kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 06.09.2019

Emmää vaa tajua

Teksti
Karoliina Pentikäinen
10 kommenttia

Emmää vaa tajua kun sitä sanotaan, että ihan on hehkuva olo tulee. Että aivan koko naiseus ja itsevarmuus lähti nousuun, kun raskaaksi pärähti.

Emmää vaan tajua, miten itsetunto siitä kohenee, kun:

  • oman vaatekaapin glamour-asujen aateliaa on rintojen alle yltävät legginsit ja miehen XXL-t-paita.
  • kun joutuu tiputtautumaan yöllä polvilleen sängystä ensin lattialle, jotta voi kammeta itsensä ylös kohti vessaa. Kuudetta kertaa viiden tunnin sisällä.
  • kun tissit on isommat kuin oma pää.
  • kun jokaiseen asuun pitää yhdistää tukisukat.
  • kun aamulla herää naama veressä, kun nenä on taas vähän vuotanut.
  • kun käy aivan kasuaalisti oksentamassa ennen ja jälkeen ruuan ja vetelee välissä närästyslääkettä shottilaseista aivan kuin ennen vanhaa Jekkua konsanaan.
  • kun vaaka näyttää uutta kymmenluku. Kolmatta kertaa. Puolen vuoden sisällä.
  • kun oksentaessa, pää pöntössä, iskee aivastuskohtaus. Jonka seurauksena pissaa housuunsa. Niihin parhaimpiin seksipikkareihin, eli koon L puuvillamakseihin. 

Ihanaa olla nainen.

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Kommentit (10)

Kiitos, nauroin silmät vedessä. Täällä menossa ”vaan” yksikköraskaus rv.31.

Juu siinä on kyl hohto kaukana kun oksentaa ja pissaa housuun samaan aikaan. Tai kun pesee taaperon kakkapyllyä ja oksentaa viereiseen ämpäriin. Ohh how glamorous!

En mäkään ymmärtänyt miks kaikki hehkutti että oot kyllä kaunis ja hehkeä. Eipä tuntunu sille. 26 kiloa lisäpainoa vuodelevon vuoksi ja pakollinen kävely pisti jo puuskuttamaan.
Ainut mikä oli kiva niin kasvojen iho oli parhaimmassa kunnossa ikinä.
Tohon aikaisempaan kun lisäsi vielä jäätävän närästyksen, liitoskivut, jalkojen turvotus niin ai ettien että! Tsemppiä sulle!

Hahaa, oon vasta puolessa välissä kaksosraskautta ja voin kyllä allekirjoittaa noi kaikki ja pari muutakin. Yksösraskaudessa olo on tuntunut samalta ihan loppuraskaudessa ja nyt jo puolessa välissä. Oon kuitenkin tyytyväinen, etten oo vuodelevossa tmv., vaan saan lyllertää etanan nopeudella (nopeampi vauhti supistaa heti). Prisma ja muut isot kaupat on hyviä paikkoja saada askelmittariin askeleita, kun siellä ei kukaan katsele, kun lyllertää kärryn kanssa sillä etanan nopeudella. Sitten voikin jo tulla kotiin ottaan unet, koska olo tuntuu siltä kuin olis tehnyt raskaankin fyysisen suorituksen.

Nyt kyllä nauroin ääneen. Itse odotin kyllä vain yhtä mutta jalkapohjat pullahti yhtäkkiä ulospäin ja crocksit oli ainoat kengät, jotka meni jalkaan viikkoihin 😂

Kiitos. Täällä vain yksi vauva (kolmas sellainen, rv 37) mutta tutulta kuulostaa.

Varmaan kaksosraskaus tuo oman lisänsä?🙂

Kuulostaa varmaan ärsyttävältä, mutta olen nyt raskausviikolla 40+2 (1 vauva) ja voin fyysisesti ihan hyvin. Kävely on hankalaa ja unet mitä on, mutta ei ole turvotusta tai tukalaa oloa, vaikka vauva on vielä aika ylhäällä. En ole ennen raskautta tykännyt pitää tyköistuvia vaatteita, mutta nyt niitä on kiva pitää vauvavatsan kanssa 🙂 Lisäksi iho ja hiukset ovat paremmassa kunnossa kuin ennen raskautta (vähän jännittää miten käy raskauden jälkeen 😅). Painoa on tullut 6kg, mutta lähtöpainossa on bmi:n mukaan 8kg liikaa, niin ei ole tarvinnutkaan nousta. Varsinkin, kun mulla on ruokavaliohoitoinen radi. Rinnat eivät ole juurikaan kasvaneet. Närästystä ei ole ollut.

Halusin jakaa tällaisen erilaisen kuvan raskaudesta myös 😃

Tuntuu, että raskaudesta/synnytyksestä/vauva-arjesta kirjoitetaan ja puhutaan niin paljon negatiivista nykyään. Rehellisyys on tietysti hyvä ja hyvä tuoda kaikenlaisia näkökulmia esille, mutta välillä sellainen negatiivinen asenne uuvuttaa esikoista odottaessa.

Tsemppiä raskauteen!

Kiitos tästä, kyllä nauratti 🤣 haastava yksikköraskaus menossa, ja oon saanut niin paljon tukea ja voimaa sun kirjoituksista 💕 näin unta että blogin uudeksi nimeksi valikoitui Viisi tähteä

Apua, alkoipa naurattamaan 😂 Tsemppiä sinulle, varsinkin loppuraskauden aikana glamour on kyllä kaukana.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X