kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 10.01.2021

5000 euroa ja tyhjä huone. Vuoden 2021 tavoite

Teksti
Karoliina Pentikäinen
6 kommenttia

Välipäivinä se ajatus sitten syntyi. F oli lähdössä ensi kerran luistelemaan tänä talvena. Luistinten ja kypärän etsimisestä tuli kauhea savotta. Meillä on kaksi tosi pientä varastoa. Ja vaikka kuinka yritin tehdä muuttaessamme siistit ja dymotetut varastot, pursuili lopulta varastojen sisältö käytävänkin puolelle. Ja sitten käy tietysti niin, ettei mitään löydä. Ettei mitään jaksaisi lähteä etsimään. Kiristää jo etukäteen marssia varastoon. Tai siis sen ovelle. Itse varastoihin ei mahdu astua sisälle.

Joulun aikaan muutenkin mietin, että haluaisin meille extra-huoneen. Sellaisen, jonne saisi vaikka joululahjat väliaikaisesti. Mökille menevät tavarat väliaikaisesti. Kaikki sen liikkuvan sälän, jota on joskus pakko säilyttää, mutta jolle ei ole pysyviä paikkoja kodin kaapeissa.

Siitä se ajatus sitten syntyi. Munhan ei pitänyt tehdä uudenvuodenlupauksia, eikä edes oikein tavoitteita, mutta tässä sitä ollaan. Tavoite on oikeasti aika kova. Mutta ainakin meinaan yrittää. Tässä se tulee: Joulukuussa 2021 mä toivon, että olisin tehnyt myymällä kirppiskamoja (kaikkea sälää meidän kaapista ja varastosta) viisi tonnia rahaa. Plus ennen kaikkea: Meille tyhjän huoneen – toisen meidän varastoista.

Meillä on siis sellainen ikivanha tiiliseinäinen kellarivarasto munalukolla. Plus portaiden alle rakennettu ”uusi” varasto, jonne pääsee sekä taloyhtiön varaston puolelta sähköavaimella, että myös Harry Potter – tyyliin meidän makkarista, salaluukusta. Portaiden alle kun on tosiaan rakennettu ovi, josta pääsee ryömien tähän kyseiseen varastoon. Lämmin tila, normi lattia ja hyvä valaistus. Täydellinen ekstrahuone siis.

Joskus jopa haaveilin, että tämä mini”huone” olisi mun mankelointiluola tai jopa työhuone, mutta nyt toivoisin sen olevan TYHJÄhuone. Saas nähdä, miten meidän käy!

Instassa tätä matkaa voi seurata hästägillä #viisitonniajatyhjavarasto

-Karoliina-

Kuva: Laura Ikonen

Kommentit (6)

Minä taas ymmärrän oikein hyvin!
Meillä on suht pieni koti neljälle, joten säilytystilaa on niukasti jo ihan lähtökohtaisesti. Kaikki, mitä on kaapeissa, on sinne pohdinnalla laitettu. Mutta silti, välillä pitää käydä läpi, punnita uudelleen ja laittaa kiertoon. Saada aikaiseksi.
Meiltäkin puuttuu sellainen ”tyhjä huone”. Sellainen, johon voisi vaikka nostaa ne luistinkentällä kostuneet luistimet kuivumaan. Varastossa niitä säilötään kesän yli, mutta silloin, kun on sesonki ja me ovat käytössä, ei niitä joka päivä nosteta (tietenkään) varastoon ja laatikkoon.
Toisilla se on kodinhoitohuone ja toisilla pannuhuone. Meillä ei ole mitään sellaista ”ylimääräistä” tilaa. Silti jonnekin pitää nostaa se kaverilta lainassa ollut kirja, äidiltä tullut piirakkavuoka ja postiin matkalla oleva paketti. Treenikassillekin olisi kiva saada paikka jostain muualta kuin eteisen lattialta.

Joten hyvä tavoite, mielestäni. Kannattaa aloittaa varaamalla vuodesta neljä kirppariviikkoa. Elokuussa myydään innolla lasten välikausivaatteita ja kenkiä, kuravaatteita ja saappaita, kun päiväkodit ja koulut taas alkavat. Lelut menevät kaupaksi joulukuussa, kesävaatteet huhtikuussa.

Joo varastot on välillä pieniä tai itse asiassa aina. Mutta olen jo vuosia ottanut tavaksi, että se mitä tarvitaan säilytetään varastossa ja merkkaan teippikoneella mitä on. Ja turha ja itselle tarpeeton kiertoon. Joskus on vain luovuttava jostain ja itse tiedän ns. ”hamsterina” se on vain pakko joskus tehdä.

Mä en kanssa nyt oikeen hoksaa tätä. Suosittelisin sinulle Teemu Kunnon kirjaa minimalismi. Minusta on järkevämpää kiinnittää huomiota omiin kulutustottumuksiin. Tarvitseeko kaikkea tavaraa jokaiseen eri tarkoitukseen vai pärjäisikö vähemmällä. Helpostihan yhden varaston tyhjentää, mutta vielä helpomminhan se täyttyy jos ei tutkiskele itse sitä juuri syytä miksi sitä tavaraa on niin paljon ja mikä on sen merkitys itselle.

En nyt tajua minäkään. Eikö tyhjä huone, missä säilytetään tavaroita vaikka väliaikaisesti, ole varasto? Eli siis haluat tyhjentää varaston jotta saat varaston 🤔

Onko tämä varasto nyt siis varasto käytössä mutta tavoite on että se olisi jatkossa tyhjä? Ja tuleeko 5000€ siitä että myyt ne varaston kamat?
Vai mikäs tässä oli oikeen idea 😄

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X