kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 31.03.2021

8 x syytä, miksi pääsiäinen on paras juhlapyhä

Teksti
Karoliina Pentikäinen
5 kommenttia

Tämän takia #pääsiäinen:

  1. Juhla, jossa ei ole selkeää kulttuurista konseptia, joten voi tehdä IHAN MITÄ HALUAA. Ei pakkojoulupukkia, pakkokukkaseppelettä tai pakkomökkeilyä.
  2. Pääsiäinen on (olipa se sitten maaliskuussa tai huhtikuun lopussa) tosi selkeä käänne kohti kesää.
  3. Hyvät ruuat, kuten juhlissa pitääkin. Mämmi (vaniljakastikkeella!), punaviini, karitsa, rahkapullat….oi joi!
  4. Hauskat PAIKALLISETperinteet. Joka puolella Suomea vietetään pääsiäistä ihan eri tavalla. Jossakin on kokko, Hankasalmella kellojen soittaminen. Jos et tiedä, mitä se on, lue tämä mun vanha postaus.
  5. Mielenkiintoisin Raamatun tarina liittyy juuri pääsiäiseen. Hyvät juonenkäänteet ja iloinen loppu.
  6. Munavitsit. Kuka väittää, ettei hauskoja?
  7. Monen päivän vapaat. En vastusta.
  8. Kauniit kausituotteet. Keltainen, lime ja tulppaanit. Paljon ei tarvitse kotia koristaa, kun on jo ihan pääsiäisfiilis.

Oletko pääsiäisihmisiä?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

 

 

 

Kommentit (5)

Kiitos, niin totta! Raamatun mainitseminen ilahdutti erityisesti, sun luonnollinen ja lämmin suhtautuminen kristinuskoon on virkistävää.

Pääsiäinen on myös minun mielestäni paras juhlapyhärykelmä. Aurinkoa tai räntää, ei väliä koska kevät joka tapauksessa alkaa meillä pääsiäisestä. Oon samoilta huudeilta kotoisin kuin sä ja todellakin kelloja soitettiin pääsiäisenä (ja vappuna laskettiin serpentiiniä), mutta tätä perinnettä ei tunneta täällä missä nykyään asun. Aion silti opettaa lapsilleni nämä molemmat perinteet 🙂

Olen, ehdottomasti ja juurikin sen takia, että tähän ei liity mitään viikkojen valmisteluja. Nämä pyhät ovat rentoja ilman mitään suorittamista.
Joitakin pääsiäiseen liittyviä juttuja on kiva hankkia ja laittaa. Nyt on vielä luvattu kauniita ilmoja ja se, että valoa riittää aamusta iltaan vie kyllä voiton joulun ajan pimeydestä.

Hyvää ja rauhallista pääsiäistä!

Kyllä! Rakastan pääsiäistä! Ja just noista listaamistasi syistä.

Meille uskovaisille pääsiäinen on vuoden suurin Juhla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X