kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 11.09.2019

Ihonhoitoa äidille ja tyttärille. Sisältää alekoodin!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
16 kommenttia

Kaupallinen yhteistyö + alekoodi: ACO

Tein eilen aamupäivällä töitä totuttuun tapaan yksin kotona. Kauppakassitilaus oli venähtänyt, joten kun vatsa alkoi kurnia lounasaikaa, ei jääkaapissa ollut kerta kaikkiaan mitään syötävää. Jämien-jämien-jämätkin oli syöty jo edellisiltana ja aamupalan aikaan. Samaan hetkeen puhelimeni piippasi viestin naapurista: ”Tein kurpitsasosekeittoa. Tuletko syömään?”. Ei tarvinnut kauan houkutella.

Vaikka mä olen halunnut äidiksi aina. Siis IHAN aina, koko elämäni, on äidiksi tulo toistamiseen (ja itse asiassa samalla myös kolmatta kertaa) näin liki yhdeksän vuoden tauon jälkeen samalla myös välillä pelottavaa. Kuinka jaksan pitkiä ja toisiaan toistavia päiviä? Onhan vauvoilla varmasti kaikki hyvin? Kuinka oma keho palautuu kaksosraskaudesta ja -synnytyksestä? Enhän vain uppoa pelkkään äitikuplaan, kun olen löytänyt niin hyvin tasapainon olla sekä äiti, että nainen ja oma itseni? Siitä syystä naapurin – jo vauvan kanssa äitiyslomalla olevan, toisen uusperheellisen – laittama lounaskutsu tuntuu kultaakin arvokkaammalle. Oli ihanaa ja virkistävä jakaa taas kerran niitä juttuja äitiydestä, joissa olemme samassa veneessä. Ja kaiken härdellin, treenienkuskauskiemuroiden, kipujen, lasten hukkaamien kotiavainten, huonosti nukuttujen öiden ja perusarjen lisäksi me kuitenkin totesimme, miten parasta tämä kaikki – perhe, lapset ja äitinä oleminen – kuitenkin onkaan.

Kun laitoimme viikonloppuna A:n kanssa kotia, huomasin, että olen tällä kertaa paljon valmistautuneempi vauvojen syntymään kuin olin 25-vuotiaana esikoista odottaessa. Silloin ehkä jopa vähän arastelin ottaa asioista tietoa ja tehdä hankintoja etukäteen, kun nyt taas tuntuu sille, että haluan selvittää etukäteen niin monta asiaa synnytyksestä, omasta palautumisesta, vauvojen hoidosta kuin vauvatuotteistakin ennen kuin pienet ovat maailmassa.

Isojen vauvantarvikkeiden, kuten rattaiden, lisäksi olen paneutunut ennenkuulumattomalla tarmolla vauvojen pikkiriikkisiin arkipäivän tuotteisiin: tutteihin, tuttipulloihin kuin ihonhoitoonkin. Yksi tärkeä ihonhoitosarja, josta olen lukenut viime aikoina nyt paljon, apteekeissa myytävä ACO Minicare-sarja, joka on suunniteltu juuri lasten herkälle ja kuivalle iholle. Mullehan ACO on tuttu merkki omassa käytössäni jo vuosia ja F:n kanssa ollaan myös käytetty mm.  Acon lasten aurinkovoiteita useampana kesänä. Minicare-sarja on kuitenkin uusi tuttavuus, mutta olen jo nyt varma siitä, että tästä(kin) tulee pitkä ystävyys.

ACO Minicare -sarja lanseerattiin vuosi sitten keväällä ja nyt syyskuussa sarja sai vaippaihottumasprayn, puhdistusvoiteen ja ACO Minicare Lotionin rinnalle kaksi uutta tuotetta lisää: Minicare Baby Oil -vauvaöljyn (jota voidaan käyttää niin puhdistukseen, kylpyveteen kuin vauvahierontaankin), sekä  Minicare Wash Mousse -pesuvaahdon, joka puhdistaa ihon ja hiukset kuivattamatta. Erityistä huomioitavaa tässä on se, että tätä tuotetta voi käyttää myös ilman vesipesua ja se mukailee ihon omaa Ph-arvoa.

