kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 06.12.2019

Sairaalaa ja juhlahumua

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Moikkelis. Tämä viikko on mennyt sairasteluissa ja juhlahumussa. Vauvat sairastuivat flunssaan viime viikonloppuna. Juuri, kun meitä piinannut oksennustauti oli saatu taltutettua.

Kävimme räkäisten pienten kanssa lääkärissä jo maanantaina, mutta saimme silloin vielä lähtöpassit takaisin kotiin. Tiistaiaamuna tyttöjen kunto oli kuitenkin huonompi. Toiselta ei lähtenyt enää juuri ääntä, räkä oli sitkeämpää ja yskä kovempaa, joten päätimme lähteä sairaalaan. Ja hyvä niin! Hoitaja sanoi 5 minuutin alkututkimusten jälkeen, että toinen tytöistä jää ainakin sairaalaan. Ja pian päätettiin, että toinenkin. Happiviikset naamalle, nenä-mahaletku tulille ja sitä rataa. Lepoa, nenän imua (jota toki kotonakin oli tehty) ja osastohoitoa.

Oman lisämausteensa kaikkeen tähän teki se, että F:llä oli samana päivänä synttärit. 16 tytöt kemut, joihin oli vielä lukuisat jutut tekemättä, koska ne oli tarkoitus tiistaipäivän aikana hoitaa. Noh. Minä jäin sairaalaan pienten kanssa ja A pyyhälsi kotiin ja ruokakauppaan ja Tigeriin ja sankarin kanssa juhlapaikalle. Onneksi mun Hipu-sisko oli myös mukaan menossa auttavansa kätenä. Täytyy taas olla onnellinen tästä tukiverkosta, jota ilman moni asia olisi paljon mutkikkaampaa.

Mä olen myös ollut flunssassa ja lämmössä tämän viikon. Jos sanotaan, että kahden vauvan kanssa on rankkaa, niin nyt on ollut sitten vielä vähän rankempaa. Tosin Taysin henkilökunta on ollut TAAS aivan ihanaa. Niin lempeitä ja ihania hoitajia kaikissa vuoroissa! Ei voi kun olla kiitollinen saamastaan avusta taas kerran!

Me päästiin eilen  pienten kanssa kotiin, kun happisaturaatio ja ruokailut olivat iltapäivällä hyvällä tolalla. Toisaalta olisin halunnut jäädä ehkä tyttöjen kanssa sairaalaan vielä yhdeksi yöksi varmuuden vuoksi. Toisaalta oli ihana päästä jo omaan kotiin ja omaan sänkyyn, jonne tytöt mahtuvat helpommin viereen kuin sairaalan kapealle laverille. (Eli kuten huomaatte, se omissa sängyissä nukuttaminen jäi vain haaveeksi ja tytöt nukkuvat nykyisin meidän vieressä. Niin ne periaatteet rapisee.)

Sellaista tällä viikolla! Voi kun viikonloppuna olisi jo terveemmät meiningit ja saataisiin vähän jo normaalia menoa meidän elämään. Tänään F lähtee mummon ja papan kanssa hotelliin ja A keikalle. Huomenna mummo ja pappa tulee meille kylään ja sunnuntaina on F:n joukkueen talvinäytös.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

-Karoliina-

 

Kommentit (3)

Aina itsekin mietin, että mistä vain selvitään, jos pysytään terveinä. No sitten tuli lapsille koliikit, astmat ja valtava ruoka-aineallergiat. Monesti on vietetty joulutkin sairaalassa happea hengittämässä. Voimia!

No onpa teitä koeteltu! Onneksi kaikki nyt paremmin päin. Sairaala on aina oikea osoite kun noin pienet on kipeinä ja hoito on yo-sairaaloissa kyllä loistavaa. Taas yksi syy rakastaa meidän hienoa kotimaata!

Täällä periaatteen nainen, joka vannotti opettavansa vauvat nukkumaan omaan sänkyyn!! Kuopus meidän välissä reilu 1-vuotiaana edelleen… 😅 Niin se menee. Täytyy tehdä just niin kuin omalle perheelle parhaalta tuntuu. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Voi hui! Onneksi voitte jo paremmin. Hurja suoritus pystyä samaan aikaan pitämään ne synttärit, hienoa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X