kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 24.09.2019

Reima - laatua ja vastuullisuutta 75 vuotta!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Kaupallinen yhteistyö: Reima

Reima juhlii tällä viikolla 75-vuotista taivaltaan. Ja kun katselen F:n päällä olevia talven 2019 Reimatecin snoukkavaatteita, en voi kun hymyillen todeta, että jotkut sen vaan osaavat. Nimittäin seurata aikaa ja näyttää freeseille unohtamatta kuitenkaan juuriaan ja tärkeimpiä arvojaan – laatua ja kestävyyttä.

 

TIESITKÖ TÄTÄ REIMAN HISTORIASTA? 

Reiman historia yltää Pallo-Paita nimiseen yritykseen 75 vuoden takaa, jonka tehdas sijaitsi alun alkajaan Helsingissä. Tehdas jouduttiin kuitenkin siirtämään syrjään Helsingin pommituksilta, ja uudeksi kotipaikaksi muodostui Kankaanpää. Sodan loputtua tehdasta ei kuitenkaan siirretty enää takaisin Helsinkiin, koska osaava työvoima oli jo Kankaanpäässä ja sodan jälkeiseen pula-ajan jälkeen vaatteilla oli toden teolla kysyntää.  

Matka Reimaksi alkoi Pallo-Paita -nimestä yrityksestä, mutta ennen Reimaa välissä yritystä kutsuttiin vielä Kankama Oy:ksi. Sitä ei kuitenkaan pidetty kovin kaupallisena nimenä, joten nimeksi muodostui lopulta Reima. Reima-nimi tuli Pallo-Paidan miesten paitamalliston nimestä. Vuonna 1946 Kankaanpäässä ompelijoita oli tusinan verran, mutta pian työntekijämäärä kasvoi räjähdysmäisesti. Työntekijöiden kokonaismäärä oli nimittäin  1940-luvun lopussa jo yli sata henkeä.

Reima rakensi ensimmäisen oman tehtaansa Kiinaan 1995, ja siitä alkoi tuotannon vähittäinen siirto ulkomaille. Nykyisin Reima työllistää suoran noin 500 henkeä ja välillisesti tietysti paljon enemmänkin. Vuodessa maailmalle lähtee noin 8 miljoona Reima-tuotetta.

Vaikka Reima tunnetaankin nykyisin myös Suomen rajojen ulkopuolella ja tuotantoa ja henkilökuntaa on ulkomailla, on Reiman johto on suomalaista ja toimitusjohtaja on suomalainen. Reiman kotipaikka on edelleen Vantaa ja Reima maksaa veronsa Suomeen.

 

TÄTÄ KAIKKEA VASTUULLISUUS JA TURVALLISUUS REIMALLE ON

Lasten turvallisuus on ollut alusta asti Reiman tärkeimpiä tavoitteita:

  • 1970-luvulla Reima sai tunnustusta vaatteidensa heijastimista, joita nykyiset Reima-käyttäjät pitävät jo varmasti ihan itsestään selvinä. Ilmeisten heijastinosien lisäksi heijastimia on Reima-vaatteissa nykyisin sielläkin, missä niitä ei aivan paljaalla silmällä, päivänvalossa näe. Esimerkiksi kuvissa F:n päässä oleva harmaa pipo on heijastinpipo, jonka tupsu ja resori hohtavat pimeässä.
  • Vaatteiden kemiallinen ja fyysinen turvallisuus ovat osa-alueita, joissa Reima haluaa myös olla esimerkillinen. Asuissa ei saa olla lapselle vaaraa aiheuttavia rakenteita, osasia tai aineita. Reiman ranta-asut suojaavat auringolta myrkyttömästi ja kesän uusissa ulkovaatteissa oli puolestaan hyttyskarkoitusominaisuus ilman, että siitä on vaaraa lapselle tai luonnolle.
  • Viime aikoina tärkeiksi vastuullisuusteemoiksi Reimalla on noussut eläinten ja luonnon suojelu, sekä tuotteiden kestävyys, korjaaminen ja kierrätettävyys:
  • Reiman puuvillas on joka vuosi entistä suurempi osa ollut luomua.
  • Tencel, jota Reima käyttää usein puuvillan sijasta, tuotetaan vastuullisesti hoidetuista metsistä saadusta selluloosasta, eikä sen tuotanto vaadi läheskään yhtä paljon resursseja kuin puuvillan.
  • Villa on muesling-vapaata.
  • Untuvaa ei nypitä elävistä hanhista ja ankoista.
  • Reima ei käytä myöskään aitoa turkista.

