kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 16.09.2019

Kuinka usein?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Mulle tuli eilen mieleen, että halusin päräyttää ilmoille ”Kuinka usein? -blogihaasteen”. Kysyin Insta Storiesin kautta, mitä kysymyksiä tähän voisi laittaa ja lopulta tein niin, että nappasin jokaisen kysymyksen, jota tuolla kysyitte. Hassua muuten, miten moni kysymys liittyi siivoukseen. Siihen oli lukuisia ja taas lukuisia päällekkäiskysymyksiä.

Mä vastaan tässä. Toivottavasti mahdollisimman moni bloggaaja lähtee mukaan haasteeseen ja antaa omat vastauksensa.

Kuinka usein?

 • Vaihdat lakanat. Vähintään kerran kahteen viikkoon.
 • Vaihdat pyyhkeet. Keittiön ja wc:n käsipyyhkeet vaihdan joka toinen päivä. Tai joka päivä, jos sille näyttää. Isot pyyhkeet kerran viikkoon.
 • Peset hiukset. Max. 2 kertaa viikossa. Nyt kun en sporttaile, ja päänahka/tukka on tottunut luomuväriin, hiukset ei juuri rasvoitu.
 • Soitat isälle/äidille? Isi ei ole varsinainen small talkaaja, joten me soitellaan isin kanssa vaan asiapuheluita. Tyyliin: Mitä äidille joululahjaksi, miten joku remppahomma tehdään jne. Äitin kanssa olen yhteydessä joka päivä, mutta koska mä en tykkää puhua puhelimessa (kenenkään kanssa), me usein laitellaan whats appia. Joko meidän keskinäisiä tai sitten meidän perheen naisten whatss app-ryhmän kautta, joten myös siskot näkee.
 • Näen vanhempiasi. Ehkä kerran puolessatoista kuussa.
 • Käyt leffassa.  Parin kuukauden välein. En kovin usein.
 • Föönaat hiukset. Muutaman kerran vuodessa. Inhoan hiusten kuivaamista. Pidennysten kanssa oli joskus pakko, koska ne märkänä ei saanut mennä nukkumaan.
 • Putsaat lattiakaivot. En koskaan. A hoitaa tämmöiset jutut.
 • Käyt metsässä. No enpä juuri ikinä. Mä olen kasvanut aivan kirjaimellisesti metsässä. Ja sain 19 vuodessa kyllä tarpeeksi siitä touhusta. Vaikka menisin Hankasalmelle, en kyllä sanoille missään mustikkametsissä. Silloin kun lenkkeilen, haluan juosta kaupungissa. Niin monta vuotta metsäautoteitä jolkotellut.
 • Käyt suihkussa. Vaikka en pese hiuksia usein, käyn suihkussa aivan joka ilta.
 • Sanot läheisille, että rakastat heitä. Me sanotaan A:n ja F:n kanssa toisillemme, että rakastetaan vähintään aamuisin töihin/kouluun mennessä ja illalla nukkumaan mennessä. Mutta tämän lisäksi joka päivä ihan spontaanistikin ilman tuollaisia traditioita. Aina kun tulee mieleen – eli aika usein – sanon.  Muille rakkailleni en osaa sanoa ”Minä rakastan sinua”, joten sanon aika harvoin mitään, vaikka tietysti rakastankin. Saatan vaikka lähettää viestin: ”Olet ihana/rakas/tärkeä”
 • Sanot miehellesi rakastavasi tätä. Joka päivä, monta kertaa.
 • Tarkistat kuivakaapin sisällön. Vähintään kerran viikossa, kun tilaan kauppakassipalvelusta ruokaa.
 • Luuttuat lattiat. Superharvoin. Siivooja tekee sen, joten meidän omaan viikkosiivoukseen ei tarvitse juuri sisällyttää pesua. Ehkä sitten, kun tänne tulee taas lattialla möyriviä perheenjäseniä, lattiaa on pestävä useammin.
 • Peset vessan. Mä pyyhin wc:n tasoja, katkaisijoita ja peilejä päivittäin ns. pikapesuna. Niin ja pesen pönttöä joka päivä. Varsinaisen ison vessan pesun tekee nykyisin mies tai siivooja, koska en halua hengitellä pesuhöyryjä. Ennen mä hoidin vessan pesun myös isommin. Kerran viikkoon.
