kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 08.05.2020

Kahden vauvan kanssa. Kaksi ei mene siinä missä yksikin!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
13 kommenttia

// Kaupallinen yhteistyö: Pampers//

 

 

Moni tuttu (ja myös tuntematon) haluaa usein kuulla, millaista on, kun on kaksoset. Kysytään, meneekö ”kaksi siinä missä yksikin” ja kuinka rankkaa kahden vauvan kanssa on.

Mun on pakko myöntää, että elämä kaksosten kanssa on helpompaa, kuin kuvittelin. Moni saman kokenut varoitteli täydestä kaaoksesta, mutta alun hapuilun jälkeen elo kahden vauvan kanssa tuntuu yhtä luonnolliselle kuin yhdenkin kanssa aikanaan. Toisin sanoen en koe, että tässä oltaisiin sen enempää sumussa kun yhdenkään vauvan kanssa.

Se on kuitenkin varmaa, että kahden kanssa töitä saa tehdä aivan järjettömän paljon. Ja kuten eräs kaksosvanhempituttu sanoi: ”Kaksi menee siinä missä kaksi ja puoli”. Niin hauskasti ja osuvasti sanottu, koska työtä ei ole tuplasti, vaan jopa vähän päälle. Tämä johtuu siitä, että ekstravahinkoa ehtii tapahtua aina silloin, kun ei itse voi revetä kahteen paikkaan yhtä aikaa. Tässä muutamia esimerkkejä aiheesta:

  • Puen ensin Ompun ja laitan hänet jo vaunukoppaan odottamaan ulos lähtöä. Kun alan pukea Mesiä, Omppu hermostuu ja potkii vaunupussukan pois, repii hanskat kädestä ja saa itsensä kierroksille ja raivoisaksi, kun joutuu odottelemaan kuumissaan liian kauan. Tytön rauhoitteluun menee aikaa.
  • Syötän Omppua ja alan havaita, että Mesi alkaa puklaamaan. En ehdi kuitenkaan hätiin toisen vauvan vuoksi, jolloin Mesi ehtii puklata vaatteensa ja maton. Vaatteet vaihtoon ja matto pesuun. Tämänkin olisi voinut estää, jos toinen vauva ei olisi sitonut käsiä.
  • Vauvat laitetaan nukkumaan. Omppu nukahtaa aivan heti, mutta koska Mesillä alkaa iltakarjunnat, herättää hän siskonsa ja pian makuuhuoneessa on huutokonsertti.

Kuten olen joskus jo kertonut, kaksosvanhemmuus on saanut minut hölläämään omaa vaatimustasoani. Kaikessa äitiyden saralla ei tarvitse olla täydellinen, vaan omaa arkea voi helpottaa. Siksi meillä syödään usein purkkiruokaa, osataan pyytää ja ottaa vastaan hoitoapua ja valitaan tasan ne vauvatuotteet, jotka toimivat arjessa parhaiten. Siksi meidän vauvoilla on esimerkiksi harvoin kauniita, mutta vaikeasti puettavia vaatteita, vaan myös päivin mennään pääasiassa jumpsuiteilla. Myös vaipat valitaan helppous edellä: Pampers Premium Protection -housuvaipat on kaikista nopeimmat pukea, ja niiden kanssa ei tarvitse yöllä alkaa säätämään vaipanvaihtoa, koska ne pitävät vauvat tyytyväisinä ja pedit kuivina kellon ympäri. Mä jo syötän vauvat kahdesti yössä, joten yöllisestä vaipottamisesta luopuminen on helpottanut elämää. Ja tuonut lisää nukuttuja minuutteja uneen.

Tiedän, että siellä ruudun takana on muitakin monikkovanhempia. Miten kuvailisit teidän elämää ja työn määrää?

Ihanaa lähestyvää äitienpäiväviikonloppua muuten kaikille, jota asia koskettaa tavalla tai toisella!

-Karoliina-

Kommentit (13)

Toi mekko on I H A N A 🙈

Kaksi vauvaa tai taaperoa ei tod. mene siinä kuin yksi, vaikka olisivat ”kuinka helppoja tahansa”. Omat kaksoseni syntyivät täysiaikaisina ja raskaus meni hyvin, mutta sitten kun molemmat kärsivät refluksista, maitoallergiasta (jonka selviäminen diagnoosiiin asti otti sen 4kk) ja hieman myöhemmin vilja-allergiasta), oli monet kerrat mielessä, miten tästä selvitään. No, nyt kolmevuotiaina voin todeta vilpittömästi, että saan kokea tuplailoa ihanista tuplistani, ja näen kaksosuuden valtavana etuna. Esikoiseni on yksönen, kuten sinullakin.

Hyvää äitienpäivää Sinulle <3

Kun kerroin eräälle ystävälleni hirveästä riittämättömyyden tunteesta kohta 6kk ikäisten kaksosten kanssa, niin hän kommentoi, että samahan se on kaikilla äideillä. Tajusin, ettei hän ymmärrä monikkoperheen arkea ollenkaan. Miten voisikaan. Hän puhuu siitä, että ei ehdi mökillä pihapuuhissa viihdyttämään lasta tarpeeksi ja minä siitä, kun toinen vauvoista huutaa kurkku suorana kun olet vaihtamassa vaippaa toiselle 😅 Kaksi ei todellakaan mene siinä missä yksi, mutta itsekin olen sitä mieltä, että tämä on ollut helpompaa kuin luulin.

