kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 15.11.2020

Lukuisia paskamaisia asioita minusta

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

Jokainen meistä luo somessa omaa brändiään, kuvaa itsestään, vaikkei sitä ajattelisi/haluaisi. Harva kertoilee itsestään epäedullisia juttuja. Ainakaan ilman sarkasmia. En minäkään aloita storya sanoilla ”olin tänään aivan epäreilu mulkero”.

Nyt ajattelin kertoa itsestäni paskoja juttuja.

 • Jätän laseihin ja mukeihin ja pulloihin aina pohjat. En juo KOSKAAN mitään loppuun.
 • Hermostun hitaudesta. Jos kaupankassa on hidas, huokailen sisäisesti (ennen huokailin ääneen, eli tavallaan siitä kuitenkin pisteet). Jos joku puhuu hitaasti, alan kyllästyä. Jos joku kävelee hitaasti, kiritän tahtia. Haluan saada asiat hoidettua suit-sait-sukkelaan, enkä ymmärrä, jos joku toinen on toisenlainen. Tai siis ymmärrän tietysti , mutta silti hermostun.
 • Olen lapsellinen lojaaliusasioiden suhteen. Aikuiset ihmiset ymmärtävät yleensä, että elämässä on harmaita sävyjä ja ihmiset mokailevat, mutta minä en ole yksi heistä. Jos kyse on luottamuksen menettämisestä, mulla ei ole armoa lainkaan. Mä annan pieniä juttuja anteeksi tuosta vaan ja menen riidoista nopsasti eteenpäin. Mutta auta armias, jos joku kohtelee mua mun mielestä epäoikeudenmukaisesti tai pettää luottamuksen. Silloin en näe edes syytä ”selvittää tilannetta”. Tämä siis ei ole vain parisuhdeasia, vaan koskee kaikkia ihmissuhteita. (Voitte kuvitella, mikä on mun patoumien ja vihan määrä, jos joku tekee tämän kaiken mun lapsille. Siinä ei puhuta enää inhimillisestä anteeksiantamattomuudesta.)
 • Muutan todella harvoin mun ensimielipidettä ihmisestä. Tosin (katsokaa, taas KEHUN itseäni, vaikka pitäisi kertoa vaan huonoja puolia) uskon siihen, että olen aika hyvä ihmistuntija ja ensivaikutelma harvoin pettää. MUTTA joskus oikeasti pettää, ja mun on vaikea päästä mun ensivaikutelman yli. Varsinkin, jos ensivaikutelma on huono.
 • Vaihdan piilolinssit aivan liian harvoin. Oikeastaan vasta silloin, kun en näe enää tietokoneruudulta muuta kuin sohjoa.
 • Jätän ketjuliikkeissä sovitetut vaatteet poikkeuksetta pukukopin sisään.
 • Osaan sivaltaa sanoilla. Iskeä paskamaisesti juuri sinne heikoimpaan kohtaan, jos niin vaaditaan. Verbaalius ei ole todellakaan aina hyvä puoli.
 • Käperryn itseeni silloin, kun on vaikeinta. Vedän sosiaaliset kontaktit minimiin ja kuvittelen, ettei kukaan voi auttaa/ymmärtää/olla lähellä. Edes rakkaimmat. En tiedä kuinka monta kymmentä kertaa miehen on pitänyt muistuttaa, ettei mun tarvitsisi tehdä niin.
 • Syön sohvalla ja sängyssä murustavia asioita.
 • Tarvitsen tasaisin väliajoin omaa aikaa ja hiljaisuutta. Ihan ok toiveet, jos olisi sinkku. Jos on kolmen lapsen äiti, on toive välillä liioittelua.
 • En soittele ihmisille tarpeeksi usein. Esimerkiksi mummolle – joka on rakas – on pitänyt soittaa jo kuukauden. Mutta en vaan saa aikaiseksi, koska en tykkää puhua puhelimessa.

Semmosta. Kiva ihminen ja silleen.

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Asu: hame, Knowledge Cotton Apparel // sukat, Sidoste/Magicpoks // kengät, Vans

Kommentit (8)

Heh, yksi parhaista blogiteksteistäsi. Tykkäsin!

Voisi olla oma tekstini eli et ole ainoa. Osan kuvailemistasi olen kyllä luullut vahvasti kuuluvan introvertin piirteisiin. Piilolinssejä tosin en käytä..inhoan sovittamista, vien vaatteet sentään suunnilleen takas paikoilleen 🤦🏻‍♀️

Mä en ehkä kestä, koska sähän luettelit just lähes kaikki mun paskamaiset puoleni. Oon monta kertaa miettinyt miksi tykkään lukea sun blogia tai seuraa sun instaa vaikka oonkin aivan eri elämäntilanteessa kuin sä. Varmaan siksi, et tunnistan itseäni sun ajattelutavoissa ja reaktioissa tosi paljon. Tosi hassua!

Meillä on kaveriporukassa samanlaisia ihmisiä. Koko homma pyörii aina näiden ihmisten ympärillä.

Itse en voi sietää itsekkäitä ihmisiä. Yritän kuitenkin elää ihmisiksi.

Höpöhöpö. Itsekkyyttä on paskamainen ja välinpitämätön käytös toisia kohtaan, mutta ei kenenkään tarvitse olla täydellinen yli-ihminen. Jokaisella omat rajoitteensa ja olkoon. Ollaan armollisia itsellemme ja toisille. Pidin jutusta!

Hahaaa😅😅😅 samaistun aika moneen kohtaan, onneksi ollaan vaan ihmisiä hyvine ja huonoine puolinemme….

No, tämä vain vahvisti sitä kuvaa, joka sinusta on jo muodostunut.

On helpompaa rikkoa kuin rakentaa. Jepan kommentti on yksinkertaisesti kamala.

Sinä olet rohkea. Ja ymmärrän tuon halun tehdä säröjä kiiltokuvamaailmaan ja tarjota kosketuspintaa. Olet varmasti ollut vertaistukena monelle liian vähäisestä unesta kärsivälle. Olet antanut kasvosi harmaan sävyjen keskellä suunnistaville. On mahdollista olla kiitollinen ja uupunut samaan aikaan. On mahdollista olla keskeneräinen ja samaan aikaan täynnä vahvuuksia. On mahdollista oppia virheistä ja rakastaa täydellisen epätäydellisenä. Jotain sellaista on kai olla ihminen.
———————————————————————
”Sattui syvään sanan miekka
Kaatoi ketoon miehen
Niinkuin silmiin heitetty hiekka
näön muassansa vieden

Heikkonäköinen taluttaa toista
tarkoitus hyvä on varmaan
Silti hänen tietämättään
johtaa molemmat harhaan

SURUTTA SANOTAAN
KYYNELEITTÄ KADUTAAN

Surutta iskee tulta suusta
miehen monen kieli
Kiehuu sappi kiehuu mieli
tarkan näön viepi

Miksi viha peittää silmät
heittää hatun päästä
Niinkuin rumpu hakkaa sydän
terien kilinässä”
-Bass’n Helen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X