kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 14.11.2019

10 parasta asiaa tällä viikolla

Teksti
Karoliina Pentikäinen

*kampaajapalvelu saatu

Tämä viikko on jo tähän mennessä ollut hirveän hyvä. Minua on ilahduttanut mm. seuraavat asiat:

  1. Vauvojen katse. Pienet ovat olleet huomattavasti enemmän valveilla kuin tähän asti. On ollut ihana katsella pieniä silmiä, höpötellä tytöille ja suukotella niin, että on jo saanut selvästi vastakaikua. Ja vaikka suurimman osan mielestä tytöt ovat aivan isänsä näköisiä, on muutama todennut, että tytöillä on sentään minun silmät. Itse en kyllä osaa katsoa heitä meidän näköisiksemme. 
  2. Ne kauniit päivät. Vaikka tälle viikolle on mahtunut lunta, jäistä sadetta ja vesisadetta, on ollut ihana, että edes välissä on pilkahtanut palanen talvesta. Eli lumesta ja valosta sitä kautta. En todellakaan ole mikään talvi-ihminen, mutta onhan lumi ja pieni (!!) pakkanen kuitenkikin kivempi kuin harmaus ja sumu. 
  3. Espresso. Raskausnärästysten jälkeen on ollut suorastaan luksusta, että olen voinut nauttia useammankin espresson päivän aikana. Vauvojen hoidon lomassa kupponen kahvia tuntuu ihanalle. 
  4. Väsymyksen selättäminen (tai siihen tottuminen). Ekat viikot kotona mä olin todella, todella väsynyt. Nyt tuntuu, että elämä on siltäkin osin alkanut löytää uomansa. Me vuorotellaan A:n kanssa yösyötöt ja vaipanvaihdot, joten se auttaa paljon. Ehkä ollaan löydetty tähän hyvä tasapainoa, tai sitten kroppa on tottunut poukkoiluöihin. 
  5. Lähestyvät ristiäiset. Muistatteko, kun kerroin syksyllä, että olen kaivannut vähän glamouria elämään hyvin arkisen raskausajan vastapainoksi. Tuntuu ihanalle, että viikonloppuna me saamme juhlia pieniä tyttöjä, sekä samalla myös F:n synttäreitä rakkaidemme kanssa. On ihanaa päästä herkistelemään, syömään kakkua ja pukeutua kauniisiin vaatteisiin. Kuvan tennarit, korvikset ja panta ovat osa minun ja F:n juhlatyyliä. 
  6. Gilmoren tytöt. Mun äitiysloman pelastus on uusi telkku, josta voi katsoa Netflixiä. Miten paras Gilmoren tytöt on! Seurasin sitä aikanaan satunnaisesti, mutta kuitenkin niin vähän, etten muista jaksojen sisältöä. Nyt on menossa toinen kausi, enkä kestä, kun Lorelai on menossa naimisiin aivan väärän miehen kanssa. 
  7. Ihana tukka. Kuten tiedätte, mun tavoite on kasvattaa tooooosi pitkä tukka tästä mun omasta kuontalon väristä. Ja nyt ollaan menossa jo hyvin pitkällä verraten lähtötilanteeseen: Vanhaa vaalennettua ja sittemmin tummennettua väriosiota tukassa kun on enää vain vähän latvassa. Takaa mun tukka on kasvanut tosi hyvänä ja terveenä, mutta kasvojen ympärillä tukkaa – juuri sitä vanhaa käsiteltyä – on katkeillut niin, että se on huomattavasti lyhyempi kuin takaa. Siksipä kun kävin maanantaina Primessä Umpulla*, mulle laitettiin juurikin noihin sivuihin kasvon ympärlle muutamia Mago-pidennysosuuksia. Vaikka suikaleita ei laitettu kuin muutama, eikä tukalle tehty muuten yhtään mitään, on yleisilme niin paljon kauniimpi. Vaikka Umppu kyllä sanoikin, ettei kukaan muu kuin minä itse, huomaa edes eroa. Mua on kuitenkin vaivannut etuosan hiusten lyhyys, joten nyt hiukset ovat lisäsiivujen vuoksi tasapitkän näköiset kauttaaltaan. Jännää, miten paljon paksumpana ja terveempänä ja nopeammin tämä mun tukka kasvaa, kun sitä ei vaalenneta. 
  8. Lapsen lahjatoiveet. F:llä on synttärit joulukuussa, joten joskus ekoina vuosina joulukuu oli aivan karmaiseva, kun lahjoja tuli ovista ja ikkunoista. Ja siis itse tuli ostettua lahjoja myös aivan liikaa! Olen niin iloinen siitä, että vuosien saatossa F on alkanut toivoa todella fiksuja lahjoja synttäri- ja joululahjaksi. Elämyslahjoja ja järkilahjoja. Oikein liikutti lahjatoivelistan kohdat ”laskettelukypärä” ja ”paksua paperia”.
  9. Lidlin SOS-käsirasva. Loistava hinta-laatusuhde taas Lidlissä. Vauvojen kanssa kun käsiä tulee pestä aivan koko ajan, täytyy käsiä myös rasvata paljon enemmän kuin ennen. 
  10. Sokerihimon selättäminen. Mä olen sokerin suhteen ollut aina aikamoinen on-off -ihminen. Nyt päätin muutama viikko sitten, että ainainen suklaan syönti esimerkiksi öisin tyttöjen hoidon välissä, on loputtava. Ja niin se loppui. On tullut syötyä sen jälkeen herkkuja todella vähän. 

 

Millaisia ilonaiheita tällä viikolla sulla on ollut?

 

-Karoliina- 

Kommentit (1)

Suosittelen kokeilemaan myös Lidlin 10% urea jalkarasvaa! Samanlaisessa tuubissa kuin sos.
Koostumukseltaa ohuempaa, mutta ihan mielettömän tehokasta.
Multa löytyy molempia tuubit sekä sohvapöydältä että yöpöydältä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X