Aivan huippu postaus. Asia on juuri näin! Kyllä siihen tottuu että on kaksi vauvaa ja se voi olla yhden kanssa yhtä rankkaa kuin kahden. Mutta työtä on tuplasti ja siitä ei pääse mihinkään. Ihanaa, vähäunista, rankkaa ja niin ainutlaatuista aikaa! :))
Itsekin puen yleensä jumpsuitin päälle jos vaatteet pitää päivän aikana vaihtaa. Ei jaksa body housu yhdistelmiä kokoajan laittaa😄😂✌️

Hyvä kirjoitus kaksosarjesta! Täällä 2v kaksoset ja tosiaan tekemistä on riittänyt ja riittää edelleen. Vauvavuodesta muistot on aika hatarat, mutta esimerkit kuulostavat tutulta. Vieläkin on jatkuvasti tilanteita, joissa tapahtuu ylimääräistä, koska ei vaan voi revetä kahteen suuntaan. Kaikki tuplana, extrat päälle, mutta onneksi myös positiivisessa mielessä.

Ihan selvasti noi tytot tykaa aidistaan😀😍

Meillä vauva-vuosi meni myös ihan mukavasti, vaikka vauvoja imettäessä/syöttäessä ei pystynyt samalla tavalla uppoutumaan ihanaan vauvakuplaan mitä yhden kanssa, koska aina tuli jotain sättäämistä ja keskeytyksiä, kun toinen herää/huutaa ym. Hankalammaksi touhu meni sitten, kun tyypit oppivat kävelemään ja ehtivät joka paikkaan. Tuo työmäärä 2,5 on hyvin kuvaava, ei todellakaan mene siinä kuin yksi. Jatkuva yht’aikainen kahden täysin samassa kehitysvaiheessa olevan lapsen olemisen ja tekemisen tiedostaminen on jo itsessään uuvuttavaa. Toisaalta nyt kun alkavat leikkiä jo enemmän keskenään, niin pääsee joissakin asioissa helpommalla, kuin yhden lapsen kanssa. Mutta toki kaksosarjen kokemukset ovat kaikilla omanlaisensa!

Kaupallinen yhteistyö: Pamperspers

Anteeksi, pakko huomauttaa! Tuo vain lävähti silmille ensimmäisenä ja naurattaa niin, etten osaa vieläkään lopettaa 😀 Paras päivän aloitus 😀 Kivaa viikonloppua 🙂

Meillä muutaman kuukauden ikäiset kaksoset. Raskain asia lienee kaksosten kanssa on se, että toisen itku siirtyy toiselle. Kun toisella on huono päivä, se on varma, että toinenkin itkee. 🙄 toinen raskas asia on oma riittämättömyys. On keksittävä avuksi nerokkaita keinoja selvitä kahden vauvan yhtäaikaisista tarpeita ja loppu on vain kestettävä.

Kahden vauvan arjessa on myös kuitenkin läsnä valtava kiitollisuus ja etuoikeutettu olo, kun on saanut kaksi vauvaa. 💞

Ah, ensimmäisestä vuodesta en muista mitään, vaikka en myöskään kokenut arkea kamalana tai raskaana. Lyhyet yöunet vain tekivät tepposensa ja tekemistä tosiaan oli vähintään kaksi ja puolikertaisesti 🙂 Mutta nyt! Lasten kolkutellessa kouluikää tämä kaksosuus tuo myös oikeasti jopa helpotusta arkeen. Varsinkin korona-arkeen. Vaikka kavereita ei pääse muuten näkemään, niin kotona on aina samanikäinen leikkikaveri. Onneksi leikit menevät tosi hyvin yksiin. Lapset saattavatkin keksiä tuntikausia kestäviä mahtavia leikkejä yhdessä. Ihan parasta! 

Se on juuri noin. Meillä on kuukauden päästä 2v kaksoset ja ovat nykyisin todella tyytyväisiä tyyppejä (hallelujah) ja en tiedä miten olisin selvinnyt jos lapset olisivat ”vaikeampia”. Vauvavuodesta muistan vain yksittäisiä hetkiä koska keskosina syntyneet kaksoset olivat molemmat refluksikkoja ja ei oikein yöllä pystyneet nukkumaan :(.

Nyt siis asiat hyvin ja kaksi tyytyväistä taaperoa. Ulos ei voi yksin lähteä koska juoksevat varmuudella eri suuntiin heti kun ovi aukeaa mutta koko ajan harjoitellaan! Tsemppiä sinne arkeen!

Meidän vauvat täyttää jo kaksi vuotta kesällä, todellakaan ei mene siinä missä yksi tai kaksikaan 😅 hulluksi meinaa tulla mutta tää on kuitenkin kaikki sen arvoista 🥰

Mistä tä ihana kukkamekko on? 😍😍😍

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X