kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.01.2021

Lastenvaatemerkkien plussat ja miinukset, osa 2/2.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
15 kommenttia

Aloitin eilen postaussarjan, jossa kokosin meillä käytössä olevien lastenvaatemerkkien plussat ja miinukset. Edellisessä postauksessa kirjoitin Gugguusta ja Metsolasta, nyt vuorossa on seuraavat merkit.

NOSH KIDS

  • Noshin vaatteet on yksiä laadukkaimpia. Ne ei rypisty ikinä edes kuivausrummussa, oli kyseessä sitten ohut trikoo tai paksumpi kangas. Tämän ilmiön näkee myös kirpparilla: En ole ostanut yhtään huonokuntoista Noshia edes second handina. Värit ja muoto säilyy pesuissa ja kuivurissa.
  • Meille ongelmaksi on muodostunut pienten vaatteissa housujen mitoitus. Vauvamalleissa on sellainen paksu, resorivyötärö, joka ei sovi kovin hoikille vauvoille ja taaperoille. Pöksyt tipahtaa varasinkin kävellessä jalasta, vaikka kontatessa ja lattialla väljyys oli juuri mukavuutta lisäävät elementti. Onneksi huomasin, että koosta 86 alkaen vyötärö muuttui normikuminauhavyötäröksi. Meidän tytöille koko 86/92 on periaattessa liian iso, mutta sopii silti paremmin kuin kokoa pienempi koko, jossa vyötärö on erilainen. Onneksi myös housujen lahkeet on helposti käännettävissä.
  • Bodyt ja paidat on timanttia niiden pitkäikäisyyden vuoksi. Käännettävät hihansuut lisää vaatteiden käyttöikää rutkasti. Samoin haaruksen jatkopala, eli nepparit kahdessa rivissä.

 

PAPU

  • Papulla on mun mielestä erityisen toimiva mitoitus, oli kyseessä sitten isot lapset tai pienet. Vaikka lapsia on kaiken kokoisia, jotenkin tekisi mieli sanoa tähän, että mitoitus on “ihmisenkokoinen”.
  • Kankaiden laadun vertaisin olevan Nosh Kidsin vertaista. En ole onnistunut rypistämään tai haalistamaan yhtäkään meidän perheen Papu-vaatetta.
  • Kirjekuoripääntie vauvabodyissä oli aikanaan pelastus: Ei tarvinnut taistella kietaisun kanssa, mutta silti vauvat oli helppo pukea.
  • Hanna-Riikka on värien kuningatar ja se näkyy Papun kuoseissa aina.

NEWBIE

  • Mä olen pienten tyttöjen myötä rakastunut hempukkaväreihin ja herkkyyteen retrolastenvaateinnon jälkeen/vierellä. Newbiellä on tosi kauniita kuoseja, vaatteiden hinta on kohtuullinen ja niitä on helposti saatavilla.
  • Mä olen viime aikoina tosin huomannut, että samankokoisten ja -mallisten vaatteiden kokoero voi olla huikean suuri. Ostin tytöille koon 80 leggarit, toiselle vaaleanpunaiset ja toiselle okrat. Malli oli sama. Lahkeen pituus sama. Mutta vyötärön ero liki 4 senttiä.
  • Newbien laatu vaihtelee minusta paljon eri matskujen suhteen. Joskus vaatteisiin tulee pintanukkaa, joskus ne kestävät toistuvia pesuja ja käyttöjä. Vaikeaa on siis se, ettei tiedä, millaista vastinetta rahoilleen saa.

Sellaista. Mitä lisäisit? Oletko samaa mieltä mun havaintojen kanssa? Mihin merkkiin kannattaisi vielä tutustua?

-Karoliina-

 

Kommentit (15)

Vaikka teidän jokaisen perheenjäsenen ihan kaikki vaatteet pestäisiin joka päivä niin siitäkin tulisi vasta yksi koneellinen pyykkiä? Mitä niissä kolmessa muussa koneellisessa on?

Meillä lemppareita Metsolan ja Papun lisäksi ehdottomasti Blaa ja Polarn o Pyret. POPin vaatteet kestää pesut, kuivurit ja tahranpoistoaineet ja värit ei edes haalistu. Ei rypisty myöskään ja menee kirpparilla heti kiertoon. Lapselle kans mukavat kun monissa on tasosaumat eli jos lasta helposti ahdistaa vaatteet niin silloinkin yleensä POPin vaatteet sopii.

Mäkin vähän äimistyin vaatteiden tiheältä vaikuttavaa pesutahtia. Luulin (en edes tiedä miksi), että bloggaaja ON kiinnostunut ekologisuudesta ja välittää esim. vesi- ja hiilijalanjäljestään ja nyt oloni on dorka: onkos missään niin sanottu/kirjoitettu, että näin olisi? Muistelen joskus syyksi vaatteiden pesemiseen bloggaajan kertoneen ettei halua ”koulupöpöjä” (vai pölyjä tms.) esikoisen vaatteisiin, muusta en muista lukeneeni. Anyway, you got my attention now, joten trikki tepsi! (Jos se nyt sellainen oli.)

