kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.09.2019

Vauvojen vaatekaappi ja vauvatekstiilit, koko 44-56

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

*-merkillä varustetut tuotteet saatu blogin kautta 

Multa on kysytty niin monta kertaa postausta meidän vauvanvaate ja -tarvikehankinnoista, että ajattelin ns. vastata kysytään. Joskus tuntuu, ettei sellaiset ostospostaukset ole enää kovin relevantteja tässä ajassa (kuten ehkä blogien alkutaipaleella vielä oli), mutta tottahan se on, että kun pieniä tulee taloon, täytyy myös asioita hankkia. Ja jos totta puhutaan: Kyllä minuakin on nyt ihan kauheasti kiinnostanut nämä hankinnat viime aikoina.

Meillä on vaatteita jemmassa jo tuonne 68 kokoon asti. Ei kaikkia, mutta paljon. Ja koska isommat koot ovat yläkaapissa vielä piilossa, ajattelin, että esittelen niitä myöhemmin. Nyt esittelyssä siis vauvojen ihan pienimmät koot.

Meidän pienten vaatekaapin voi jakaa karkeasti neljään osaan:

  1. On uutena ostetut vaatteet, joista paria vaatetta lukuun ottamatta kaikki on ostettu alessa.
  2. (netti)kirpparilta tai tutuilta second handina ostettuina/saatuina saadut vaatteet
  3. Blogin kautta tavalla tai toisella tulleet vaatteet ja asusteet.
  4. Mun äidin kutomat/ompelemat vaatteet ja vauvatekstiilit

Mulla ei suoraan sanottuna ollut tai edelleenkään ole mitään hajua siitä, paljonko erilaisia harsoja, yöpukuja, sukkia tai bodyjä kaksikko tarvitsee. Mutta uskoisin, että meillä on näitä nyt riittävästi. Aluksi harmittelin, että meillä ei ole koon 44 vaatteita kuin muutamia, mutta nyt näyttää todella vahvasti sille, ettei nämä neidit niitä tule juuri tarvitsemaan. F oli syntyessään 2,4 kiloa ja olihan koon 50 vaatteet osin liian suuria, mutta hyvin niillä pärjättiin. Oma arvioni on se, että pikkusiskot ylittävät siskon syntymäpainon mennen tullen (jee..öh…), joten pikkiriikkisiä vaatteita tuskin edes tarvitaan lopulta, vaikka sellaisista on varoiteltu alkuraskaudesta asti.

Tässä vähän listausta tekstiileistä, joita meillä vauvoille on:

  • Haalarit joka lähtöön. Ostin kesän Metsola-alesta ohuen ohutta trikoota olevan korvallisen jumpsuitin, ja naapurista vapautuu toinen samanmoinen, tosin eri värinen, toiselle tytölle. Sitten on paksummat Aarrekidin haalarit*, äidin kutomat unelman pehmeät villahaalarit, Reiman alesta ostetut fleecehaalarit ja Reimalta yhteistyönä saadut (näistä lisää myöhemmin) untuvahaalarit.
  • Pipoja, tumppuja, myssyjä ja vaikka mitä. No tätäkin kategoriaa on ja vaikka kuinka. Kaikki pienimmät (sisä)trikoopipot olen ostanut Facebookin monikkokirpparilta, nallenkorvahatut ja niiden asusteet ostin aivan normihintaan ihastuksissani kesällä Newbieltä. Talvihattuja on satanut ovista ja ikkunoista niin Metsolalta*, Gugguulta* kuin Reimaltakin*. Ja mä rakastan niistä jokaista. Jos johonkin asiaan mulla on fiksaatio myös omalla kohdallani, niin erilaisiin pipoihin. Ihminen selviäisi talven yhdellä pipolla, mutta meidän perheessä niitä on valehtelematta monta varastolaatikollista. Yhteinen pahe, jota siirrän törkeästi lapsilleni. Mun äiti on kutonut tytöille sukkia ja tumppuja ja mun serkku kutonut vielä söpöt pikkupipot.
  • Bodyt ja pienet pöksyt. Näitä on niin karmea kasa, että en ole edes laskenut. Suurimman osan olen ostanut vaatteista samaiselta Face-kirppikseltä kuin hatutkin. Koon 50 vaatteissa on harvoin variaatioita ulkonäössä, joten kirpparilta löytyy todella hyvin pientä vauvan kampetta. Olen tykästynyt koon 50 vaatteissa Newbieen, ja näitä olen myös kirpparilta hankkinut aika antaumuksilla. Ainoat uutena ostetut koon 50 vaatteet on Name it -merkkiset, joita olen ostanut sekä Elloksen, että Lekmerin alesta -50%. Vitsi miten ihania nämä Name It:t. Oikein ihmetyttää, kuten persoonallisia ja söpöjä vaatteita oikein onkaan liikkeellä. Koosta 56 ja siitä ylöspäin olen hamstrannut vaatteita viime kesän Lindex-alesta. Koosta 56 alkaa selvästi jo sellaiset reippaammat kuosit, joten lastenvaatteiden tyyli muuttuu aika rankasti koon 50 ja 56 välissä. Olen huomannut myös sen, että monien merkkien koko 50-56 on ehdottomasti enemmän 56 kuin pienempi. Koon 56 pinoihin on meillä löytänyt tiensä Aarrekidin bodyt ja pöksyt*, sekä mm. Papun alesta ostettu ihana pyöräbody.
  • Yöpuvut. Niitä olen ostanut vain kaksi kaupasta ja nekin alesta. Kaikki muut kirpparilta. En näe oikein mitään järkeä ostaa yöppäreitä kaupasta, koska menevät niin nopeasti pieniksi ja toisaalta niitä ei yön hämyssä juuri näe. 
  • Muut tekstiilit. Pienille on nyt kaksi huppupyyhettä mieheen, toiset Aarrekidiltä*, toiset Ikeasta. Ja jäätävä kasa Ikean kehuttuja pieniä peppupyyhkeitä. Tämän lisäksi olen hommannut pissasuojalakanat Ikeasta ja osan lasten harsoista myös sieltä. Muita harsoja olen hommannut mm. Wauvasta. Koska tyttöjen untuvamakuupussit on Joutsenen, ja ne saa myös peitoiksi, on peittojen koko kuitenkin sellainen, ettei Suomesta löydy niihin standardikokoisia vauvan pussilakanoita. Oikeaa kokoa löytyy kuitenkin Zara Homesta, josta A:n sisko toi niitä meille Espanjan reissultaan. Mun äiti on kutonut tytöille pikkiriikkiset toukkapussit ja ommellut StoryOfRoon kankaasta aivan superihanat vaunuverhot.

Sellaisia vaate- ja tekstiilijuttuja tähän iltaan!

-Karoliina-

*saatu

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (4)

Hei, mikä on tämä kovasti kehuttu ikean peppupyyhe?

Aivan ihania juttuja äitisi tehnyt! 😊

Kaksosten äitinä annna yhden vinkin vaatteisiin: ostakaa vain vetoketjullisia vaatteita 🙂 Yöpuvut, villahaalarit, jne. menee hermo, tai mieheltä menee hermo, jos on nappeja 10×2 joka käänteessä.

Voimia ja iloa!

Aivan todella ihanat noi vaunuverhot 😍!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X