 • Puhdistat liesituulettimen. En ikinä. Tämäkin A:n hommia.
 • Syöt noutoruokaa. Ehkä kerran viikossa. Joskus toimistolla töitä tehdessä tuli tilattua Woltista tosi usein lounas.
 • Valehtelet. Mä en valehtele. Olen koittanut, ei käy mun luonteelle, siitä tulee vaan täysi katastrofi. Valehtelen ainoastaan jonkin ihanan ylläri ylläpitämisen vuoksi tai silloin, kun koen, että se lapsen edun mukaista. Tosin uskon siihen, että jos aikuiset uskaltaisivat puhua myös lapsilleen enemmän totta, olisi perheiden välillä suurempi luottamus. Ja lapsista kasvaisi paljon viisaampia. Se, ettei valehtele, on joskus myös haitta. Mun lähipiiri kuitenkin tietää, että mä olen tällainen ja ainakin voivat olla varmoja, että en puhu kauniita sanoja miellyttääkseni ketään, vaan aidosta sydämestäni. Työelämässä suoraan puhuminen ei ole aina hyve.
 • Riitelet suhteessa. Kyllä me jokin sanaharkka saadaan aikaiseksi varmaan kerran viikossa. Meidän riidat on nopeita, teräväsanaisia ja äkkiä ohi.
 • Sheivaat. Aina, kun käyn suihkussa. Eli joka päivä. 
 • Vaihdat hammasharjan. Parin kuukauden välein hammasharjan pään.
 • Käyt kirjastossa. Parin viikon välein.
 • Peset peitot ja tyynyt. Pari kertaa vuodessa.
 • Syöt herkkuja. Tosi vaihtelevasti. Joskus päivittäin, joskus kerran kahteen viikkoon. Tykkään herkuista kauheasti, mutta saan nopeasti itseni myös nollatoleranssituulelle.
 • Soitat anopille. No vähän sama asia kun muidenkin soittojen kanssa, tykkään ennemmin viestittää. Monta kertaa viikossa ollaan puhelimella yhteydessä. Laitetaan enemmän ääniviestejä kun soitellaan. 
 • Peset rintsikat. Parin käyttöpäivän jälkeen.
 • Leivot. Pari kertaa kuussa. Mutta en mitään hienoa. Ainoastaan pitsaa, rieskoja, sämpylöitä, omenapaistosta jne.
 • Siivoat jääkaapin. Kerran viikossa, ennen kun kauppakassi tulee, raivaan, järjestän ja pyyhin jääkaapin. Mutta varsinaisesti pesemällä pesen ehkä pari, kolme kertaa vuodessa.
 • Käyt puntarilla. Raskaana parin viikon välein. Normitilassa pari kertaa vuodessa.
 • Komennat miestäsi. En koskaan. Hän ei ole lapsi, jota pitäisi komennella. Ja toisekseen me molemmat ollaan niin jääräpäitä, että jos alkaisimme komennella toinen toisiamme, ei siitä tulisi yhtään mitään. Totta kai sanon joskus, että musta olisi kiva, että hän tekisi jonkin asian tietyllä tavalla tai voisiko hän toimia jollain toisella tavalla. Mutta ne on ehdotuksia, ei komentelua. Mun mielestä komentelu ei ole aikuisten välisessä suhteessa kunnioittavaa. (Vaikka ymmärrän, että jonkin sortin suhteissa se on pakko.)
 • Syöt irtokarkkeja. Pari kertaa kuussa tai harvemmin. Leffassa on saatava irttareita. Suklaata useammin ja leivoksia.
 • Vierailet isovanhempiesi luona. Mulla on elossa enää yksi mummo. Kun käyn Hankasalmella, käyn lähes aina myös mummon luona.
 • Peset pyykkiä. Joka ikinen päivä, useamman koneellisen. Rakastan pyykkihuoltoa, tahranpoistoa jne. Voi kun saisin vielä oman mankelin.
 • Imuroit kotisi. Johdottomalla imurilla surauttelen pari kertaa viikossa vähän ruokapöydän alta ja keittiöstä aamun siivoushommiin yhteydessä, mutta meidän ”oikean” imuroinnin hoitaa A ja siivooja.