Näitä kokemuksia eri vaatemerkeistä on tosi kiva lukea näin 1-vuotiaan äitinä, kiitos näistä. Mutta kyllä itsellekin kovasti hämmentävältä kuulostaa vaatteiden pesu yhden käytön jälkeen jos likaa ei ole. Tässä olisi kyllä hyvä tilaisuus säästää luonnonvaroja varsin turhalta energian- ja vedenkulutukselta jne. Seuraavat sukupolvet, niin sinun kuin minunkin lapset kiittävät 🙂

Vaatepostaus tosi kiva ja hyödyllinen, mutta en ole usko silmiäni, luinko oikein ollenkaan. Siis aivanko tosissasi olet, että pesette kaikki vaatteet joka käyttökerran jälkeen? Ehkä oli kirjoitusvirhe ja tarkoitit muuta. Vai oliko tämä joku testi, miten reagoidaan, jos jokunoikeasti tekisi näin? Mutta jos tosissaan olet, niin….. Onko tämä jotain bakteerikammoa vai mitä? Enpä ole koskaan aiemmin tällaisestä käyttäytymisestä kuullutkaan. Pisti meillä porukan miettimään, että voiko olla totta, että joku näin toimii…… Antaako miehesikin vaatteensa aina joka päivä pestäväksi? Kukin tavallaan, mutta miksi näin teette? Nyt ei mie vaan ymmärrä 😊. Toivottavasti ette ainakaan hajusteellisia pesuaineita käytä….

Noshilta ostanut paljon vaatteita, ribbi paidat on olleet kuitenkin pettymys. Hihojen saumat lopulta täynnä reikiä. Ei mene nuoremmalle sisaruksille enää… tosi harmi kun muuten paidoissa kaikki muut asiat hyvin. Musta trikoo myös menettää hetkessä värin

Sama kokemus noshista, värien kesto ei paras tummissa vaatteissa, mutta muuten niin super laadukasta lähes kaikki materiaalit, että pieni miinus plussien rinnalla! Ribit kuluu saumoista ja jotkin resorit, mutta meillä ei kyllä ole tapahtunut kun vasta tosi paljon pidetyillle tätä. Koska Karoliina ei maininnut tätä haalistumista, niin vaikuttaakohan pesutapa jotenkin…?

Meillä myös miltei vannotaan Papun ja Nosh Kidsin nimeen! Yhdistelmä Papun leggarit + Nosh Kidsin ribbipaita on arjen käytetyin.🤩

Lindexin ribbi on ihan huikeeta, ja vaikka mitotus reilua, menee esim bodyt ihan tosi pitkään kiitos käännettävien hihansuiden ja kaksrivisten neppareiden.

Mua kiinnostas kans kuulla perusteluja tälle vaatteiden himopesulle. Siis… miks? Jos vaate ei ole likanen niin miks kuluttaa sitä turhaan. Kuulostaa vaivalloiselta, kallilta ja epäekologiselta.

Karoliina ei taida muutenkaan olla kovin ekologinen ihminen, joten ihmekkös tuo ettei osaa tässä ajatella omaa napaansa pidemmälle🙈
PUHTAILLE(!!) käytetyille vaatteille riittäisi freesaukseksi vaikka tuuletus.

Sama täällä! Varsinkin, kun Ylen haastiksessa perustelit runsasta pesua sillä, että kun kaksoset opettelee syömään, siinä tulee sotkua! Mutta nyt kerrotkin, että peset vaatteet, vaikka niissä ei edes likaa ole.

Oli kiva lukea sun kokemuksista. Vielä kuitenkin Kaikon vaatteiden kestävyys kiinnostaisi.

Meillä on pojilla (4v ja 1v) lähinnä metsolaa, kappahlia ja lindexiä. Tykkään lindexin väreistä poikien vaatteissa, ja kestävät käyttöä ja pesua ihan todella hyvin! Kuivausrumpua meillä ei vielä ole, sen käytöstä ei nyt kokemuksia.

Ite oon ollut todella tyytyväinen lindexin vauvanvaatteisiin, tosi kivoja kuoseja, kohtuuhintaan, mitoitus sellainen että menevät pitkään.

Noshin paidat, bodyt ja tunikat on ihan suosikkeja. Kestää kaiken ja pitkäikäisiä pienillä. Ja ne hupulliset haalarit, joita ei enää myydä! Voi kun olisin tajunnut ostaa jemmaan 86/92 koot. Housuissa sama ongelma vyötärön suhteen. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X