kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.02.2020

Hiihtolomaa, podcastia ja kirpparia

Teksti
Karoliina Pentikäinen
14 kommenttia

Hellurei täältä Hankasalmelta. Esikoinen tuli maalle jo sunnuntaina mummon ja papan kyydillä. Minä matkustin sankarillisesti Mesin ja Ompun kanssa perässä yksin (!) junalla tiistaina. Lisää tästä uroteosta ja junamatkaamisesta tuonnempana.

Niin moni myötäeli meidän sairasteluja, joten kerrottakoon nyt sairastelun jälkeisestä ajasta. Ensinnäkin ne ovat melkein kokonaan taakse jäänyttä elämää. Koputtelen puuta. Vauvoilla on vaan enää nenät vähän tukossa, mutta se ei taida lähteä pois ennen kuin kasvavat ja röörit suurenevat.

Jännästi vei kyllä vedon pois tämä helmikuu. Pitkä sairastelukierre vähensi kyllä omia voimavaroja, ja olen huomannut, että yöheräily on ollut paljon haastavampaa kuin aikaisemmin. Toivottavasti kevät ja valo tuo taas voimia. Tekisi mieli antaa tytöille illalla jo velliä, jotta nälkä ei herättäisi niin usein, mutta se on kai vielä kiellettyjen listalla.

Mä olen raivannut kaappeja ennen Hanksulle tuloa oikein olan takaa, ja Radiokirppiksellä* on taas pöytä täynnä meidän vaatteita ja lähinnä vauvoihin liittyviä tarvikkeita. Mm. kaksosten kantoväline, pullonlämmitin, unipesä ja säkeittäin koon 50-56 vaatteita. Myös Esikoisen vaatteita ja minun raskausfarkkuja. Pöydän numero on 174 ja mä tuon sinne täyttöä kirppisjakson ajan, joten kannattaa käydä tsekkaamassa useammankin kerran.

Tämä vaatteiden ja tavaran määrä (joka kaiken lisäksi jää tarpeettomaksi/pieneksi todella nopeaa) kahden vauvan kanssa on aivan älytöntä. Meillä on ainakin ollut aivan liikaa vaatteita, kun en etukäteen tiennyt, paljon on tarpeeksi. Jatkossa ostan paljon vähennän. Ja enemmän helppokäyttöistä (eli taas kerran niitä haalareita). Tosin juuri mietin, että ainakin pitkähihaiset haalarit saattavat olla haastavia kesällä. Kertokaa, mikä vaate sopii vauvalle parhaiten kesäaikaan!

Ainiin. Maanantai oli ihana päivä. Äänitin Nuorgamin Emmin kanssa meidän ekan jakson Nuorgam&Pentikäinen podcastiin. Meillä oli superkivaa, jakson tunnari on aivan läppä ja itse podcast huikeaa settiä. Mä uskon, että jos tykkäätte seurata meitä somessa, tykkäätte myös podista. Se pitäisi saada julkaistua ensi viikolla.

Sellaisia aatoksia tähän torstaihin. Mitäs sinne kuuluu?

-Karoliina-

 

Kommentit (14)

Meillä vauvat on aina arkena puettu lähinnä bodyyn ja sukkahousuihin, kesäisin lämpimällä ilmalla sitten vain pelkkään bodyyn.
En pidä vauvojen sukista, joten olen mielummin käyttänyt terällisiä pikkuhousuja (ylös Olkapäille napeilla kiinnittyviä) tai sukkahousuja. Kapeita ja vartaloa myötäileviä.

Ihana podcast oli 💜 kuuntelin kun olin hiihtämässä.

Ruotsissa annetaan velliä, ihan normi meninki siel. Suomessa lapsen saaneena yllätyin että täällä velli onkin vähän niinku huono juttu. En tiedä sen enempää asiasta mutta yllättävää kun näin naapurimaita ollaan..

Mulla on juuri 18 vuotta täyttänyt poika, joka vauvana söi öisinkin parin tunnin välein. En muista oliko lääkäri vai terveydenhoitaja, joka sanoi että kun olette ensin kokeilleet että peruna sopii, niin antakaa sitä iltapalaksi. Näin tehtiin. Kannattaa kokeilla!

