kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.12.2020

D-vitamiinia pimeyteen

Teksti
Karoliina Pentikäinen
11 kommenttia

// Kaupallinen yhteistyö: Leader Foods//

Mä kirjoitin pari viikkoa sitten raudasta ja C-vitamiinista. Nyt on mun seuraavan vitamiinisuosikin vuoro, eli D-vitamiinin.

D-vitamiinia, kuten montaa muutakin vitamiinia, saa purkista popsimisen lisäksi luantaisesti auringonvalosta ja esimerkiksi kalasta. Mutta koska tiedämme, mikä valon ja talven suhde Suomessa on, on purkki-D:llä varsinkin näillä leveysasteilla suuri merkitys.

Mä olen syönyt syksyn ajan Leader Foodsin Vida-sarjan D-vitamiinia. Vidan ravintolisät,vitamiinit ja hivenaineet on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Vastuullisuus näkyy kotimaisen työn arvostamisessa, mutta myös siinä, että Vidojen pakkauskoko on todella pieni. Näin muovin käyttö on minimissään. Esimerkiksi tässä D-vitamiinipakkauksessa on peräti 200 kapselia. Suosittelen vertaamaan samankokoisiin muihin D-vitamiinipurkkeihin tuota määrää. Ero on huima!

D-vitamiini on niin tärkeä vitamiini, että sitä neuvotaan syömään aivan vauvasta asti. Ja se onkin ainoa vitamiini, johon neuvolasta saa tarkat ohjeet. Ja jota myös seurataan neuvolassa säännöllisesti. * D-vitamiinin merkitys myös aikuisille on ehdoton. D-vitamiinia tarvitaan muun muassa luuston terveyteen. Sen lisäksi D-vitamiini vaikuttaa voimakkaasti immuunipuolustukseen. Ei siis mikään turha vitamiini!

Se, miten Vida-sarjan D-vitamiini eroaa monesta muusta D-vitamiinista, liittyy siihen, että Vidalla D-vitsku on kapselimuodossa. Näin Vidan D:ssä vaikuttava aine on valmiiksi liuenneena öljyssä, jolloin se myös imeytyy paremmin kehoon. Toisin sanoen D-vitamiinikapselista saa nopeasti ja tehokkaasti vaikuttavan aineen oman kropan käyttöön.

Mä tiedän, että ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus. Uni, liikunta ja ruoka vaikuttaa, mutta niin vaikuttaa myös ravintolisät ja vitamiinit. Koska mä tiedän, että meidän ruuhkavuosssa olosuhteet oman hyvinvoinnin kannalta ei ole aina ihanteelliset, koen hyvää mieltä siitä, että ainakin nämä purkista popsittavat energiat ja immuniteetin avut ovat kunnossa. Kokonaisuus ratkaisee ja joskus toinen asia kompensoi toista.

Syötkö itse D-vitamiinia?

-Karoliina-

*keskoset saavat myös rautaa

Kommentit (11)

Ole viisas ja syö D-vitamiinia 100 microgrammaa /pv. Se voi olla myös vastustuskykysi tae koronavirusta vastaan. Tai jos saatkin koronan, se tulee ns. lievemmässä muodossa etkä koe sairauden vakavimpia muotoja. Jos tästä jälkimmäisestä on jo lääketieteellistä evidenssiä, en ymmärrä, miten joku voi vielä ottamatta D – ja /tai C – vitamiinia vastustuskyvynsä parantamiseksi tällaisena aikana. Myöskin sinkki kannattaisi mittauttaa ja selvittää, mikä sen taso on elimistössäsi.

Etenkin nyt onkin tärkeää kaikkien syödä deetä. Ei vain pimeyden vuoksi, vaan myös vakavan koronavirustaudin ehkäisemiseksi. Tutkimuksissa on todettu, että d-vitamiinin puute on altistanut vakavammalle taudille, kuin he, kenellä on d-vit tasot kunnossa.

Teikari kertoi Ylen artikkelissa, että olisi valmis maksamaan blogien lukemisesta. Kaikilla ei ole varaa siihen, mutta haluavat silti lukea laadukkaita blogeja, joten Kolmistaan-blogin rahoitusratkaisu mainosten ja yhteistyöpostausten kautta tarjoaa siihen ratkaisun. Jos kaikki hyvät blogit olisivat esimerkiksi maksullisten tunnusten takana, se olisi periaatteessa eriarvoistavaa. Ja blogien etu tällä hetkellä on, että ne eivät jaa lukijoita niihin, joilla on varaa ja niihin, joilla ei ole. (Tämä käytäntö onkin hyvin tuttu monien aikakauslehtien ja sanomalehtien maailmasta.) Eli asioilla on aina monta puolta! 🙂

Mun mielestä parasta on se, kun voi ihan itse päättää lukeeko nämä kaupalliset yhteistyöt (yleensä luen) ja voi myös ihan itse päättää ostaako niitä tuotteita (yleensä en osta).

Säännöllisesti en ota D-vitamiinia, vaikka varmaankin pitäisi, mutta tällä hetkellä syön, liittyen tietysti koronaan. Jotain vitamiinia tms olen joskus Vidalta syönyt, mutta en muista mitä.

Syön ja just tota Vidaa, kun on suomalaista. Toimii, kun nosti liian alhaisiksi menneitä d-vitamiinitasoja!

Erittäin hyvä kirjoitus ja sopii tähän postaukseen.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/11/22/uskollisuuteni-bloggaajia-kohtaan-onkin-kaupankayntivaluuttaa-luulin-etta

Harmillista, että kanavoit kirjoittamistaitosi juuri tähän ”blogigenreen”. Mielelläni lukisin tektejäsi, mutta en voi sille mitään, että tämä kaupallisuus saa myös minut hämilleen. Joudun usein miettimään, mitä asioita oikeasti haluat tuoda esiin, ja mitä asioita tuot esiin blogin suuremman kävijämäärän toivossa.

Mielellään lukisit tekstejä, kunhan 10 vuotta tätä työtä tehnyt nainen ei saisi siitä palkkaa? Hämilleen se minutkin vetää.

Tarvitseeko kommentteihin, jotka koet ikävinä, vastata aina noin kärkkään aggressiivisesti?

En tarkoittanut, että palkatta kirjoittaisi. Ei sillä elä.

Ehkä olen säikähtänyt turhaan, mutta tuo artikkeli ja eräs ajankohtaisohjelma, jossa haastateltiin erästä tunnettua bloggaajaa, jossa bloggaaja hymyssä suin kertoi käyttävänsä lukijoidensa provosointia saadakseen blogille lisähuomiota, saivat minut huolestumaan. Ehkä oli hyvä puhua tästä huolesta ääneen ja huomata, että ei minua tässä blogissa pyritä huijaamaan, vaan kaupalliset jutut tehdään lain ja hyvän maun mukaan.

Anteeksi, jos aiheutin mielipahaa tällä.

Karoliina ilmoittaa kyllä selkeästi, milloin on kyse yhteistyöpostauksesta. Itse en ole lainkaan hänen kohdallaan huolissaan lukijoiden ”suostuttelusta” parasosiaalisuuden kautta ostamaan joku tuote. Yhteistyökumppanit on myös valittu huolella, eikä niihin sisälly esimerkiksi pikavippiyhtiöitä tai muita epäeettisenä pidettyjä toimijoita. Monista blogin kirjoittajista Karoliina on vastuullisin mielestäni.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X