kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 11.10.2020

Mun tyyli - muutoksessa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Mulla on tässä vauvavuoden aikana ollut pukeutumiseen liittyviä kriisejä. Vuosia ennen tätä, olen tiennyt, mikä mun tyyli on. Itse asiassa en ole tuolloin edes miettinyt mun tyyliä juuri mitenkään, se on ollut niin luonnollinen osanen minua. Olen vaan pukenut kaapista päälle mun vaatteita, jotka on musta näyttänyt mulle.

Raskaus kuitenkin muutti kroppaa. Mahdun mun kaikkiin vaatteisiin PERIAATTEESSA, mutta ei ne hyvälle tunnu läheskään kaikki. Housut menee helposti jalkaan, jopa farkut, mikä on ihme, koska maha ei todella ole entisensä. Monet takit kinnaa ja jotenkin mun kropan mittasuhteet (=muoto?) on sillä tavalla muuttunut, että tuntuu, ettei läheskään kaikki vanhat vaatteet vaan näytä enää hyvälle.

Toisekseen ehkä mun tyylikin on muuttunut jollain tapaa, että en enää koe oloa kotoisaksi läheskään kaikissa vanhoissa vaatteissani. Varsinkin tosi lyhyet, a-linjaiset mekot, joita olen käyttänyt vuosia, on alkanut tuntu yhtäkkiä liian lyhyille. Ne tuntuvat tavallaan liian tyttömäisille. Ja jos totta puhutaan, osin itsekritiikin vuoksi. Mä olen aina ollu siro, mutta nyt musta tuntuu, ettei jalat ole enää entisensä. Varsinkin ilman paksuja sukkiksia lyhyissä mekoissa on ollut epävarma olo. Toki mulla on edelleen muutamia lyhyitä mekkoja, joita rakastan. Mutta rakkaus lyhyisiin mekkoihin ei ole enää lainkaan niin yksinkertainen, kuin ennen.

En tiedä, onko kyseessä kropan tuoma ”pakkomuutos” vai aito tyylillinen uudistuminen, mutta olen alkanut viime aikoina pitää tosi paljon midi- ja maksimekoista. Ennen olen kokenut oloni niissä liian hipiksi tai liian kuorolaiseksi, mutta nyt ne tuntuvat kotoisille. Varsinkin, jos niiden kaveriksi voi pukea neuleen ja tennarit. (Huom. Kuorolaisissa ei mitään vikaa. Olin itsekin sopraano 5 vuotta. Tiedätte silti ehkä, mitä tarkoitan.)

Toisekseen mä olen alkanut kummastella, miksi mun kaapit on täynnä villaTAKKEJA. Ihan hirveän vaikea vaatekappale, kun tarvitsee aina alleen jonkun fiksun paidan ja toisekseen niitä on vaikea sulloa varsinaisten takkien alle. Varsinkin, jos niissä on kimonohihaa tai vyötä tai pitkää helmaa, jolloin näyttää aivan pultsarille, kun villatakki tunkee ulkosalla takin jokaisesta kolosta epäsiististi ulos. Sitten mietinkin sitä, miksi mulla ei ole sen sijaa enempää villaPAITOJA . Suuri mysteeri.

Vaatekriisin aikana olen löytänyt kaksi uutta merkkiä, jota olen alkanut fanitella, vaikka molemmista olen aikaisemminkin ollut tietoinen ja jotain niiltä omistanutkin. Ekana mä olen alkanut tykätä kauheasti Vimmasta. Niiden neuleet, täydellisiä. Ja toisekseen maksimekkomalli Tuua, ihan suosikki. Vimmassa kiehtoo kotimaisuus, ihanat kuosit ja se, ettei yhtä vaatetta ole satoja ja satoja kappaleita. Jotenkin Vimman meininki puhuttelee mua tällä hetkellä tosi paljon. Vaatteet, mutta myös sellainen henki, mikä merkin ympärillä on.

Toinen iloinen vaateyllärimerkki on Knowledge Cotton Apparel. Merkki on ollut mulle tuttu miehen kaapista – monet tietää, että käytän viikoittain A:n oranssinkeltaista Knowledgen kollaripaitaa – mutta nyt olen päässyt testaamaan Knowledgen naistenvaatteita. Meidän ystävä maahantuo Knowledgeä, ja hän kysyi multa vähän aikaa sitten, haluaisinko testata merkin naistenmallistoa, joka itse asiassa ei ole edes vielä myynnissä. Vaatteet kuulemma näyttivät minulle. Lupasin tsekata ja testata, ja hän oli kyllä TÄYSIN oikeassa. Spring/Summer2021 -mallisto, joka on siis The knowledge cotton apparelin eka naistenmallisto, on ihan käsittämättömän upea. Knowledgehän on yksi ekologisimmista vaatemerkeistä maailmassa, mutta – näköjään – kaiken sen lisäksi myös yksi kiinnostavimmista ulkonäöllisesti pitkään aikaan. Teddy- ja sadevaatteet tehdään merestä kerätyistä muovipulloista. Mekot ja paidat on 100% kierrätettyä matskua, tai sitten esim tenceliä. Keväällä näitä voi ostaa mm. Cilla`sista tai Nudgesta – mistäpä muualtakaan, kun kyse on vastuullisesta muodista.

Sellaista. Koska en jaksa hillota vaatteita kaappiin ihan vain siksi, että ”se oli joskus ihana” tai ”se on sitä tai sitä merkkiä”, vein juuri eilen Oldieen myyntiin mm. mun Ivana-mekkoja, Puran neuletakin, jne jne. Vaatteet tulevat näillä näkyvin myyntiin tulevana perjantaina. Käykää tsekkaamassa sieltä, jos sellaiset kiinnostaa just sua!

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Asut: huppari  & sininen mekko, Knowledge Cotton Apparel (saatu)

Vaaleanpunainen mekko, Vimma (saatu)

Kommentit (3)

Mielettömän ihanasti kuvailet tyttöjä, heidän erojaan ja touhujaan. Ihana postaus. Onnea tytöille, ja koko perheelle. <3

Kiva teksti! Voin hyvin samaistua näihin ajatuksiin tyylin muutoksista. Noi neuletakit on ihan ihme juttu. Tykkäsin joskus käyttää erilaisia toppeja niiden alla, mutta jotenkin se yhdistelmä ei nappaa nyt yhtään ja toi takkiongelma on aina niiden kanssa. Olen nyt innostunut yksinkertaisista kuoseista ja leikkauksista sekä mukavilta tuntuvista vaatteista tosi paljon. En edes ymmärrä miksi joskus oon käyttänyt niin epämukavia vaatteita.

Ihanaa, että Knowledge Cotton Apparelilta on tulossa naisten mallisto! Itse olen ihastellut merkin vaatteita miesten puolella jo kauan. Jään odottamaan innolla! 🙂 Mukavaa syksyn jatkoa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X