kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 19.08.2020

Suosikit ja inhokit

Teksti
Karoliina Pentikäinen
6 kommenttia

Mä ajattelin näin vielä tutustumisvaiheessa kirjoittaa mun lempi- ja inhokkiasioista ystäväkirjatyyliin.  Ensin on aina suosikki/suosikit. Ja perään heti inhokki/inhokit.

 

 • Juoma.  Vichy, Cokis, kahvi ja viini / Pepsi Max.
 • Ruoka. Melkein kaikki, mitä mies kokkaa / Suolaton ruoka. Huono liha.
 • Väri. Kulta, hopea, farkku ja musta / Beige ja ruskea, jos niitä on liikaa.
 • Tv-ohjelma. Kaikki Netflixin espanjalaiset. Rahapaja, Toyboy, Eliittikoulu jne. / Visailuohjelmat.
 • Kotityö. Pyykinpesu ja mankelointi. / Imurointi ja pyykin ripustaminen (onneksi meillä on nykyisin kuivausrumpu)
 • Kirja. Juhani Ahon Yksin. Kaikki natsisaksaa ja lestadiolaisuutta käsittelevät tietokirjat / Missä kuljimme kerran, Kjell Westö
 • Vaatteet. Mekot, neuleet ja farkut. / Liian kireät ja liian paljastavat.
 • Meikki. Hynt-peitevoide. Meikkaan nykyisin tosi vähän. Mutta nenän ja leuan punoitukset on kiva peittää. / Luomivärit, koska en osaa käyttää niitä.
 • Huonekalu. Me ollaan tilattu Kruunukalusteen kautta* uuteen kotiin pöytä kotimaiselta Lamukselta. Vaikka en ole nähnyt edes koko pöytää vielä valmiina, uumoilen, että siitä tulee mun suosikki. Mä olen kauan haaveillut isosta ruokapöydästä, jonka ympärille mahtuu syömään ystävien kanssa. / Meidän perheessä on vitsi ”rumasta nahkasohvasta”. Se oli alunperin miehen sohva, joka vaihdettiin kovan painostuksen jälkeen Hakola sohvaan.
 • Sää. +18 astetta, puolipilvistä. Sellaista, ettei tarvitse pakata itseään monella vaatekerroksella, mutta ei tarvitse kuljeskella puolinakunakaan. /  Kova pakkanen. Varsinkin pimeänä talviaamuna, kun väsyttää.
 • Kappale. Liisa Tavin ”Näkemiin oikein paljon” / Klamydian tuotanto.
 • Makea. Suklaa, wienerit ja omenapiirakka/ Mitäänsanomattomat hedelmäkarkit. Kuka edes tykkää oikeasti hedelmäkarkeista?
 • Kirosana. Vittu. / Ja vittu. Ihan kauhea sana, merkitys kirosanaksi vielä kauheampi, mutta silti se on se, mitä käytän. Pitäisi lopettaa kokonaan.
 • Piirre itsessäni. Se, että olen oma itseni. / Pitkävihaisuus. Jos mua loukkaa, mä en unohda sitä. Anteeksianto on todella vaikeaa. Ja se, että ei anna anteeksi, kostautuu lopulta aika omaan nilkkaan. Se katkeroittaa helposti.
 • Paikka. Koti. Mä olen koti-ihminen. En pidä hälinästä, enkä juuri ihmisten seurasta (hah). Siksi koti on erityisen tärkeä. / Yökerho kello 2.00. Aikanaan se oli hauskaa. Nyt pelkkä ajatuskin hirvittää. Ehkä sitten taas joskus, kun lapset on isompia ja univelka ei ole niin suuri, jaksaa taas joskus riekkua aamun pikkutunneille.
 • Hiustyyli. Rakastan pitkää tukkaa auki. Mulla oli pitkään hiuspidennykset, nyt vedän luomuna. Ja odotan joka päivä, että oma tukka kasvaisi pitkäksi. Tällainen nykyinen, puolipitkä, on mun mielestä täysin mitäänsanomaton. Tosin ei tukkaa voi myöskään pitää auki, koska vauvat repisivät sitä koko ajan. / Omalla kohdallani lyhyt tukka olisi melko katastrofi, vaikka muilla voin lyhyttä tukkaa fanittaakin.
 • Piirre muissa ihmisissä. Aitous ja rehellisyys. / Epäaitous ja epärehellisyys. Nämä on myös ne piirteet, jotka huonolla tuurilla voi johtaa minun puolelta vihanpitoon (katso kohta ”Piirre itsessäni”)
 • Kännykkä-äppi. Instagram. Rakastan instaa niin paljon, että mulla on itselläni jopa kaksi tiliä: @karoliina_pentikäinen ja @pieni_talo_pyynikilla. / Olen siinä mielessä some-mummo, etten pidä TikTokeista, Snapchatistä, en edes Linkedinistä.
 • Koru. Mun kihla-vihkisormus. A osti mulle kihlasormukseksi vintage-sormuksen, johon rakastuin aivan heti. Oli ihanaa, miten hän tiesi heti alusta asti, mikä olisi mun tyyliä. Kun ostettiin mulle vihkisormusta, jätettiin kihlasormus kahden vihkisormusosan väliin, keskelle. Ja kaikki nuo kolme sormusta kiinnitettiin yhteen. / En luonnollisesti omista inhokkikoruja, mutta mä en koe, että olen kauhea bling bling-ihminen. Vaatteissa paletit on jees, mutta koruissa – lukuun ottamatta juuri vihkisormusta – timantit tuntuu vähän liialle.
 • Tekeminen. Oman perheen kanssa kotona nysvääminen/ miehen kanssa kahdestaan läköily esim mökillä / luottoystävien kanssa näkeminen kotioloissa, kollarit jalassa, skumppaa lasissa.. Kaiken maailman sosiaalinen sähiseminen, minglaaminen ja väkinäinen small talk.
 • Tuoksu. Lasten hiusten tuoksu. Miehen tuoksu aamuisin, kun hän on lähdössä töihin. Omenapiirakan, kahvin, syksyn ja laventelin tuoksu. / Keitetty lehmän kieli. Mummo teki sitä, kun olin lapsi. Nevö foget.
 • Työssä. Parasta on se, kun saan upota ja keskittyä kirjoittamiseen. Mä rakastan kirjoittaa. Se on yksi elämän parhaista jutuista. Nykyisin saan myös kiksejä siitä, jos saan myytyä itse jonkun hyvän yhteistyösopparin. / Julkisuus, joka liittyy työhön. Tosin se on myös puoli, joka mahdollistaa itse työn tekemisen, joten siihen on osattava suhtautua tietyllä tavalla. En siitä kärsi ekstrapaljon, mutta jos voisin tehdä samaa työtä, samalla palkalla, anonyyminä, se olisi mun unelma.
 • Päivä. Perjantai, koska kaikki viikonlopun rentoilut on vielä edessä. / Sunnuntai, koska arki alkaa tupata väkisin sisään, vaikka pitäisi vielä rentoutua.

