kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 23.06.2020

Kysymyksiä ja vastauksia meidän uudesta kodista

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mitä aiotte remontoida? Asunnossa on toteutettu kaikki jo tehdyt rempat juuri niin kuin olisi itsekin tehty. Ja itse asiassa jopa varmasti paremmin. Mitään toimivaa ja ehjää ei siis tarvitse makuasioiden vuoksi alkaa remppaamaan. Ja se on ihanaa: Asunnossa saa näkyä ikäkerrokset ja se, että siellä on asuttu ennenkin meitä. Itse asiassa 99 vuotta ennen meitä, jos tarkkoja ollaan.
Meidän remontin tekee (ei yhteistyö) Maalausliike Vainiomäki. Lautalattia maalataan uudelleen valkoiseksi, samoin osa seinistä. Sitten on tapetointihommaa ja portaiden kaiteen rakentaminen. Nykyinen on vähän matala pieniä lapsia ajatellen.

Asumismuoto? Taitaa olla viralliselta nimeltä puukerrostalo. Meidän asunnossa kaksi alakerrosta niin, että pääsemme suoraan omasta keittiöstä pihamaalle.

Oma vai vuokra? Oma.

Onko uusi talo? Ei lainkaan. Talo täyttää ensi vuonna 100 vuotta.

Pelottaako keskustassa asuminen lasten kanssa? Hei hyvä kysymys. Mutta ei ainakaan vielä ollenkaan. Päinvastoin : Näen keskusta-asumisessa lasten kanssa lähinnä positiivisia puolia. Tosin meillä ei ole vielä teinejä talossa, joten pidätän itselleni oikeuden muuttaa mielipidettäni jatkossa, jos sille tuntuu.

Kun pysytte Pyynikillä, mihin Helsingin asuinalueeseen sitä vertaisit? Hmm. Vaikea kysymys. Ehkä Kumpula ainakin Pyynikin puutatalojen osalta. Tosin kerrostalo-Pyynikikissä on myös Töölö-fibaa. 

Käytätte sisustussuunnittelijaa. Miksi? Mä halusin viedä uuden kodin tyyliä vähän eteenpäin siitä, mitä itse omilla rahkeilla olisin osannut tehdä. Mä osaan sanoa sisustuslehdistä ja Pinterestistä, mistä kodeista pidän. Mutta monienkaan niiden tyyliä en itse osaisi rakentaa. Sisustusarkkitehti Petra-Miisa (palvelu saatu) on ollut tässä TOSI isona apuna. Ihan huikeaa, miten nopeasti hän on osannut napata meidän ideoista kiinni. Ja hassua, että mä uskon, että vaikka meillä on tässä ulkopuolista apua mukana, tulee tästä myös kaikista eniten omannäköinen koti, mitä koskaan. Tai noh: Varmasti se omannäköinen vaihtelee vuosien ja elämän saatossa, mutta nyt mä voin kuvitella jo etukäteen, kuinka koti isolla K:lla uudesta kodista tulee. 

Monta huonetta teillä uudessa kodissa on? 
Kolme makuuhuonetta (pienille yhteinen), olkkari, keittiö, kaksi vessaa, erillinen suihku ja minikokoinen ”pyykkikäytävä”. 

Onko uudessa kodissa parveke? 
Ei ole parveketta, mutta on pihaa. Keittiöstä pääsee suoraan ulos, joka tuntuu pienten nuppujen kanssa aika mahtavalle. Muutenkin piha on kyllä hauska kompromissi: A haaveili joskus muutosta kauemmaksi keskustasta, koska halusi pienen pihapläntin, missä grillata. Mä taas en halunnut keskustasta pois. Tässä uudessa kodissa toteutuu molemmat: grillaus ja se, että uuden Ratikan pysäkki on vajaan 100 metrin päässä.

Kävittekö katsomassa useaa asuntoa ennen tätä? Taisimme käydä katsomassa kolmea asuntoa. Tosin ne olivat sellaisia ”kuha katellaan -kohteita”. Ei etsitty silloin vielä tositarkoituksella. 

Mihin ihastuitte uudessa kodissanne? Saako sanoa, että kaikkeen? Sijainti, vanhan talon fiilis, puulattiat, piha, taidolla ja tyylillä tehdyt remontit, ihanat nykyiset asukkaat (tälläkin on väliä!) ja hyvin käytetyt neliöt. 

Arvaan, että muutatte Tahmelaan. Hah. Tahmela on ihana. Se, Pispala ja Pyynnikki oli meidän toivealueet. 

Onko teillä A:n kanssa sama sisustusmaku? Kun tavattiin, tuntui, ettei LAINKAAN.Mehän pukeudutaankin hyvin eri tyylisesti.  Mutta vuodet on  saanut meidät löytämään tässä yhteistä säveltä. Tuntuu, että uuden kodin suhteen ei olla saatu aikaan ainakaan vielä yhtään kinaa. Ehkä tilannetta helpottaa nyt se, että tämän kodin saa rakentaa yhdessä, puhtaalta pöydältä. 

-Karoliina-

Kuva: Pixabay 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X