Vastuullisuus näkyy niin vaatteiden tuotantoprosessissa, materiaaleissa kuin siinäkin, miten Reima-vaatteiden ajatellaan toimivan arjessa:

  • Reiman tavoite on tehdä vaatteista helposti hoidettavia ja vähemmän pesua tarvitsevia, jotta pesuainetta ja vettä säästyisi. Reimalta myös opastetaan ihmiset oikeanlaiseen vaatteiden huoltoon.
  • Tottakai se, että vaatteet tehdään alun alkajaan kestäviksi, on yksi parhaita ekotekoja, koska silloin ne kestävät lapselta toiselle, jolloin luontoa säästyy, kun koko ajan ei tarvitse olla ostamassa uutta.
  • Reimalta tuli tänä vuonna markkinoille myös korjaussetti, jolla pienet korjaukset onnistuvat myös kotioloissa. Näin vaatteiden käyttöikä pitkittyy entisestään.
  • Reima on lisännyt kierrätetyn raaka-aineen osuutta tuotteissaan jatkuvasti – juomapulloista tulee Reiman uusia teepaitoja ja uima-asuja.
  • Ja sainpa kuulla Reiman tilaisuudessa keväällä myös siitä, että ensi vuonna Reimalta on tulossa uusi takki, joka on tehty täysin kierrätettäväksi: se on kokonaan yhtä ainoaa materiaalia ja siksi helppo kierrättää ilman hankalaa osasiin purkamista. Reima ottaa sen sitten elinkaarensa lopulla takaisin, jolloin siitä tulee hyvää raaka-ainetta uusiin tuotteisiin.

 

REIMA(TEC) JA KOULULAISET

Reimalla on ollut jo parikymmentä vuotta todella laadukas snoukka/ski-linjasto, sekä ylipäätään koululaismallistot isommille lapsille, jotka ovat kuitenkin jäänyt usein hiekkalaatikkovaatteiden jalkoihin. Reimahan mielletään usein pienten lasten ulkovaatteeksi ja siksi isompia lapsia on voinut olla vaikea saada pukeutumaan samaan merkkiin koululaisena, joita he ovat käyttäneet jo päiväkoti-iässä.

Reima on kuitenkin panostanut koululaismallistoihin oikein erityisellä tavalla viimeisten vuosien aikana, ja se on todella näkynyt! Ensinnäkin nuo ”isojen Reimat” eivät häpeilee lainkaan ulkonäössä millekään coolille sporttimerkille, ja tekniset ominaisuudet Reimoissa on ihan voittajaluokkaa. Tämä panostus on näkynyt nyt myös isompien kokojen myynnissä: Yhtä useammalla koululaisella näkee nykyisin Reimaa päällä. Mulle esimerkiksi kertoi eräs äiti IG:ssä viimeisimmän Reima-postaukseni jälkeen, että hänen koululaisensa suostuu laittamaan Reimaa päälle aina sen jälkeen, kun on nähnyt kuvista, että F:kin käyttää niitä. Aika hauskaa, mutta tavallaan ymmärrettävää: Niinhän me aikuisetkin teemme, kun mietimme, voisiko joku vaate olla meille. Katselemme ympärillemme niitä ihmisiä, jotka tiettyä vaatetta/merkkiä käyttävät.

F:n päällä kuvissa oleva Reimatecin snoukka-asu ei ole vaan älyttömän hyvän näköinen, vaan sen tekniset ominaisuudet ovat yhtä hyvät kuin F:n Reimoissa siellä hiekkalaatikkoaikaankin oli.  Lumilukot niin takissa kuin housujen lahkeissa mahdollistavat kaiken maailman rymyämisen. Kangas hylkii vettä ja likaa, mutta on silti hengittävä. Kun F katsoi itseään peilistä kuvauspäivänä, kommentti oli: ”Voitteko kutsua mua tämä asu päällä aina Enni Rukajärveksi?”. Kertonee sen, ettei Reima todellakaan ole lälly.

ONNEA REIMA 75V.! 

-Karoliina-

 

Kommentit (3)

Reiman korkea laatu on tuttu myös meidän perheelle 😊

Reimalla on kyllä kivoja vaatteita koululaisille mutta toivoisin kengistä löytyvän enemmän isoja kokoja. Meidän nelosluokkalaisella on nyt 38/39 jalka ja jatkossa ei tarvitse enää reiman kenkiä hankkia 🙁

Kiva kuulla 💞

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X