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Asu; paita, Makia (saatu) / farkut, H&M / aurinkolasit, INCH Store

Kommentit (6)

Saanko kysyä onko sulla jotain taustaa lestodialaisuudessa, kun aihe kiinnostelee niin paljon? Itse olen lestadiolainen niin silläpä tuo osui silmiin erityisesti ;D
Onnea uuteen kotiin, näyttää niin ihanalta, seurailen mielenkiinnolla! <3

Onko sulla suosituksia hyvästä natsisaksaan kertovista kirjoista ? Itseä aina kiinnostanut tuo aihe ja muutenkin 2.maailmansota/elämä 40-luvulla 😀

Musta taas on ihanaa ”rötvätä” ystävien kanssa kotona. Vaikka collarit jalassa ja skumppaa juoden.
Toisaalta taas myös pidän keitetystä kielestä. Ehkä enemmän possun kuin naudan, jota on saatavillakin kaupasta harvemmin. Se on ehdottomasti sellainen sukupolvilta seuraaville kulkeva herkku, jota meillä syödään säännöllisesti.

Mikä Westössä tökkäs? 🤔
Pitkävihaisuus on äärihankala piirre, itsekään en ole sitä tähän 35v ikään mennessä saanut hiottua pois! 🙉 Mulla on sen kylkiäisenä myös kärkkäys 🙊

Samat lempparikotityöt, samoin inhokit 😀

Joo kyllä olen kanssa ihan mummo, kun en vaan jaksaa Tiktokkii enkä snäptsättiikää. Mut IG on jees. Ja yökerho kello 2! Huuhh! Outo ajatuskin nykyisin, että pitäis jaksaa valvoa sinne saakka. Nukkuminen on ihanaa, meluisa klubi ei niinkään 😃

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X