kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 16.01.2021

Lastenvaatemerkkien plussat ja miinukset, osa 1/2

Teksti
Karoliina Pentikäinen
6 kommenttia

Mä postasin pari viikkoa sitten storyn kuvia vaatteista, joita olin ostanut Gugguun alesta pienille tytöille. Se kirvoitti tosi paljon kysymyksiä inboxissa: Mitkä vaatteet parasta laatua? Mitä uskaltaa rumpukuivata? Jne jne.

Ajattelin, että vastaan nyt OMAN KOKEMUKSENI MUKAAN. Nämä ei ole siis

A) yhteistyöjuttuja, eikä

B)mitään raakaa, valmistajan tuotteistaan antamaa faktaa.

Pelkästään mun omia havaintoja. En myöskään ala arvailla jotain merkkejä, joista mulla ei ole vuoden sisällä kokemusta. Mennään siis meidän omalla vaatekaapilla. 

Ekana, koska tämä on tosi tärkeää meidän vaatekokemusten kannalta, on niiden pesu. Tiedätte, että olen vaatteiden himopesijä. Tykkään, että vaatteet on puettaessa aina puhtaita. En tykkää edellispäivänä pidetyistä vaatteista itselläni, enkä lapsilla, vaikkei niissä olisi näkyvää likaa. Tietenkään mitään farkkuja ja merinoneuleita ei pestä joka käytön jälkeen, mutta perustrikoot ja colleget kyllä. 

Mulle pesukoneella ja vaatteiden pestävyydellä on siis suuri merkitys. Meillä on Electroluxin pesukone ja “uuden ajan” kuivausrumpu, joihin olen molempiin megatyytyväinen. (Kuivurin sain blogin kautta 2019). Meillä kaikki vaatteet pestään tuon koneen kautta ja kuivataan myös kuivurissa. Ja kun sanon kaikki, tarkoittaa se 99% vaatteista. Myös villaa, koska koneissa on hyvät villa- ja käsinpesuohjelmat. 

Sitten mun havaintoihin merkeittäin. Kaikki ne on myös rummutettu kuivaksi, vaikka suurimmalla osalla on huoltolapussa rumpukuivauskielto.

 

GUGGUU

  • Trikoo kestää hyvin pesua, tahranpoistoa ja rumpukuivausta. Kangas ei juuri rypisty, mitä nyt frillat tietysti menee vähän mutkalle. 
  • College ei ole mun lemppareita. Se kutistuu huomattavasti enemmän kuin trikoo, ja ainakin parin vuoden takainen paksumpi college rypistyy jo ihan pesukoneessakin, ei tarvita kuivausrumpua siihen. 
  • Gugguun trikoolaatu on sen sijaa megahyvää. Vaatteet säilyy uudennäköisinä todella kauan. Meille ei ole tullut yhteenkään Gugguuseen ainoatakaan reikää. 
  • Gugguun mallit on kapeita. Sopii meidän kapeille pienille (ja kyllä isollekin) hyvin. Taaperoiden vaatteissa on yllättävän vaikea löytää merkkiä, joka on kapea hoikalle vauvalle/taaperolle. Plussaa tästä. Tosin esimerkiksi bodyt on jo niin kapeita ja jämäkkää kangasta, että ne oli aikanaan hyvin vaikeita pukea päälle. 
  • Kaksosvanhempana tykkään siitä, että yhteen sopivia värejä löytyy jokaisesta mallista. Voi ostella laajan väripaletin ja erilaisia kuoseja ja ne kaikki käyvät yhteen. Samoin voin ostaa pienille samantyylisiä vaatteita ilman, että ne ovat tismalleen samat. 

 

METSOLA

  • Meillä on kokemusta lähinnä metsolan ribbitrikoosta. Mutta niitä vaatteita onkin ollut sitten erityisen paljon ja monissa väreissä.
  • Ribbi on siitä ihanaa, että se joustaa pukiessa, mutta palautuu pesussa ja päällä “pieneksi”. Sopii siksi myös hoikemmille epeleille. 
  • Metsolan ribbi ei rypisty ikinä, mutta himppu verran värit haalistuvat kovassa pesussa ja tahranpoistossa. Varsinkin mustassa värissä. Sanoisin silti laadun olevan tosi hyvää. 
  • Metsolan ribbikankaiset vetoketjuhaalarit sen sijaa tulivat reikäisiksi useasta kohtaa: peppusaumoista, häntä- ja korvatupsujen saumakohdista ja vetskarin vierestä. Se oli pienoinen pettymys, mutta ei kuitenkaan rekliksen aihe, koska oltiin rummutettu vaatteita kiellosta huolimatta. 
  • Metsolan alet on yleensä erityisen hyviä. 

Näillä merkillä alkuun ja huomenna lisää havaintojani lastenvaatemerkeistä. Allekirjoitatko mun aatokset Metsolasta ja Gugguusta?

Kivaa pakkaslauantaita!

-Karoliina-

Kommentit (6)

Kyllä meillä kans lapsen (5v) vaatteet on likasia päivän jälkeen, myös omat vaatteet menee hikoilun takia pesuun monesti jo yhden päivän jälkeen. Olishan se hyvä jos saisi pesuväliä vähän vähennettyä, mutta ymmärrän tuon pesutahdin hyvin.

Kyllä meidän taaperon vaatteet pitää pestä joka päivä, joskus menee parikin vaatekerta päivässä 😄 Kun tyyppi syö 5 kertaa päivässä itse, eikä meillä tarkene syödä vaippasiltaan, eikä mikään essu tai ruokalappu suojaa aina kaikkea.

Siis mitä? Peset vaatteet joka käyttökerran jälkeen 🙄? Oletko oikeasti ihan tosissasi 😅? Ensimmäistä kertaa kuulen, että joku tekee niin.

Miten ihmeessä ehditte ja MIKSI ylipäätään tehdä niin, jos vaatteet ei likaisia? Avaisitko taustaa vähän. Tätä on kyllä ihan pakko kysyä – tarkoitus ei ole loukata – mutta täällä nyt kyllä ihan tosissaan ihmetellään, että ”Mikä mikä ilmiö se tämä on? Mistä se kertoo?”.

Mulla lähtis järki, jos pesisin meidän viiden perheenjäsenen vaatteet joka käytön jälkeen…😬 Siis miks ne pitää pestä joka käytön jälkeen, jos eivät ole likaisia?

Samaa mieltä tästä. En ymmärrä, mistä ihmisille on tullut tavaksi pestä aivan käyttökelpoisia vaatteita. Se vie hirveästi aikaa ja on myös epäekologista. Viime aikoina on puhuttu paljon ruokahävikistä ja sen vähentämisestä. Milloin tulee trendikkääksi vähentää turhaa pyykinpesua?

Olipa hyödyllinen postaus! Mielenkiinnolla odotan kokemuksiasi Noshista. Metsolan ribbitrikoosta oon tehnyt samoja havaintoja, ihan ykkösmateriaalia. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X