Kaikki ACO Minicare -sarjan tuotteet ovat hajusteettomia, väriaineettomia, parabeenittomia ja mineraaliöljyttömiä, joten niiden käyttö pienille vaippapepuillekin on turvallista. Naapurin pienen vauvan äidiltä sain tämän lisäksi pisteet ACO Minicare-puhdistustuotteiden kaltaisesta pakkaustavasta. Pumppupullot ovat kuulemma nimittäin ehdottomia! Niiden avulla vauvan pepun pesu on mahdollisimman kätevää, koska siinä haipakassa, kädet täynnä, kun ei ole juuri mahdollisuutta availla erilaisia purnukoita ja väännellä korkkeja kiinni ja auki.

Toinen asia, jota olen vauvojen tuotteiden lisäksi tässä paljon pohtinut, on tämä OMA terveys, kauneus ja hyvinvointi sekä raskauden, että vauva-ajan keskellä (muistatte ehkä aiheen tästä ja tästä postauksesta). Ja uskokaa tai älkää, olen tätä asiaa valmistellut jo niinkin pitkälle, että olen pakannut osan sairaalakassistani ja hankkinut erityisesti toilettipussiin ihania ja tarpeellisia tuotteita sairaalassaoloajalle.

Kun yhteistyötuotteet tähän postaukseen tulivat kotiovelle, nauratti, kuinka nappiin yhteistyö tällä kertaa oikein menikään. Olin nimittäin ehtinyt hankkia jo etukäteen pullon ACO Intimate Care -linjan Cleansing Oilia omaan toilettipussiini, ja samainen tuote paljastui myös ACOn lähettämästä lähetyksestä. Voin siis sanoa, että kyseessä on tuttuakin tutumpi tuote.

Jokaiselle naiselle on varmasti selvää, ettei intiimialueiden herkkää ihoa saa pestä perussuihkusaippuoilla, vaan näille alueille on oltava ihan omat tuotteensa. ACO Intimate Care -sarjan tuotteet – joita on siis öljyn lisäksi pesuneste, puhdistusliinat (loistavia matkoilla!) ja voide – puhdistavat, hoitavat ja kosteuttavat herkkiä ihoalueita ärsyttämättä. Tuotteet ovat täysin hajusteettomia ja sisältävät tarkoin valittuja raaka-aineita, jotka tiedetään hellävaraisiksi iholle.

Lopuksi vielä pieni tipsi muille raskaana oleville. ACOlta löytyy Repairing Skin Oil -niminen tuote, jonka avulla voi ehkäistä raskausarpien syntymistä, mutta siitä on huomattu olevan apua jo syntyneisiin arpiin, kuten raskaus- ja aknearpiin. Öljyn tuoksu on mieto, mutta silti tarpeeksi ylellinen niin, että samaa öljyä haluaa laittaa sekä kasvoihin, että vatsalle. Harmi vaan, ettei purnukan ulkoasu ole yhtä hempukka ja naisellinen kuin intiimisarjan tuotteissa. Jotenkin tuollainen aika kliininen purnukka ei tee oikeuttaa tuotteen tunnulle ja tuoksulle iholla. Joten älkää antako ulkonäön hämätä!
 

Sellaisia ihoasioita niin äideille kun vauvoillekin. Koodilla KAROLIINA15 saat 15% alennusta kaikista Yliopiston Apteekin nettikaupan ACO-tuotteista tämän kuun (1.9.2019-30.9.2019) loppuun asti tämän linkin kautta. Nyt voisi olla siis oiva tilaisuus tilata ihonhoitotuotteita itsellesi ja perheellesi arkeen kuin vaikka lahjaksikin Baby Showereille. 

Ihanaa iltaa!

-Karoliina-

Kommentit (16)

Miksi lapsen iho tarvitsee puhdistusaineita? Rasvaa tai öljyä ehkä joskus mutta ei kai vauva tarvitse muuta?

Acon tuotteet on ihania 🙂 Mun on pakko kuitenkin kommentoida sen verran, että valitettavasti raskausarpien syntyyn ei voi vaikuttaa ihoöljyn käytöllä, vaan arpien muodostuminen riippuu vain ihotyypistä 🙁 Mut ihon kutinaan öljy kyl auttaa!

Eikä äidiksi tule silloin kun saa ensimmäisen lapsen? Sen jälkeen olet äiti. Miten silloin tulee uudestaan äidiksi kun syntyy toinen lapsi?

