kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 18.01.2021

Uusi viikko, uusi kuumeinen lapsi

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Moikka maanantaihin. Tänään piti olla kova työpäivä. Kaksi palaveria ja monta rautaa tulessa. Noh. Tulessa oli lähinnä lapseni viime yönä – Mesille nousi yöllä tosi korkea kuume. Ihan samanhenkiselle vaikuttaa, kun siskollaan vasta hetki sitten. Ei kiva.

Pakko sanoa, ettei ole ollut hyvä päivä. Mesi on ollut tosi itkuinen ja sisällä nukkuminen on hälle aivan tuskaa. Onneksi kuitenkin tiedän, että on sentään työnantajan puolesta OK olla hoitamassa sairasta lasta. Mä olen luonteeltani tosi tunnollinen, ja olen kokenut AINA huonoa omatuntoa, jos olen ollut sairauden/lapsen sairauden vuoksi pois töistä. Tullut olo, että olen vätys. Vaikkakin tiedän, että harva työnantaja niin ajattelee. Mulla oli opiskeluaikoina yksi työpaikka, jossa oli tosi tiukka pomo. Pakotti aina alaiset – siis meidät nuoret tytöt – kipeänä töihin. Muistan kerrankin, että heiluin 9 tuntia jaloillani 39 asteen kuumeessa. Siitä on ehkä jäänyt traumat.

Yksi syy, miksi tykkäsin olla yksinyrittäjä, oli se, että olin vastuussa vain itselleni. Se poisti tiettyä painetta. Olenkin miettinyt , että mun nykyinen esimies oli kyllä aika rohkea,kun halusi palkata mut, kun odotin kaksosia. Moni ei palkkaisi mun elämäntilanteessa olevaa naista, koska on aivan selvä, että välillä univelkaa näkyy ja tulee poissaoloja. Mutta onneksi näin.

Aamulla Mesi jaksoi leikkiä, mutta illalla hän oli aivan poikki. Toivotaan vaan, ettei kunto heikkene ja tauti kestä kauaa. Ompullahan oli se, että kuume saattoi heitellä vaikka neljällä astella parin tunnin sisällä. Ja lääke ei laskenut kuumetta. Valitettavasti sama trendi näyttää jatkuvan siskolla.

Sitten jotain muuta…

Mä tein eilen heräteostoksen netistä. Meillä niin hyvin toiminut kylmän eteisen Elfa-säilytys ei ole toiminut nyt kovien pakkasten aikaan, koska ruuat ja juomat on jäätynyt sinne. Siksi on ollut pakko nostaa iso kasa ruokaa ja juomaa keittiön puolelle. Tämä on taas puolestaan tukkinut keittiön tasot ja osan lattiasta. Niinpä mä klikkasin itseni eilen K-raudan sivulle ja tilasin meille 25 euroa maksavan varastohyllyn keittiön lisäsäilytykseksi. Sen tieltä tosin pitää nostaa saranoillaan yksi ovi, mutta me ei koskaan käytetä sitä, joten eiköhän tuo onnistu.

Jos tämä siirtäisi mun keittiöremppavimmaakin vuodella parilla. Haluaisin uuden keittiön. Kivitason ja kaasulieden vaihdon induktioon ja ja…no sanotaanko näin, että unelmia on monia. Taas kerran.

Miten siellä on viikko lähtenyt käyntiin?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Kommentit (3)

Niinhän sen tulisi ollakin, että työhön palkataan siihen sopivin henkilö. Perhesuhteilla ei pitäisi olla sen kanssa mitään tekemistä. Surullista on, että usein tilanne on kuitenkin se ettei raskaana olevaa tai pienen lapsen äitiä (”teette kuitenki vielä toisen”) palkata. Todellisuudessahan ei voi mitenkään tietää mitä tulevaisuus tuo. Lapsen isä saattaa haluta olla lapsen kanssa kotona, eikä lapsi välttämättä sairastele. Lisäksi ihan yhtä lailla lapsettoman (tai miehen) työkyky voi alentua syystä tai toisesta. Ymmärrän kyllä, miksi ajattelet esimiehesi olleen rohkea. Itse en välttämättä puhuisi rohkeudesta, mutta fiksu hän varmasti on ja hän toimi oikein sivuuttaessaan perhetilanteesi rekrytointilanteessa. Kaikkea hyvää ja pikaista paranemista pikkuisille!

Kaasuliesi pois? Miksi? Sehän on niin ihana, vielä paljon parempi kuin induktio.

Tuli mieleen kovasta kuumeilusta vauvarokko. Meillä ainakin nosti ihan hurjat kuumeet. Lapset olleet kun kekäleitä ja kuume 40 astetta. Eikä mitään muita oireita kun kova kuume 3 päivää. Paranemisia sinne☺️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X