vain vettä ja vähän maitoa ja ehkä kerran viikossa yksi puolentoista litran limukkapullo, alkoholia emme juo lainkaan. Mutta että noin paljon vissyä ja olutta? Hui. Tarvitseeko ihminen vissyä mihinkään? Mutta rehellinen olet ja se on hienoa. Tästähän on hyvä lähteä parantamaan! 🙂 

Nimim. Ihanhyvälläsanon. En minä näe mitään paheksuntaa Karoliinan perhettä kohtaan näissä kommenteissa, vertailua joo ja ihmetystäkin rahan kulutukseen. Jokainen toki tekee toki omat valintansa mihin rahansa kuluttaa, mutta minusta ihan asiallisia kommentteja 😊

Pidin tästä postauksesta todella paljon ja yhdyn muutamien edellisten kommenttien mielipiteeseen siitä, että turha hurskastelu on täysin epäolennaista. Hieman myös hämmentää, että monella taitaa olla säästövinkkejä annettavanaan vaikka kuinka, vaikka ymmärtääkseni pointti postauksessa ei ollut eritellä menoja ja pyytää säästövinkkejä. Seuraan itse myös omaa kulutusta ja kesä on selkeä piikki siinä. Ulkona tulee syötyä paljon, huoltoasemilta haetaan jätskiä ja terassilla tulee istuttua. 🙂 Syksyn menoja odotan myös mielenkiinnolla!

Meillä menee tuon verran kuussa 7:lle hengelle ruokaa😃Toki käydään ulkona syömässä joskus/tai haetaan noutoruokaa ja siihen menee 50-100e/kuussa. Jos haluat pienentää laskua niin luopuisin noista Ärrällä piipahtamisista..itse en osta Ärrältä/pikku kaupoista kun todella pahassa hädässä😃Ostetaan reissuvissyt sieltä Lidlistä ja kahvi keitetään termomukiin matkaan kotona. Sinnikkäästi oon kesälomareissulla pysäyttänyt koko sakin Prisman kohdalle ja haettu sieltä jätskit😃Yleensä meillä on pakkasessa nyt helteellä halvimpia mahdollisia jätskejä ollut, mutta välillä saavat valita jokainen mitä haluaa. Mutta jos rahaa on niin toisaalta kuluttaakin jonkun pitäisi😊

Meillä taloudessa kaksi aikuista, ja syödään kesällä (vaikkei olisi edes lomaviikko) tosi paljon ulkona, koska ei vaan jakseta vääntää kotona kuumalla ruokaa. En ole laskenut, mutta summa saattaa hyvinkin olla samaa luokkaa. Tosin kaupassa ei käydä noin usein. Eiköhän kulut taas talven myötä pienene, ja niistä voi sitten tarpeen vaatiessa alkaa karsimaan!

Hei tätä oli tosi kiva lukea! Olen itse opiskelija ja puoliso töissä ja meidän ruokabudjetti on 500€/kk. Mutta se että itsellä on ihan eri menot (ja tulot) ei tarkoita etteikö tää olis kiinnostavaa lukea! Helpostihan sitä rahaa menee jos sitä myös tulee 😀 Kun olin töissä niin en miettinyt että raaskinko nyt mennä sushille vai en. Mä tingin helposti vaatteiden ja tavaroiden ostosta mutta Wolt houkuttelee enemmän, ruokaan laitan aina eniten rahaa kuukaudessa. 

Kommentoin jo aiemmin (2. kommentti) mutta lueskeltuani keskusteltua tuli vielä muutama asia mieleen. Itseänikin ihmetytti tuo kaupassa käyntien määrä ja mietin myös ruokien määriä. Meillä kotona syödään usein samaa ruokaa vähän muunneltuna 1-2 päivää. Ruokahävikkiä yritän välttää, koska luonnon kannalta tämä yksi pahimpia asioita arjessa (ja helppo välttää suunnittelulla). Itsekään en allekirjoita jonkun kommentoijan kommenttia siitä, että halvemmalla ei voisi syödä laadukkaasti, meillä kyllä kaikki valinnat laadukasta, puhdasta ja läheltä, lihatuotteet tosin puuttuvat. Syömme paljon ravintoloissa kesäisin mutta ainakaan itse en kyllä allekirjoita väitettä, että ravintoloissa automaattisesti saisi laadukasta ja terveellistä ruokaa. Postauksen ravintolaruoatkin olivat lähinnä hampurilaisia ja pitsaa.

Tämä oli mielenkiintoinen ja rehellinen postaus, kiitos siitä! Mielenkiinnolla odotan postausta arjen ruokamenoista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X