Hei, mikä ihana vaaleanpunainen neuletakki sinulla on kuvassa?

Tietenkin on oma valinta, mutta tekstistäsi sai sen vaikutelman että alapäänpesuainetta _tarvitsee_ sillä totesit että jokainen nainenhan tietää että ei voi tavallisilla pesuaineilla pestä vaan ”näille on oltava omat aineensa.” Ymmärrän, että kyseessä oli markkinointipostaus, mutta tällainen on oltava -väittämä kalskahti korvaan kovasti. Asian olisi voinut muotoilla jotenkin, että vesipesu riittää mutta jos haluaa niin intiimipesuainetta voi käyttää.

Kiitos kirjoitusmuotovinkistä 👍

Neuvolalääkärinä en suosittelisi pesuaineita vauvojen enkä äitien alapäihin. Vesipesu on kaikille paras. Mahdollisiin vaippaihottumiin sitten se sinkkivoide. Tämä suositus on muuten neuvoloissa sama kaupungista riippumatta. Jokainen toki hoitaa omat ja lastensa pesut valitsemallaan tavalla mutta kommentoin vaan, jos vaikka ensikertalaisia on täällä lukemassa, ettei pesuaineita suositella.

Mä olen itse asiassa jutellut tästä gynekologin kanssa, varmasti vuosia sitten, ja hän taas oli sitä mieltä, ettei tällaisissa oikeanlaisissa pesuaineissa ole mitään haittaa. Tottakai sai pestä vain vedellä, sitä tuskin kukaan kieltää. Mutta tässä – kuten olen raskauden aikana huomannut monessa muussakin asiassa – myös asiantuntijoilla voi olla todella erilaiset näkemykset monista asioista 😊 Ei ihme, jos ihmiset ovat välillä vähän pallo hukassa.

Poikalasten peppuja ei useinkaan tarvitse hoitaa millään muulla kuin vedellä. Minulla on kaksi poikaa ja kun esikoisen aikana kaikki voiteet ja talkit jäi käyttämättä, tokalle en enää niitä valmiiksi hankkinutkaan. Tytöille usein talkki ja sinkkivoide ovat tarpeellisia, kun kakka menee ikävästi kaikkiin poimuihin ja koloihin.

Tällä kokemusperäisellä rintaäänellä neuvoisin, ettei vauvoille kannata hankkia etukäteen tuotteita, vaan sitten vasta jos jokin tarve ilmenee. 🙂 

Ihmettelen myös tarvetta näille naisten alapäänpesuaineille. Mihin tarpeeseen ihmiset niitä käyttää (kutinako? ihottuma?)? Normaalissa tilanteessa terve alapää kun puhdistaa itse itsensä ja siihenkin riittää pelkkä vedellä huuhtelu. 

Mä luulen, että alapääpesut jos mitkä, ovat jokaisen oma valinta, joissa kannattaa toimia omien toiveiden ja mieltymysten mukaan. Eihän meistä ihmisistä oikeasti kukaan pakolla varmasti tarvitsisi yhtä ainoaa kosmetiikka tai pesuainetta, mutta itse pidän niitä terveissä rajoissa oikein kivana asiana. Mutta jokainen tavallaan 💞

Sinkkivoide on ollut meillä parasta vauvan peppuun. Yhdessä yössä iho parantunut esim. Vaippaihottumasta

Kiitos vinkistä.

Kiitos vinkistä.

Hei oikeasti, vauvalle ei tarvitse hankkia mitään noista, pelkkä perusvoide riittää. Toi vauvan pyllyn pesuaine on suorastaan älytön. Keep it simble, säästyy luonto, hermot ja kaappitilaa.

Tai sitten tarvitsee 🙂 Tietenkään näitä ei voi tietää etukäteen, mutta omalle, eikä tyttäreni iholle ole käynyt koskaan mitään perusvoiteet. Itse asiassa ne ovat olleet paljon allergisoivimpia kuin monet muut. Mutta hienoa, jos yksi puteli riittää 💞 Se tosiaan tekee asioista yksinkertaista!

Tässä on varmasti niin montaa koulukuntaa kuin perhettä ja lastakin 🙂 Joskus kakan haju ei lähde vedellä ja ainakin kaikki vauvat, joihin itse olen törmännyt, tarvitsevat peppurasvoja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X