kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 25.08.2019

Lasten ulkovaatteiden huolto ja korjaaminen säästää rahaa ja luontoa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

// Kaupallinen yhteistyö: Reima // 

Kun viime keväänä teimme Reiman kanssa suunnitelmaa tämän vuoden yhteistyökuvioista, tuntui aivan mahdottomalle ajatukselle, että jaksaisin olla vielä pystyssä ja työn touhussa elokuun puolessa välissä. Raskaus on kuitenkin mennyt paremmin kuin olisin osannut ajatella, ja niinpä vaan viime viikon Reiman tilaisuus Ratinassa onnistui ilman sen suurempia murheita. Toki pitihän minun välillä istuskella penkillä ja lepuuttaa jalkojani, mutta siitäkin huolimatta ilta oli onnistunut ja mukava. Asiakkaat kävivät moikkaamassa ja tekemässä löytöjä ripotellen, joten melkein kaikkien kanssa ehti jutella ihan henkilökohtaisestikin.

Reiman Ratinan liikehän sijaitsee kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa, monien muiden lastenvaateliikkeiden kanssa samalla ”kadulla”. Tykkään siitä, että Ratinassa on tehty tuollainen lapsiperhekeskittymä ihan omaan kerrokseensa, koska samasta tasostahan löytyy niin vauvanhoitohuone kuin leikkipaikkakin. Reiman oma vetonaula on sellainen sadepilvi, jonka alla pienet lapset voivat möyriä ja isommat roikkua liaanissa. Jos ette ole käyneet vielä tätä testaamassa, niin suosittelen lämmöllä. Ihanaa, että  lastenvaateliikkeessä saa ihan oikeasti myös leikkiä.

Vaikka olenkin käyttänyt F:llä Reimaa vuosikaudet, ja uskon tietäväni aika hyvin vaatteiden ja kenkien mitoituksen, tykkään tosi paljon siitä, että vaatteita pääsee sovittamaan ihan konkreettisesti kaupan sisällä. Ainakin F on sellainen, että hänen on saatava tuntumaa vaatteisiin, kenkiin ja asusteisiin ennen kuin osaa sanoa, onko kyseessä vaate, jota hän ihan oikeasti haluaa arjessa käyttää. Ettei mikään kohta kiristä, hierrä, löpötä tai jotain muuta, joka voisi jättää vaatteen käyttöasteen nollaksi.

Mä kirjoittelin omista ja F:n välikausivaatesuosikeista jo tässä postauksessa, mutta juteltuamme lisää tilaisuudessa reimalaisten kanssa, törmäsin kahteen uuteen asiaan, joista en ollut ennen kuullutkaan. Nimittäin Reiman omaan vaatteidenkorjaussettiin, sekä Guppyfriend-pesupussiin. Koska molemmat keksinnöt olivat mielestäni aivan huippuja ja esittelyn arvoisia, ajattelin kertoa niistä teille.

  • Reima Repair Kitin slogan menee näin: ”Keeping good stuff in use longer, one garment at a time.” Toisin sanoen Reima ja korjaussetti kannustavat siihen, että kun yhtä, laadukasta tuotetta huoltaa hyvin, ei tarvitse jatkuvasti ostaa uutta. Korjaussetti pitääkin näin ollen sisällään kaikkea sellaista, joka lasten ulkovaatteissa kuluu nopeiten, ja jotka tarvitsevat pientä ehostusta muun vaatteen ollessa vielä oikein käyttökelpoinen. Paketista löytyy vaatteiden yleisten huolto-ohjeiden lisäksi mm. nappeja, paikkoja ja jalkalenksuja.
  • Guppyfriend on puolestaan pesupussi, joka ei ainoastaan suojaa vaatteita pesuna aikana, vaan se tekee jotain enemmän: Pesupussin ansioista vaatteissa olevat pikkiriikkiset mikrokuidut ja -muovit eivät vapaudu veteen (ja sieltä meriin ja jokiin), vaan pussukka toimii filtterina vaatteen ja luonnon välissä. Paketin sisällä on tarkemmat ohjeet pesupussin käytöstä.

Molempia – sekä korjaussettiä, että pesupussia – saa ostettua Reiman liikkeistä. Ratinassa ne löytyvät ainakin aivan kassan vierestä.

Kuinka paljon itse korjaatte muuten lastenvaatteita? Mä olen itse tämmöisissä asioissa aivan toivoton, mutta toisaalta lukuun ottamatta ohuita leggareita, F ei ole tainnut koskaan rikkoa yksiäkään vaatteitaan ennen kun ne ovat menneet hänelle jo liian pieneksi. Tosin noita haalareiden ja ulkohousujen kengänaluslenksuja on tullut vaihdettua päiväkotiaikaan niin monet, että olen iloinen, että niitä saa nyt ihan tuolla tavalla kätevästi ostettuna Reimalta itseltään.

Ihanaa viikon vikaa iltaa! Voi kun saisi iltapalaksi nyt tuollaisen smoothien, mitä Reimalla viime viikolla tarjoiltiin!

-Karoliina-

Kommentit (1)

Ihana vinkki toi korjauspakkaus. Ja ihanaa, että oot voinut hyvin ja pääsit tähänkin Reiman tapahtumaan osallistumaan! Oon ite tosi huono korjaamaan lastenvaatteita, mut onneksi mummo korjaa sisävaatteita ja lähipiiristä löytyy ompelija, joka korjaa toppavaatteita pientä korvausta vastaan. Poikien äitinä korjattavia vaatteita on aina vino pino ja ulkovaatteiden kohdalla luovutan kun sama vaate on pariin kertaan korjattu. Kulutus on jotenkin todella kovaa ja vaatekaapista löytyy aina enemmän reikäisiä housuja kuin ehjiä 🤣

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X