kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.12.2019

Untuva ja villa! Parasta myös vauvoille.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
7 kommenttia

Kaupallinen yhteistyö: Reima

Sieltä se hiippailee. Välillä takapakkia menevin askelin, mutta kuitenkin. Talvi on tulossa pakkasineen ja viimaisine tuulineen ihan toden teolla.

Vaikka moni asia vauva-arjessa on tullut luonnollisesti ja jostain takaraivosta, on vauvojen pukeminen ulos ollut yllättävän haastavaa. Mikä määrä vaatetta riittää vaunulenkille? Koska vauva paahtuu kuumuuteen, koska oli liian kylmä? Koska sopiva? Juuri laitoin tällä viikolla vaunulenkille minun ja tyttöjen kanssa lähtevälle ystävä-äidilleni viestin: ”Joko olet laittanut merinovillakypärämyssyn päällä talvihatun?”

Mä olen lähtenytkin vauvojen kanssa siitä lähtökohdasta, joka aikuisten ja isompien lasten pukeutumisessakin on kaiken a ja o. Nimittäin vaatteiden materiaaleista. Kerran tiedetään, että luonnonmateriaalit – villa ja untuva – ovat loistavia lämmön tuojia, jotka kuitenkin myös hengittävät, eivätkä hiosta, olen pyrkinyt hankkimaan myös vauvoille mahdollisimman paljon näitä materiaaleja.

Pienten vauvojen lämmönsäätelykyky on vielä heikko, joten pukeutumisella on erityinen sija. Mä olen itse kokenut kerrospukeutumisen kaikesta parhaaksi vaihtoehdoksi vauvojen kanssa. Jokainen tietää, että ilma vartalon ja vaatteen välissä lisää lämpöä, joten kerrospuketuminen on perustelua siksikin. Samalla eri kerroksilla voi hyvin säätää lämpötilaa silloinkin, kun ollaan reissussa: Kun lapsi on saman vaunulenkin aikana eri lämpötiloissa ja välillä jopa sisätiloissa (kun piipahdetaan kahville tai kauppaan).

Meillä pienillä on tällä hetkellä vaunuissa mun äidin kutoma villahaalari, Reiman välikausihaalari (ei liity yhteistyöhön, ei saatu ) ,mun äidin kutoma yksikerroksiset tumput ja lapaset, sekä Reiman merinovillakypärämyssy (ei liity yhteistyöhön, ei saatu) . Sitten tytöt sullotaan vielä untuvapussin uumeniin.

Talveksi halusin tytöille ehdottomasti juuri untuvaiset haalarit ja niiksi valikoitui Reiman Virkaten -untuvahaalarit, jotka saa vetoketjulla tehtyä myös pussin muotoon. Superkätevä muuten pukea vaunuihin laittaessa, kun ei tarvitse pujotella jalkoja edes omiin koloihinsa. Ja kaikki mikä helpottaa pukemista, on plussaa tässä arjessa!

Tarkoitus on siirtyä myös talven tullen kaksikerroksisiin Reiman merinovillatumppuihin ja sujauttaa villasukkien päälle talvitöppöset. Kypärämyssyn päälle laitetaan lisäksi Tuittu-merinovillamyssyt.

Reimalla on tällä hetkellä menossa tarjous juuri vauvanvaatteista. Ostaessai vauvanvaatteita 50 eurolla ja saat fleecepeiton lahjaksi. Tarjous on voimassa niin kauan kuin peittoja riittää. Vauvanvaatteisiin pääse tästä linkistä. 

Millaiset talvituotteet olet kokenut parhaiksi vauvojen kanssa? Unohtuiko mun listasta jokin tärkeä osanen, joka tulee ennen paukkupakkasia hommata?

-Karoliina-

Kommentit (7)

Meillä oli viime talven vauvalla ainoastaan villa ja untuvapussit käytössä. Tarkoitushan olisi, että jos käyttää untuvapussia niin ei tarvita haalaria. Lisäsin siis kerroksia kelin mukaan. Mutta haalaria ei käytetty joko talvena. Untuvapussit oli sekä kaukalossa, että vaunuissa.

Ihania vaateideoita! Nappaankin tästä muutama meille. Itse suosin lapsilla talvella erityisesti merinovillaa. Samaa mietin aina itsekin pääni puhki, että mikä on tarpeeksi vaatetta ja mikä ei.

Heippa! Onko minulla mennyt ihan ohi vai oletko paljastanut tyttöjen nimet jo? Ymmärrän siis täysin, jos ette aio sitä tehdä ollenkaan, mutta kiinnostaa jos ne on kerrottu 🙂

Vannon myös untuvapussin nimeen! Kallis ostos mutta niin tarpeellinen ja hyvä! Tosi kätsy kaupungilla ja ihan kotonakin, ei ehdi tulla kuuma eteisessä kummallakaan. Vaikka oli -20 niin villahaalarissa (+tumput, sukat, pipo) vauva pärjäsi vallan mainiosti vaunuissa! Toki sitten vaunuverho suojana ja vielä peitto untuvapussin päällä. Ystäväni saa pian lapsen ja vinkkasin tästä pussista, ja sanoin, että taaperon kanssa kinastellessa on niin ikävä sitä kun voi heittää vauvan vain pussiin ja menoksi! Erehdyin ostamaan turvakaukaloon fleecepussin mutta sillä voisi heittää vesilintua ja myin sen kirpparilla pois.

Meilläkin oli untuvapussit. Niiden alla lampaantaljat. Ja vauvalla sisävaatteiden päällä villahaalari, tumput ja villasukat sekä silkkikypärälakki ja villamyssy. Oli maailman kätevintä kahvilassa vaan avata untuvapussin ja villahaalarin vetskarit, sillä kaikki riisumiset johti aina vauvojen heräämiseen. Ja se talvi oli törkeän kylmä. Kun pakkanen nousi lähemmäs 30 astetta laitoin vielä villapeitot untuvapussien päälle ja pidin kuomuverhoa. Semmoinen yleisohje tuntui pätevän tuolloin, että vauvoille yksi kerros enemmän kuin itselle.

Meillä on lapset puettu vauvasta asti aika lailla Ruskovillaan. Vielä nuo yläasteikäiset teini-ikäinen ovat tarkkoja, että kaapista löytyy varmasti sopivan kokoiset villavaatteet
– niin mukavilta ne tuntuvat!
Mutta kun vauvan pukee silkkiin ja villaan (tai silkkivillaan), niin ei paljon tarvitse hiestä tai kylmästä huolestua.

Aivan ihanat Reiman jutut, täällä 1,5v tytöllä on eniten ollu justiin Reiman ja popin vaatteita second handina tai uutena. Ne on ihan Best. Nyt odotetaan keväälle pienokausta – tuli mieleen, et jos innostut myymään näitä vauvakamoja, lukijoillesi niin täällä ainakin yksi mamma on kiinnostunut 😁

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X