kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 30.08.2019

Eniten käyttämäni vaatteet raskausaikana

Teksti
Karoliina Pentikäinen
13 kommenttia

Asupostauksia ei ole multa varsinaisesti viime aikoina kauheasti tullut, kun tuntuu, että asut pyörivät aika pitkälle samojen vaatteiden ympärillä. Eli niiden, jotka mahtuvat päälle.

Ajattelinkin listata tähän muutamia hyväksi havaittuja vaatteita, joiden ympärillä oma arki on nyt pyörinyt. Linkeistä löytyy asukuvia kyseiset vaatteet yllä eri vaiheissa raskautta. 

  • H&M:n pöksyt. Olen kierrättänyt päivistä toiseen pareja leggareita ja yksiä Henkan äitiysfarkkuja. Mun mielestä H&M:n äitiyspöksyissä on aika hyvä hinta-laatusuhde (ja tarpeeksi kapeat nilkat).
  • Lindexin alerintsikat. Koska rintsikoiden koko vaihtelee koko ajan, on ihan turha panostaa niihin kymppiä enempää. Joten Lindexin alerekit, erittäin hyvä!
  • NewBalancen juoksinkengät. Jalat on kipeät ja turvonneet aika monena päivänä viikossa, joten ihan parhaat kengät on juoksukengiksi alun perin hankitut NewBalancet. Olen vähän miettinyt, pitäisikö hommata vaikka mustat samanmoiset, niin voisi yhdistää käytännössä mihin vaan asuun.
  • Miehen XL ja XXL -paidat. Lähinnä nämä Sidosteet. Niillä menin alkuraskaudesta mahaa peitelleen ja niillä mennään nyt, koska muihin ei mahdu.
  • H&M:n äitiysmekot. Mulla taitaa olla kaapissa kolme Henkan äitiysmekkoa ja ne kaikki ovat olleet tosi hyviä. Ovat tarpeeksi lyhyitä helmasta, tarpeeksi kapeita hartioista, mutta silti niissä on tilaa rinnoilla ja mahalle. Tosi hyvä mitoitus.
  • Aarrekidin, Ivana Helsingin ja Uhana Designen kimonotakit ja -neuleet. Kimonot on kyllä pelastanut kesän. Ne mahtuvat päälle ja ovat pituudessaan jollakin tapaa tässä tilanteessa imartelevampi kuin lyhkäiset pusakat.
  • Aarrekidin merinoneuletunikat. Mä omistan näitä kolmessa värissä. Rakastin niitä jo viime talvena, mutta nyt vielä enemmän. 

Huomaan, että itse asiassa moneen vuoteen ensimmäisen kerran H&M on ollut mun vaatehankintapaikoista numero yksi. En ole erityisen ylpeä siitä, mutta ainakin Tampereella Henkka on yksi niistä harvoista paikoista, joista saa nopeasti, kätevästi ja kohtuulliseen hintaan sellaisia äitiysvaatteita, joiden ulkonäkö tuntuu omahkolle.

Nyt pitäisi alkaa varmaan hommata jotain imetyspaitoja (liivejä ostin jo viikonloppuna täysin hakuammunnalla) ja samalla haluaisin kyllä kaappiin jotain sellaisia KAUNIITA kotivaatteita, joihin mahtuisin ja joissa olo ei olisi aivan karmea, kun vauva-arki pärähtää käyntiin. Vai: Vedelläänkö sitä näissä samoissa äitiyspököissä siihen asti, kun mahtuu (jos mahtuu) joskus vanhoihin vaatteisiin?

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Asu: jeggarit, H&M Mama // toppi, H&M // neule, Ivana Helsinki // kengät, Converse 

Kommentit (13)

Äitiyspökissä voi vetää vielä 2vuotta kuopuksenkin syntymän jälkeen, kuten tämä allekirjoittanut äiti 😀 Siis lähinnä että osa on todella mukavia päällä jälkeenkin ja osassa resorin saa käännettyä järkevästi ja nätisti, joten housut saa pidemmän käyttöiän! Toki teet niinkuin itse parhaaksi näet 🙂

Boobin imetyspaidat on mun all time favouritet!

Noppies äitiys urheilutrikoot on maailman parhaat. Isoa mitoitusta, mulla normi L niin niistä oli S. Toimii myös raskausajan jälkeen ja ihanat kun lähtee sairaalasta kotiin.

Minäkin liputan urheilutrikoiden puolesta:Itseasiassa h&m tarjoaa tässäkin hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja riittävän korkealla ja jämäkällä vyötäröllä(eikä mene suuria summia hukkaan,vaikka oma koko muuttuisikin matkanvarrella),kuositkin on ihan jees.Vimman leggareissa on myös kivat kuosit ja riittävän korkea vyötärö.Blaa:lla on kivoja imetyspaitoja.Toki hankkimalla ihan perus imetyspaitoja ja -toppeja ketjuliikkeistä ja yhdistämällä niitä olemassa oleviin gollareihin,villatakkeihin jne.saa myös oikein kivoja kotiyhdistelmiä:)

Viihdyn vapaa-ajalla muutenkin usein urheiluvaatteissa, joten raskauden jälkeen korkeavyötäröiset urheilutrikoot tuntuivat omilta. Napakka vyötärö antoi mukavaa tukea niin mahan ulko- kuin sisäpuolellekin, kun lihastuki oli hukassa.

Imetysliivipuolelta Bravadon jotkin seamless-liivit ovat olleet ihan kaikista parhaita. M-/L-koon paitoja käyttävänä, normitilanteessa melko rintavana naisena M-koon liivit ovat olleet mulle sopivat. Näissä parasta oli pehmeys ja se, että tällä yhdellä mallilla ja koolla pärjäsi siitä huolimatta, että rintojen koko vaihteli imettäessä laidasta laitaan. Tykkään myös siitä muodosta, miltä ne saivat rinnat näyttämään.

Kiitti vinkeistä 🙂 Uhreilutrikoot kuulostavat tosi kivoille!

Kiitti vinkeistä 🙂 Uhreilutrikoot kuulostavat tosi kivoille!

Parhaat imetysliivit löytyy cosabellalta! Kauniit, mutta niin mukavat ettei nukkuessakaan paina 🙂 itse S kokoisena käytän kokoa M.

Kiitos vinkistä <3

Hei Karoliina. Saaks kysyy mitä tarkoitat tällä kommentilla: ” Huomaan, että itse asiassa moneen vuoteen ensimmäisen kerran H&M on ollut mun vaatehankintapaikoista numero yksi. En ole erityisen ylpeä siitä”.  

Sitä, etten pidä H&M:ää minään eettisyyden perikuvana. Että normioloissa ja -kokoisena kyllä yritän läytää PÄÄOSAN vaatteistani jotenkin vastuullisemmin. Toki välillä ostan silloinkin ketjuliikkeistä, mutta en tähän tapaan ja näin usein. 

No näin mäkin ajattelin 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X