kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 02.02.2021

Asioita, joita en pidä tärkeänä (ja muut pitää)

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Pyykkipostaus sai mut miettimään viime viikolla sitä, että on monia asioita, joita itse pidän tärkeänä, mutta monet muut ei pidä. Ja taas asioita, joita toiset pitää tärkeänä, ja itse en pidä yhtään.

Asioita, joita en pidä erityisen tärkeänä. Ne on kivoja, ja panostaisin niihin, jos olisi aikaa, mutta kun ei liiemmin ole, en stressaa näistä:

  • vauvakirjojen täyttäminen. Sori keskimmäinen ja kuopukseni, ei olla kirjattu hampaita ja käännöksiä, eikä isin kanssa enää muisteta, miten mikäkin meni. Mutta ihaniksi olette kasvaneet!
  • ikkunanpesu. Jotenkin ihan viimeinen juttu, johon ryhdyn. Mies tosin pesee joskus, toisinaan siivooja.
  • kausiverhot. Kuka vaihtaa verhoja vuodenaikojen mukaan?
  • juhlavaatteiden säästäminen juhliin. Pidän sitä kauniiden vaatteiden hukkaan heittämisenä, jos vaatetta käytetään kerran vuodessa. Paljetti sopii ihan hyvin arkeenkin.
  • parilliset sukat. Vaikka olen töissä sukkatehtaassa, mulla tai lapsilla on harvoin sukat samaa paria. Samaa laatua usein sentään. Esim. eriväriset merinokenkäsukat.
  • hiusten harjaaminen. Teen sen ehkä kaksi kertaa viikossa. Hiustenpesun yhteydessä.
  • kaikkiin viesteihin vastaaminen. Mä kuormitun liiasta sosiaalisesta konktaktista, vaikka se olisikin sitten sähköistä yhteydenpitoa. Jotta pysyn järjissäni, en vastaa aina kaikkiin viesteihin. Se ei ole henkilökohtaista, enkä tee sitä pahalla.

Onko sun lista samanlainen vai erilainen? Mitä lisäisit, mitä poistaisit?

-Karoliina-

Kuva: Laura Ikonen

Kommentit (3)

Mulle taas noi eripariset sukat on ihan painajainen! Siksi tytär kulki pitkään sukkahousuissa, joissa on aina kaksi samanlaista terää 😂

Minä taas en jaksa välittää ihonhoitorutiineista. Luotan luonnon omaan voimaan ylettömän pesun, rasvauksen tai kemikaalien sijaan.

Kausiverhot taitavat muutenkin kuulua jo vähemmistöön. ”Kausilakanat” meillä sen sijaan on. Keväällä ja kesällä nukutaan valkoisissa tai pastellisissa pellavissa. Mulle on myös tarkkaa, että parisängyssä on lakanat samaa ”sarjaa”. Samoin pussilakanan, tyynyliinan ja aluslakanan pitää reissussakin sointua väreiltään yhteen.

Ei hiusten kampausta/harjausta, ei kausiverhoja (kun saisi laitettua jotkut verhot), vauvakirjoille kävi samoin kuin sinulle enkä valitettavasti tykkää imuroida.
Ikkunoita pesin viimeksi syksyllä samaan aikaan, kun oli tylsä Teams-palaveri eli kaksi pahaa kerralla.

Mulla samoja😄
Ei kausi verhoja eikä ikkunan pesua, mutta parilliset sukat pitää olla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X