kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 15.08.2019

Luonnonkosmetiikka, jota käytän juuri nyt!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

* Osa postauksessa olevista tuotteista saatu

Mä puristelin viime viikolla viimeisiä jämiä Budapestistä ostetusta Weledan Skin Foodista ja vähän kirosin mielessäni sitä, että ainakin Suomessa ostamani Skin Foodit myydään nykyisin muovituubissa. Ostin Budapestin tuubin joulukuussa, mutta koska se oli hautautunut yhden meikkipussini pohjalle, olen ehtinyt käyttää välissä jo kaksi kotimaista muovituubillista. Sanomattakin selvää, että Skin Food on yksi mun ehdottomia kauneudenhoitosuosikkeja, vaikka tuubin ulkomuoto ei enää miellytäkään niin kuin ennen. Se pelastaa kasvot aina, ja siitä on tullut meidän koko perheen rasva.

Mulla ei muuten ole mitään kaavaa sen suhteen, että suosisin vain jotain yhtä ainoaa merkkiä tai pelkästään luomua/ei-luomua. Mä käytän oikeastaan niitä tuotteita, jotka koen vaan omalle iholleni ja vaikka meikkitoiveilleni parhaaksi tuijottamatta merkkiin. Tosin. Kun syynäsin mun meikkipussia ja kylppärin kaappia, huomasin, että kyllähän jotkin merkit toki loistavat poissaolollaan ja jotkut taas tulevat esiin monenkin tuotteen voimin. 

Ajattelinkin nyt esitellä mun tuubi- ja purnukkahyllyn sisältöä luomu-tuotteiden osalta. Aloitetaan jo mainitsemastani Weledasta.

 

WELEDA

Skin Food -voide. Olen paasannut tuotteen ihanuudesta monta kertaa ainakin instassa, mutta en keksi yhtään syytä lopettaa ylistystä. Esimerkiksi tämän tuotteen ansioista mulla ei ekaan kertaan varmaan 20 vuoteen kuoriutunut nenänpäästä iho talvipakkasilla. Mä käytän Foodia kesät talvet yövoiteena, ja talvisin usein myös päivävoiteena. Sopii käsirasvaksi ja myös lapsen iholle. 

Stretch Mark Massage Oil -raskausarpiöljy. Mä en ole ollut mikään kovin fanaattinen mahan rasvailija raskaana. A ja F ovat saaneet sipoa mun vatsanahkoihin öljyä tai voiteita ehkä 3 kertaa viikossa. Eli silloin, kun muistan pyytää. Tosin arpia ei ole tullutkaan toistaiseksi. Toivotaan, ettei jatkossakaan.

 

WHAMISA

Organic Fruits Peeling Finger Mit -kuorintalaput. Näistäkin tuotteista mä olen kirjoittanut kokonaisen postauksen jo täällä. Mutta pakko kehua pari sanaa vielä uudelleen. Ehdottomasti paras kasvojen kotikuorinta ikinä. Koska purnukka on melko arvokas, olen alkanut puolittaa laput saksilla. Mun lärviin riitää puolikas liina kerralla.

Foam Cleaning Creme -naamanpesu.* Mä tykkään siitä, ettei kasvoja tarvitse hinkutella monella aineella. Ja vaikka TIEDÄN, että korealaisen kasvojenhoidon idea on joku 150-kertainen iltarutiini, mä olen käyttänyt tätä tuotetta kasvojen kokopesuun iltaisin suihkussa. Poistaa jäätävän hyvin kaiken ihomeikin ja osan silmämeikistä (tosin rehellisyyden nimissä vähän kirvelee silmiä). Tämän jälkeen ei tarvitse kun putsata silmät ja toisaalta käyttää kasvovettä ihan vähän. Tosin kun muiden kasvopesujen jälkeen kasvovesipumpulilappuun jää vielä kauhea määrä meikkivoidetta ja muuta, tämän jälkeen kasvoja ei tarvitse kun vähän sipaista kasvovedellä. Lisää kyseistä tuotteesta olen kirjoittanut aikaisemmin täällä. 

Organic Flowers Facial Oil -öljy.* Mä tykkään käyttää ihollani öljyjä. Whamisan öljy tuoksuu ihanalle ja tekee ihosta ihanan pehmeän. Ei mikään ihmeöljy, mutta toimii kivasti.

