kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.08.2019

Suuri ripsiväritesti! Neljä suosikkia, hintahaarukalla 3,50e-35e!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

// Essencen ripsivärit saatu // 

 

Mä en ole varsinainen meikkailija siinä mielessä, että osaisin tehdä mitään varjostuksia tai muita, mutta ripsiasioiden suhteen olen tarkka.

Mä olen testannut elämäni aikana satoja ripsareita, ja pettynyt niistä suurimpaan osaan. Ja itse asiassa en taida olla ainoa. Aina, kun kysyn teiltä postausideoita, tulee useampi viesti koskien ripsiväriasioita.

Mun kriteerit ripsivärille on seuraavat:

 • Kestävä.
 • Pitää ripset taivutettuina (mulla luonnostaan suorat ripset). Tähän usein toimii vain vedenkestävä ripsiväri, mutta joitakin poikkeuksia on.
 • Musta.
 • Pidentää ja tuuheuttaa.
 • Voi kerrostaa ilman, että tulee könttejä.

Mä sain* kesän alussa Essenceltä ison kasan ripsivärejä, joista mä testasin kaikki. Isosta pinosta löytyi mulle 3 suosikkia, joista yksi oli ylite muiden. Mä tykkään Essencestäylipäätään tosi paljon, koska mun mielestä noissa meikeissä laatu ylittää hinnan aina moninkertaisesti. Ja itse asiassa noin puolet mun meikkipussin sisällöstä nykyisin on Essenceä. 

Tässä esittelyssä mun Essence-suosikit ja sen jälkeen Essence-voittaja, jota vertaan mun kaikkien aikojen suosikkiripsariin. 

 

Essence, Instant Volume Boost (Tokmannin hinta 3,69e):

 • pullea putkilo enteili jo hyvää (jotenkin yhdistän sen tuuheisiin ripsiin)
 • ripsari pidentää ja erottelee
 • ripsiväriä voi kerrostaa ilman mainittavia könttejä
 • jostain syystä ripset eivät kerrostuksesta huolimatta silti näy kovin kauas, mikä on outoa
 • miinusta ei-vedenkestävyydestä, joten tätä on PAKKO hankkia jostain vedenkestävänä ja testata, miten se toimii. Mahdollisuudet on siis kaikkien aikojen ripsiväriin, jos waterproof-versio toimii yhtä hyvin!
 • MP 4/5

 

Essence, Lash Princess Volume Mascara (Tokmannin hinta 4,09e):

 • putkilosta tulee mieleen joku teinituote, ja putkilon kapea olemus saa uskomaan, ettei tuote tuuhenna ripsiä (onko muilla tällaisia outoja mielikuvia ripsiväriputkiloiden muodosta ja tuotteen toimivuudesta?)
 • ripsari yllätti kuitenkin positiivisesti
 • erottelee todella hyvin
 • kestää meikatessa kerrostusta, mutta valitettavasti maskaran koostumus on niin litkuista, että päivän aikana ripset valahtavat alas ja ripset alkavat päivän kuluessa kökkööntyä ripsivärin painosta
 • ehdottomasti taas tuote, jota pitäisi kokeilla waterproofina. Ei kuitenkaan ehkä Volume Boostin veroinen.
 • MP 4-/5

 

Sitten pihistä-panostakisan voittajiin. Essenceltä löytyi haastaja mun all time suosikille, Helene Rubinsteinin Lash Queen Feline Blackblack Waterproof -ripsivärille. Tässä vertailussa molemmat tuotteet:

 

Essence, I <3 EXTREME, volume mascara waterproof (Tokmannin hinta 3,49e):

 • pitää ripset taivutettuina koko päivän
 • intensiivisen musta väri
 • tuuhentaa ja pidentää
 • kestää kerrostusta, JOS SEN TEKEE OIKEIN. Tätä piti harjoitella. Aluksi tuli kökköjä, enää ei.
 • Ei aivan yllä Rubinsteinin tasolle, mutta on aivan kyljessä kiinni.
 • Ihanan edullinen.
 • Essenceä saa ostettua hyvin vaikkapa Tokmanneilta. Tosin parhaiden tuotteiden kohdalla on aina tyhjät kolot hyllyssä. 
 • MP 4,5/5

 

Helene Rubinstein,Lash Queen Feline Blackblack Waterproof (Stockmannin nettikaupan hinta 35,90e):

 • suosikkini jo vuosien ajan
 • vahva musta
 • pidentää ja tuuheuttaa, mutta silti ei tee ripsistä liian meikatun näköisiä
 • Voi kerrostaa vaikka 5 kertaa, eikä könttejä silti synny
 • miinuksena ehdottomasti hinta ja se, että ainakaan Tampereella tätä ei myydä missään kivijalkamyymälässä 
 • MP 5-/5

Mikä on suosikkiripsiväri? 

-Karoliina-

*Essencen tuotteet saatu 

Kommentit (8)

Ehdottomasti Essencen Volume Hero mascara waterproof! Täydelliset ripset, pitää ripset taivutettuina, tuuhentaa ja pidentää, voi laittaa kerroksia paakkuuntumatta, pysyy koko päivän. Aivan loistotuote, sopii ainakin mun ripsille täydellisesti! Suosittelen kokeilemaan.

Cliniquen Lash Power ja Benefit Roller Lash, joka taivuttaa ripset samalla, ovat parhaat merkit. Plussaa helpolle puhdistettavuudelle. Essencen maskaroita olen testaillut useitakin mutta ne jostain syysta saavat aikaan silmien punoitusta ja niiden poistaminen on hankalampaa.

Tuosta Lash Princess on se waterptoof versio tosiaan ja se on noin 100x parempi kuin ei-vedenkestävä!!

Dermosilin moist proof mascara on hyvä! Lähtee lämpimällä vedellä pois. Hinta noin 10 €. Aiemmin oli käytössä Cliniquen vastaava ja tämä on minusta parempi.

Pysyykö tuo Helene Rubensteinin ripsari hyvin, vaikkei olekkaan vedenpitävä? 🙂 heräs kiinnostis nyt sitä kohtaan, mutta itsellä luomet rasvottuu päivän aikana ja ei-vedenkestävät helposti leviää😅

Kiitos tästä vertailusta! Hienoa, että kerrankin joku julkisuuden henkilö myöntää käyttävänsä markettimeikkejä ja vieläpä tälläistä extraedullista (mutta hyvää) sarjaa! Yleensä blogeissa esittelyssä on tyyliin kultahippusia sisältävä kasvovoide, jonka purkkihinta on hieman tyyris 350€/50ml 😀 Suosituksestasi ostin Essencen kulmageelin, joka on aivan erinomainen verrattuna esim. Lumenen vastaavaan.

Pakko liputtaa Cliniquen Lash Power, kuten myös aiempi kommentoija. En ole käyttänyt mitään muuta ripsiväriä vuoden 2012 jälkeen, enkä ole kokenut kertaakaan tarvetta vaihtaa. Parasta on, että pois otettaessa ripsiväri ei leviä silmien ympärille pandakarhumaisesti, vaan irtoaa tavallaan paloina. Lähtee kevyellä hieromisella lämpimällä vedellä tai vaikka esim. aqualan-L perusvoiteella ja varmasti myös silmämeikinpoistoaineilla, mutta itse en niitä ole käyttänyt.

Ehdottomasti oma suosikki on Cliniquen Lash Power! Kestää kyyneleitä, voi kerrostaa ja silti ripset erotellut! Hinta myös hieman edullisempi kuin monilla muilla! Suosittelen! Sain lahjaksi ja jäin koukkuun! 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X