kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 07.09.2019

10 asiaa ja ajatusta tältä viikolta

Teksti
Karoliina Pentikäinen

* sisältää saatuja palveluita/elämyksiä 

  1. Viime lauantaista kestänyt flunssa on vienyt mehuja kropasta ja mielestä. Loppuviikko on lähinnä sapettanut. Hyvin huomaa, että kun kroppa on raskauden takia jo aika äärirajoilla, en kestä enää yhtään ylimääräistä taakkaa ja säätöä.
  2. Muutimme siivoojan sopimuksen joka toinen viikko -tahdista kerran kuussa tapahtuvaksi ja nyt jo kaduttaa. Kun on todella paljon (eli melkein koko ajan) kotona, huomaan, että kodin ulkonäkö ja siisteys merkkaavat paljon enemmän kuin töissä käydessä. Joka on tietysti melkoinen paradoksi, koska kotona ollessa koti myös sotkeutuu enemmän, ruokaa tulee laitettua enemmän jne.
  3. Kävin tällä viikolla kahdesti Tampereen Työväen Teatterin ensi-illoissa*. Torstaina kävimme katsomassa A:n kanssa Poikabändi-musikaalin, joka oli aivan huikean hyvä! Parasta teatteriviihdettä, jota olen sitten Tämä on ryöstö!:n jälkeen nähnyt. Eihän esitys ollut mitenkään erityisen yllättävä, mutta ei tarvinnutkaan. Musiikki oli huikean hyvää, ysäripoppareiden kliseet ja maneerit oli opeteltu aivan käsittämättömän tarkasti ja ylipäätään koko näytelmän ajan sai hymyillä ja nauraa. Biisit jäi soimaan oikeasti päähän! Eilen mä olin puolestani teatterissa mun siskon ja F:n kanssa katsomassa Pikkuvampyyrin. Mä rakastan viedä F:ää teatteriin, joten enskarikokemus oli meille molemmille todella mieluinen. Eino Salmelaisen näyttämön tuolit on aivan horroria istua tässä tilassa, mutta muuten ilta oli onnistunut. Vampyyrissa oli juuri sopivasti jännitystä ja huumoria.
  4. F lähtee tänään mummon ja papan kanssa viettämään kaupunkipäivää ja -yötä Tampereelle. Heillä on sellainen Ilveksessä yöpymisen perinne ja tänään sellainen ”reissu” tuohon parin kilsan päähän meiltä taas tapahtuu. Meillä on puolestaan A:n kanssa tarkoitus nyt vihdoin laittaa koti niin valmiiksi vauvoille, kun tässä vaiheessa voidaan. Mun pää on hajoillut kipeänä varmaan siksikin, että näen keskeneräisi prokkiksia aivan joka nurkalla täällä kotona.
  5. Olen pohdiskellut niinkin olennaista asiaa tällä viikolla, että mitkä ovat ne kampaukset, jotka kestävät monta päivää ja yötä päässä putkeen. Mieleen ei tule kun läpivetoletit. Kun olen tässä laahustanut kylpytakissa, tukka harjaamatta, koko viikon, mietin että voisi olla hyvä iskeä vauvojen tultua tukka vaikkapa jollekin kireälle letille aina pari kertaa viikossa niin, että hiukset voisi jättää oman onnensa nojaan sitten aina moneksi päiväksi. Nimittäin näitä neljän päivän takaisia takkuja, jotka on aina ängetty vaan uudelleen ja uudelleen sotkunutturalle, ei ole kovin kiva availla.
  6. Aloitin uuden äänikirjan, Melkein äiti -nimisen. Aivan superkoskettava näin uusperhenäkökulmasta. Pitänee kertoilla tästä myöhemmin enemmän, kun olen kuunnellut koko kirjan.
  7. Lähineuvolan Mushka* kävi meillä taas torstaina kotikäynnillä. Mä olen aivan hirveän iloinen siitä, että olen saanut hänet tähän mun raskauden tueksi. Nyt jo juteltiin synnytyksestä ja imetyksestä ja kaikesta sellaisesta, joka on edessä TÄSSÄ tai ensi ENSI kuussa. Tuntuu niin helpottavalle saada vinkkejä ja ajatuksia etukäteen ja samalla pompotella myös toisen kanssa omia ajatuksia ja kysymyksiä.
  8. Mä odotan kuumeisesti verolappuja edelleen. Olin saamassa aivan jättimätkyt, mutta tein selvityksen asioista ja nyt toivon, että ne edes vähän alenevat. Tosin kun samaiseen selvitykseen piti liittää myös blogin kautta saadut tuotteet, voi olla, että plussat ja miinukset kumoavat toisensa ja meikällä on aika helkkaristi maksettavaa. Mutta. Onneksi tästä tuli varoitus jo keväällä, joten olen pistänyt mätkyrahaa sukanvarteen.
  9. Syömisestä on tullut tässä vaiheessa raskautta ja flunssaa taakka. Mulla on periaatteessa koko ajan ruokavaje (tuntuu verensokereissa), mutta nenä tukossa ei tekisi mieli syödä kuin hedelmiä, jogua, karkkia, paahtoleipää ja mehua. Eli toisin sanoen kaikkea sitä, mikä taas ei juuri raskausdiabeteksen hoitoa tue.
  10. Miten ihanaa on, kun syksy on täällä! En kaipaa ollenkaan lämpimiä päiviä, joten aurinkoiset ja viileät päivät, sekä synkät päivät (jolloin voi laittaa jo kynttilöitä palamaan!) on juuri sitä, mikä tuntuu nyt kaikkein parhaimmalle!

-Karoliina-

 

Kommentit (1)

Olin itse synnytyksen käynnistyksessä ja synnytyksessä 5 päivää, vedin ranskanletit sivuille joka aamu. Synnytyksen jälkeen toisena päivänä oli aika hieno curly girl Tays-edition 🙂 suosittelen kyllä vauva-arkeenkin! Kaikkea hyvää loppumetreille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X