Toner Deep Rich -kasvovesi.* Tämä on sarjassamme tuotteita, joita käytän takuulla aivan väärin. Mutta mun tapa käyttää Whamisan kasvovettä on laittaa se meikin alle vähän kun joidenkin Lumenen heleyttävien meikinalustippojen tavoin. Vesi kosteuttaa, mutta ei rasvoita, joten meikki säilyy hyvin naamassa. Toisekseen blendaan usein tähän kasvoveteen itseruskettavaa (oikeastaan Vita Liberatan ), jolloin päivetyksestä tulee helpommin levitettävä ja kevyempi. Kasvovedestä maintsin viimeksi tässä postauksessa. 

 

BALMYOU

Nilotica Karitevoi -voide.* Aivan ihana karitevoi, joka kosteuttaa ihon superpehmeäksi. Olen käyttänyt voidetta tähän asti vain raskausmahalle, mutta voisin kuvitella sen sopivan esimerkiksi mun talven kuiville kintuille. Tuote tekee ihosta aivan ihanan pemeän, samoin kuin myös Balmyoun kahviöljy (joka on tehollisesti ollut paras kasvoöljy, jota olen ikinä käyttänyt). Ongelmana molemmissa tuotteissa on vain se, että en juuri niiden tuoksusta. Koska tuotteet ovat todella luomuja, ei niissä ole käytetty kuin pakolliset aineet, jolloin tuoksuosuus on jäänyt pois. Mä esimerkiksi rakastan kahvia, mutta en ole niin suuri fani kahvin tuoksusta ihollani. Suosittelen silti testaamaan, koska vaikka kuulostaa hassulle, esimerkiksi kahviöljyn jälkeen iho on silminnähden erinäköinen kuin illalla. 

 

MADARA

S.O.S Hydra Mask -naamio. Olen käyttänyt S.O.S-tuotteita Madaralta niin kauan, kun muistan. Madara taisi olla ensimmäinen luomu-ihonhoitosarja, johon ylipäätään törmäsin. Vaikka Skin Food on päihittänyt mun mittapuulla S.O.S-tuottee, haluan välillä vaihdella. Ensinnäkin Madaralta löytyy ihania tuoksuja ja kaiken lisäksi Madarat eivät tahmaa yhtä rankasti kuin Skin Food. Esimerkiksi jos illalla meinaa pussailla kasvorasvojen jälkeen, on Madara ehdottomasti parempi kuin Skin Food, jonka ansioista naamat varmasti liimautuvat yhteen.

Boost -ampullit.* Mä käytän säännöllisesti Madatan Boost-ampulleissa olevia tehohoitoja (Energiser, Collagen ja Lifting) mun kasvoille. Ne antaa nimensä mukaan ihanaa tehobuustia kasvoille ja sopivat esimerkiksi hyvin kuorinnan jälkeen käytettäviksi, koko yöksi naamalle. Mä en pese niitä minkään vaikutusajan jälkeen pois, vaan vasta aamuisin. Jos iho on kovin kuiva/harmaa, levittelen buustia sen imeytymisen jälkeen useaan otteeseen mun kasvoille illan aikana.

 

HYNT BEAUTY

Perfecting Concealer -peitevoide. Tajusin, että HYNTin peitevoide on mun varsinaisen meikkipussin ainoa luomutuote juuri nyt. Mä olen käyttänyt tätä tuotetta ainakin 5 vuotta, ja voin sanoa, että tuote pesee mennen tullen kaikki synteettiset vastaavat. Ihan huikea peitevoide! 

 

Olisiko teillä suositella mulle talven varalle jotain luomu-päivävoidetta, joka olisi tehokas talvi-iholle, mutta joka ei kuitenkaan rullaisia meikkiä pois (ts. imeytyisi nopeasti)?

-Karoliina-

Kommentit (3)

Skin foodista on myös light -versio, joka kuivuu nopeammin ja on kevyempi. Itse käytän sitä ihan päivävoiteena ja meikin alla!

Pakko myös vielä kommentoida, että kaikki luonnonkosmetiikka ei ole luomua, eikä kaikki luomukosmetiikka ole luonnonkosmetiikkaa… 🙂

Ooh, Skin Food on niin paras! Luottotuote jo vuosia. 🙂

Tuote Balmyouta olen himoinnut testattavaksi. Purkkikin on niin kaunis! 🙂 

Ja whamisasta olen kuullut paljon hyvää. Aina välillä ruohonjuuressa käydessä tutkailen purkkeja sillä silmällä, mutta vielä en ole ostanut testiin. Pitäisi varmasti 😀 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X