kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 03.04.2020

Mekkonaisen mekkoajatuksia ja -kuvia

Teksti
Karoliina Pentikäinen
10 kommenttia

*postauksen lopussa alekoodi

Mulla on kaksi tyyliä tai vaatekappalekategoriaa, jotka kuvaa musta minua parhaiten. Olen farkkunainen, mutta sen lisäksi olen mekkonainen. Ne molemmat ovat vaatekappaleita, joissa koen olevani kaikista eniten kotonani. Jotka päälle pukiessa tunnen olevani minä.

Mun ystävä – joka on myös mekkonainen henkeen ja vereen – houkutteli eilen minut ja mun siskot mukaan keksimäänsä #mekkoperjantai -haasteeseen. Koska jos kaapissa on kauniita vaatteita, miksi niillä ei kohottaisi tunnelmaa myös kotoillessa.

Mä rakastan mekkoja monestakin syystä. Ja mullehan mekko tarkoittaa yleensä melko lyhyttä, mutta sitäkin leveämpihelmaista vaatetta. Tyttömäistä huitulaa, joka ei purista mistään. Mutta kuitenkin sellaista vaatekappaletta, joka istuu usein hartioista napakasti.

Mun mekkorakkaus alkoi toden teolla varmasti mun blogin alkuvuosina, kun tutustuin töiden kautta Ivana Helsinkiin. Yhtäkkiä mun edessä olikin vaatemerkki, joka vastasi mun tyyliä täysin. Se oli hassua ja toisaalta todella helppoa: Ei tarvinnut kahlata kauppoja tai merkkejä läpi, kun oli tarve uudelle vaatteelle. Tiesin aina – ja tiedän edelleen – että löydän sellaisen Ivanalta.

Mun mekkotyyli onkin sellainen ”ivanahelsinkityyli”. Tällä tarkoitan sitä, että vaikka mekko ei varsinaisesti olisi merkiltään Ivana Helsinki, katselen myös muiden merkkien valikoimasta tyttömäisiä, romanttisia ja ajattomia mekkoja. Sellaisia, joita katsellessa päässä alkaa soida The First Aid Kitin kappaleet.

Parasta mun mielestä mekoissa on se, että samat mekot käy arkeen ja juhlaan. Korkkareilla ja koruilla ne voi kohottaa vaikka kuinka juhlaviksi. Jos mekon alle pukee farkut ja iskee jalkaan tennarit, toimii tismalleen sama mekko arkimekkona. Mekkojen kanssa kerrospukeutuminen on myös helppoa. Ja se näyttää luontevasti hyvälle.

Ainoa miinus mekoissa on se, että ne on todella vaikea pukea talvella takkien kanssa. Tai siis vaikka pidän itseäni aikamoisena (untuva)takkieksperttinä (öhöm), en ole vielä löytänyt takkia, joka näyttäisi oikeasti kivalle ulkona mekon kanssa. Jotenkin mekko-talvitakkiyhdistelmästä tulee usein sellainen mummo- tai kuorotyttöfiilis. Ja se ei ole hyvä, jos ei ole mummo tai kuorotyttö.

Mun yhdellä tavalla rakkain mekko on mun häämekko. Meidän hääthän oli tosi rennot perjantai-illan kemut, joten en missään tapauksessa halunnut perinteistä, isoa, hääpukua. Mä suunnittelin mekon itse ja ompelija toteutti sen. Hassua kyllä, mekko taitaa olla paljon arkisempi kuin mun monet ihan arkimekotkaan. Mutta mä viihdyin siinä Swedish Hasbeens -puusandaalien ja Maanantaimallin-korvisten kanssa. Oli kaunis ja morsianmainen olo.

Mikä on sun suhde mekkoihin?

Tämä ei ole yhteistyöpostaus ja mun piti jakaa tämä koodi teille myöhemmin. Mutta koska aihe sopii niin hyvin tähän päivään, otan varaslähdön. Koodilla KAROLIINA20 saatte -20% alennusta Ivana Helsingin nettikaupan vaatteista aina toukokuun 2020 loppuun asti. Nyt jos on mekkohimo ja/tai -tarve, suuntaa Ivanalle. 20 vuotta kotimaista perheyrittäjyyttä mekkojen parissa. Klikatkaa kauppaan tästä!

-Karoliina-

Kuvat vuosien varrelta Janita Autio ja Noora Näppilä 

Kommentit (10)

Siis sun häämekko oli/on aivan IHANA!!!😍 Ja ku tähän mennessä oon vaan ihastellut vain niitä perinteisempiä häämekkoja, siis joissa ei näy korkkarit muutoin kuin korkeintaan kävellessä, ja muut tuntunu liian arkisilta.. Mut tuosta tulee ihan häämekkofiilis siitä huolimatta.

Neulomon tuotteet ovat kotimaisia ja ihania kotitoimistolla. Suosittelen testaamaan 🙂 perjantaina just korkkasin uuden mekkotunikan kevään kunniaksi!

Olen aina tykännyt käyttää mekkoja sekä hameita. Nykyään kotona ollessa tulee käytettyä vähemmän, mutta kesällä toki siirrytään taas mekkoihin kokonaan.
Talvella mekon pukemisesta ulos ratkaisee omasta mielestäni enemmän taas kengät kuin takki. Ilman sopivia kenkiä mulle tulee juurikin sellainen ”kaikki palaset eivät nastaa” olo. Kesällä voi huoletta yhdistää mekkoon niin korkkarit, varvastossut kuin tennaritkin, mutta talvella raskas yläosa (eli takki) vaatii myös kengiltä vuodenajan mukanaan tuomaa painoa. Hyvät saappaat ovat aina hyvät saappaat. Toisaalta arjessa paikkaan paljon myös yli polven nousevilla pitkillä villasukilla.

Ihania mekkoja, mutta jestas miten kalliita Ivanan mekot ovat! Aika hyvissä varoissa pitää olla, että kaapissa on monta noita mekkoa.

Siis kaunein morsian evö 😍

Hei, minkä väriset Maanantaimallin korvikset sinulla oli häissä? Ihanan persoonallinen ja rento häätyyli.

Valkoiset. Ne tehtiin mulle uniikkeina. Tosin olisikohan niitä nyt valkoisina ihan perusvalikoimassakin? Ihan kun olisin nähnyt.

Tykkään kyllä mekoista, mut liian harvoin tulee niitä pidettyä. Nyt kun perheeseemme on syntynyt tyttö ja hän on saanut lahjaksi pinon mekkoja, niin lanseerattiin meidän perheeseen mekkosunnuntai eli nyt ainakin sunnuntaisin myös äidillä on mekko päällä.

Aivan ihania mekkoja ja kauniita kuvia <3

Luin Me Naisten kolumnisi endometrioosista. Tyttäreni kärsii myös vaikeasta endosta. Hänelle raskaus- ja imetysaika on aina helpotus. Hän on jokaista lastaan imettänyt kaksi vuotta ja silloin endo on ollut poissa. Kannattaa sinunkin jatkaa imetystä mahdollisimman pitkälle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X