kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.11.2020

Esikoisen huone on vanha kylpyhuone

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

// osa postauksen tuotteista/palveluista on saatu yhteistyön kautta. Nämä merkitty *-merkillä. //

Meidän esikoisen huone on vanha kylppäri. Niin kuin oli muuten edellisessäkin kodissa, hauska yksityiskohta. Kun esiteltiin F:lle tämän uusi koti ja huone, oli hänen eka kommentti: ”Onks mun huone taas jossain komerossa?”. Hah. Tarkoitti ehkä huoneen neliömääriä. Totta on, että edellinen huone  oli pieni. Niin on nykyinenkin. Mutta pettymys vaihtui pian riemuun, kun hän sai valita itse KAIKEN, mitä huoneeseen tulee. Ja tällainen siitä sitten tuli. 5,75 neliötä silkkaa kauneutta.

Tällä tavalla huone sisustettiin ja rakennettiin:

  • Keskiössä tässäkin asiassa oli Petra-Miisa*, meidän sisustussuunnittelija. Kerroin hälle, että F:n toiveena on pinkki-kultainen huone, jossa olisi parvi ja nojatuoli. Petra-Miisa ehdotti F:lle muutamaa tapettia, josta tyttö sitten valitsi itselleen Mimoun Mayfair -tapetin.
  • Nojatuolivaihtoehtoja oli myös useita, niistä F valitsi itselleen Elloksen nojatuolin. Mä itse olin ajatellut sellaista Futonetin levitettävää futon-tuolia, mutta onneksi Petra-Miisa puuttui asiaan. Se ei olisi mitenkään mahtunut parven alle! Mun kyky hahmottaa tilaa keskeneräisenä on kyllä tosi minimaalinen.
  • Mä olin koko ajan kuvitellut, että puuseppä rakentaisi F:lle parven suoraan tuohon huoneeseen. Petra-Miisa kuitenkin ehdotti, että F:lle tulisi AvaRoomin parvisänky. Tosin ei standardi-kokoisena, vaan meidän toiveista mittatilauksena. En edes tiennyt, että TODELLA monilta kotimaisilta firmoilta voi kysyä mittatilaushuonekaluja, kunhan vaan uskaltaa kysyä. No niinpä asiasta juteltiin AvaRoomin kanssa, ja lopulta F sai huoneeseensa metrin leveän ja 165/195 korkean parven. Me saatiin AvaRoom-tilaukseen pieni alennus näkyvyyttä vastaan, mutta voin sanoa, että kyseessä on silti yksi meidän kodin kalleimmista huonekaluista. Mittatilaus toi tuotteelle tietysti lisähintaa ja lisäaikaa toimitukseen. Voin silti sanoa, että kannatti!! Kun parvi tuotiin huoneeseen, koppi muuttui hetkessä ihan oikeaksi huoneeksi. (Ja p.s. Tämä ei liity yhteistyöhön, mutta huomasin, että tällä hetkellä kaikki AvaRoomin normaalihintaiset tuotteet on -20%. Se on iso ale!)
  • F:n vaatteet on parven alla Ikean Nordli-lipasto, joka oli täydellisen kokoinen parven portaiden taakse. Ja myös aivan karmea koota. Kiitos kokoamisavusta Juhis ja Matti!
  • Elfa on ollut meidän kodin yksi elementeistä jo usean vuoden ajan. Entisestä kodissa niitä löytyi eteisestä, vaatekaapista ja F:n huoneesta. Nyt F sai huoneeseensa Elfan kirjoituspöydän*, joka ei vie lainkaan tilaa pienestä lattiatilasta. Ihan huippua: Mitä vähemmän tilaa lattialla, sitä enemmän kampetta kannattaa laitta seinälle.
  • Elfaa löytyy myös kirjoituspöytää vastapäätä. Ikivanhan Ikean minilipaston päälle asennettiin Elfa-peili ja -hyllyt*. Ensin mietin, toimiiko avohyllyt (ei kovin siistin) lapsen huoneessa, mutta hyvin on toiminut. Ehkä korit vaihtuu jatkossa joihin vähän esteettisimpiin, mutta nämäkin toimii ihan hyvin.
  • Työpöydän tuolina F:llä on Ikean porrasjakkara, jonka avulla myös ylähyllyiltä saa kirjoja ja tavaroita.
  • Matto löytyi Mattokympistä, valaisimet Elloksesta ja koristevalo on vanha, alun perin Clasulta.
  • Nyt huone on valmis. Tai niin valmis, kun huoneet nyt voi olla.
  • Tai hetkonen. Valehtelin. Huoneeseen tulee vielä lasi-ikkuna ja lasiovi Hietakarilta. Joskus tässä.

Jos sisustus- ja kotiasiat kiinnostaa, kannattaa seurata mun sistusinstaa Pieni talo Pyynikillä.

-Karoliina-

*tuote/palvelu saatu yhteistyönä

Kommentit (8)

Upea huone! Värimaailma on niin ihana ja mahtavasti käytetyt neliöt.

Tosi kaunis huone! 💗 Kiinnostaisi tietää, mistä tilasitte patjan teetettyyn sänkyyn?

Vaahtomuovipatja, jossa on vetskarihuppu. Ja petari. Tamperelainen firma teki. Nimeä en kyllä muista.

Olisiko ollut Tampereen Vaahtomuovi?

Mielenkiinnosta kysyn, onko tuon parven alla oleva tapetti suttuinen joistain kohdista vai muuttuko se näissä kuvissa vain sellaisiksi? Lisäksi ois kiinnostavaa tietää että mihin siis lasi-ikkuna ja ovi on kaavailtu? 😊 Hyvin käytetyt neliöt 👌🏻

Valo heijastuu tapetin metallisiin kohtiin, kun eteisessä oleva kristallikruunu siivilöi valoa.

Ikkuna ja ovi tulee siis tuohon huoneen oviaukolle. Siinä ei siis tällä hetkellä ole lainkaan ovea, pelkkä oviaukko.

Missäs string hylly? Eikö ollut joku F:n lahja joskus?

Lainasi pikkusiskojen huoneeseen. Pinkki pinkillä seinällä olisi ollut jo vähän liikaa 😅

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X