Ihan alkuun kiitos kivasta blogista 😊
On ollut mukava lukea kokemuksiasi kaksosten äitinä. Itsellänikin on identtiset kaksoset, täyttävät pian 21 vuotta, kyllä se vaan aika menee nopeasti…
Tuohon iltavelliasiaan teki nyt mieli kommentoida – itse aikanaan kun mietin ihan samaa, kun vauvat olivat niin kovin nälkäisiä yöllä. Meillä oli silloin neuvolan terkkarina sellainen kokenut ja useammat suositukset läpikäynyt tervejärkinen nainen, joka sanoi, että antakaa vauvoille ruokaa illalla ennen nukkumaan menoa .. Ja näin tehtiin. Ensin perunaa ja kasviksia ja jo vähän ennen 4kk possua sekaan 😂 Hyvin maistui ja heti unet piteni monella tunnilla. Iltapuuroon siirryttiin sitten, kun viljat tuli mukaan kuvaan. En ole tällä hetkellä yhtään kartalla suosituksista, joten en uskalla suoriltaan tätä suositella😂

Et yhtään edes kysynyt tätä, mutta ilmeisesti teilläkin herätään _usein_.. me pidettiin lempeää unikoulua kun vauva oli 6kk ja se auttoi! Nyt poika nukkuu oikeasti täydet yöt! Jos joku olis sanonu näin muutama kuukausi sitten olisin motannut 😀 ajattelin nimittäin myös että hän herää nälkään..

Täytyy mainita, että kiitos kirppisvinkistä! En oo yhtään kirppisihminen (vaikka haluaisin olla) koska en jaksa kiertää koko kirpparia jos etin jotain tiettyä asiaa. Nyt kuitenkin tein täsmäiskun teidän pöydän vauvanvaatteisiin, koska arvelin sieltä löytyvän omaa silmää miellyttäviä ja hyväkuntoisia vaatteita. Mukaan lähtikin bodyja, housuja ja yökkäriä odottelemaan loppukesällä syntyvää tyyppiä. Vinkkaa jatkossakin nää teidän kirppikset, niin tuun täsmäiskuille! 🙂

Meidän tuplat kulki kohta 3 vuotta sitten ekan kesän erilaisissa jumpsuiteissa, ohkasemmissa ja paksummissa, välillä jopa shortsimallissa. Velliä ei nykyään suositella ollenkaan. Mutta meidän tuplat sai sitä ja myös 5 kuinen nappula myös kun oli lähelle jo 4kk. Ostettiin myös kaurapuuroa joka on 4kk+ kun tuli maaginen 4kk täyteen. 😀

Minusta kuumaan kesään parhaat vaatteet on olleet shortsihaalarit.. niitä on ollut vähän työ löytää mutta ovat kyllä käteviä kuumana päivänä. Mutta paljon käytin myös ihan niitä pitkähihaisia ja -lahkeisia haalareita koska Suomen suvi ei ole järin kuuma useinkaan ja pitkät asut suojaa auringolta. Jokusen t-paidan ostin myös helleasuksi,.mut pienellä se tahtoi kieppaillessa rullata ylös.

Mä en taas ymmärrä yhtään, miksi vauvoille pitäisi antaa velliä? Sen ravintoarvo on aivan olematon. Iltapuuro + maito on oikein hyvä hiilaripitoinen iltapala ja pitää nälän pois pitkään. Viljoja saa antaa 5 kk eteenpäin, joten ei ole enää kauan siihen. Tsemppiä!

Ootko listannut johonkin minkä verran hommasit vaatteita tytöille ja mitä kokoa? 🙂 myös toki strategiset mitat kiinnostaa tässä itse kaksosia odotellessa ja vaatemäärää pähkäillessä 😀

Vellikieltoa en ymmärrä… 25-v. sitten kun pikkuveljeni huusi yötä päivää, kiellettiin antamasta velliä alle 3 kk ikäiselle. Mutta sitten kun selvisikin, että vauva on jatkuvassa nälässä, saikin alkaa antaa velliä ja huuto loppui kuin seinään. Eli miksi aikaisemmin on saanut antaa velliä alk. 3 kk ja enää ei? Ovatko nykyiset 25+ -vuotiaat jotenkin ”viallisia”, koska velliä on alettu juottaa 3 kk iässä… 🙂

Todella ohuita, väljiä pitkähihaisia ja -lahkeisia haalareita/paitoja/ housuja, joissa ei kuitenkaan tule kuuma mutta vähän suojaa herkkää ihoa auringolta. Parempi kuitenkin suojata vaatteella kuin voiteilla pienen ihoa 😊

Kesälle shortsihaalareita 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X