 • Perheessä kinataan vaatetuksesta. Lapsen kanssa saa vääntää 0-3 aamuna/vko siitä, mitä laitetaan päälle. Ulkonäkö ei ole se asia, vaan se, onko asu sään mukainen. Miehen kanssa keskenämme ei koskaan. Meillä on omat – aika erilaiset – tyylimme, joihin toinen ei puutu.
 • Käyt hammaslääkärissä. Parin vuoden välein.
 • Käyt kaupassa. Ei juuri käydä, koska mä tilaan kauppakassit meille kotiin. Joskus minä tai mies täydennetään puuttuvia osasia Kauppahallista tai pikku kaupoista.
 • Peset ikkunat. En ikinä. A hoitaa tämän.
 • Vaihdat sukat. Käytön jälkeen. Paitsi villasukat. 
 • Olet eri mieltä miehen kanssa. Päivittäin, mutta se ei ole sama asia kun riita. Me ollaan tosi eri maailmoissa eletty aikuiselämämme, joten on tosi virkistävää saada keskustelua ja näkökulmien vaihtoa usein. Mä olen oppinut häneltä tosi paljon ja uskoisin että hän myös minulta. Aika usein päädytään lopulta samaan lopputulokseen, mutta vähän eri kannoilta. Meidän arvot on kuitenkin samat elämässä.
 • Ostat uusia vaatteita. Raskaana olen ostanut varmasti kerran kuussa. Normitilassa harvemmin. Saan blogin kautta aika paljon vaatteita ja tykkään niistä, jotka kaapissa jo on.
 • Siivoat. Ihan joka päivä. Mun aamurituaali on siivota koti, kun mies ja lapsi ovat lähteneet. Ja illalla yleensä teen saman homman ennen nukkumaanmenoa. Plus kuljetan koko ajan tavaraa oikeille paikoille ja teen pinoja. Varsinaisen viikkosiivoukseen on pidemmän aikaan hoitanut jo siivooja, kerran kahteen viikkoon. Siinä välissä toki pyyhitään pintoja, pestään vessaa, imuroidaan jne.
 • Olet tehnyt raskaustestin. Viimeisen kahden vuoden  aikaan kymmeniä kertoja.
 • Tarkistat toimiiko palovaroitin. En koskaan. Luotan, että piipittää, jos patteri loppuu.
 • Peset autosi. Auto on yhteinen, mutta ajan silti vain ehkä kerran kahteen viikkoon. Mies pesettää ja huoltaa auton muutenkin.
 • Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit. Todella usein! Mulla on aina joku kaappiprokkis menossa. Eli siis joku kaappi on työn alla kuukausittain. Eilen siivosin ja inventoin meidän kaikkien vaatteet ja kengät eteisessä.
 • Siivoat lääkekaapin. Meillä on sellainen käyttölääkekaappi (jossa särkkärit, käytössä olevat vitamiinit yms) ja sitten iso laatikko, jossa on minigrip-pusseissa erityistarpeiden lääkkeet merkattuna ”flunssa”, ”kipu” jne. Arkikaappia järjestelen tuon tästä. Isoa lääkelaatikkoa pari kertaa vuodessa.
 • Puhdistat hiukset harjasta. Aina kun on tarve. Riippuu sulkasadosta.

Nyt kaikki haasteeseen mukaan! Mitkä kysymykset jäi mielestäsi vielä puuttumaan? Jos tekisi tästä vielä toisen osan. 

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä 

Asu: Mekko, Odd Molly (Nooralta lainassa) // kengät, Palmroth (Nooralta lainassa)

Kommentit (3)

Kiva haaste! Oli mukava miettiä, miten itse toimii. Tuo sun jatkuva paikkojen järjestäminen ja pikkusiivoaminen on itselläkin tapana. On ihana, kun koti on (lähes aina) siisti.

Ja tuo mekko – aivan ihana! Sopii sun väreihin ja tuohon raskausmasuun kauniisti. Eipä uskoisi, että se on ihan tavis mekko.

Olipas tosi kiva haaste, johon oli pakko tarttua! 🙂

Toi mekko on niin ihana! Sovitin itsekin, mutta sen sävy muutti mun kasvot harmaiksi.

Sulle se on just ihana! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X