kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 30.04.2021

Mitä sun unelmalistassa olisi?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Huomasin aamulla haaveilevani siitä, että saisin laitettu perheen ulos viikoksi, jotta voisin tyhjentää koko kodin aivan rauhassa, KAIKESTA turhasta tavarasta. Jotenkin koominen haave, kun sitä miettii tarkkaan. Meikän onneen ei tarvittaisi juuri glitteriä: Pelkästään Ilana Aalto, Teemu Kunto tai Laura Holmström vierailulle ja sitten kodin tyhjennys heidän kanssaan. Keski-ikäistä vai säälittävää?

Joskus elämä – varsinkin näin ruuhavuotinen — tuntuu sille, kun asioille ei olisi vaihtoehtoa. Että aikaa ei ole yhtään enempää tai vaihtoehtoja ei ole enempää kuin yksi, vaikka todellisuudessa aika harvaa asiaa on pakko tehdä. Tai aika harvasta asiasta ei OIKEASTI voisi luopua. Moni oman elämän rajoite tai unelman tavoittelun este on vain oma pääkoppa. Kuten nyt vaikka tuo kodin raivaaminen rauhassa — eiköhän sekin toteutuisi, jos niin haluaisi. 

Listasin tähän mun isoja ja pieniä haaveita ihan vaan siksi, että muistan ne. Koska kun ne sanoo ääneen/kirjoittaa julki, ne myös toteutuu paremmin.

Unelmia:

 • Se koko kodin karsiminen kertarytinällä, rauhassa. 
 • Jonkin sortin ostolakko tai ainakin tiukka rajoite. (Katso kohta 1. Liittyy.)
 • Kokonainen viikonloppu miehen kanssa kaksin mökillä.
 • No jos totta puhutaan, haluaisin kokonaisen viikon siellä mökillä kaksin.
 • Yönsä nukkuvat lapset.
 • Kyky rajata oma ajankäyttö niin, että osaisin ottaa enemmän vapaailtoja ja -päiviä. Tämä ei ole mikään lesoilun aihe, että “voi että olen kiireinen”. Olen vaan olemattoman paska rajaamaan itselleni voimienkeräysaikoja.
 • Keittiöremontti.
 • Pihan laitto kesäkuntoon.
 • Ruutuaika. Itselleni.
 • Lisää jaksoja Ginny&Georgiaan. (Liittykö edelliseen? Ei!)
 • Lisää jaksoja Bridgertoniin.
 • Luksusloma hotellissa ystävän kanssa tai yksin. Pelkästään löhöilyä ja huonepalveluruokaa. Hiljaisuutta.
 • Perheloma. Esikoisen ja pienten ikäero on tuntunut tähän asti haasteelle lomakohteista miettiessä, koska tarpeet ja halut on niin erilaisia. Oli ihanaa viettää joku sellainen loma yhdessä, jossa kaikille olisi jotakin. Saa ehdottaa kotimaan kohteita.

Mistä sä unelmoit?

-Karoliina-

*kuva: Pixabay

Kommentit (2)

Mä haaveilen eniten siitä, että saisin olla viikonlopun (tai edes yhden yön) YKSIN mökillä. Se että saisi tehdä ihan rauhassa puutarhahommia, ilman että täytyy samalla vahtia taaperoa, kävisi ihan meditaatiosta. Ja se, että saisin nukkua kokonaisen yön heräämättä 🙏

Voi vitsit. Heti alkoi soimaan se Irinan Haluun olla yksin biisi päässä. Mutta jos omana tajunnanvirtana alkaa vaan haaveita luettelemaan, niin:
-parisuhdeaikaa. Ehdottomasti. Vaikka vain muutama tuntikin kerrallaan. Ihan vain kaksin.
-aamulla pitkään nukkuminen. Mies antaa ihanasti vapaa-aamuja, mutta pieni pitää tiukasti kiinni siitä että pääsee aamutissille. Ja saa mieluusti tullakin. Yöt saan yleensä kuitenkin nukkua.
-talon remontin valmistumisesta. Aikaa remontoida.
-perhelomasta, lomasta, matkustamisesta
-kauempana asuvien ystävien/sukulaisten tapaamisesta
-skumppalasillisesta
-luontoretkeilystä
-siivoamisesta kaikessa rauhassa. Silloin kun saa draivin päälle, niin on tympeää jos se katkeaa ja sitten ei enää inspaakaan
-kreisibailaamisesta bestiksen kaa (tää ei vaatis ees humalaa, vaan hyvää musaa ja vapaan illan ja noh, ehkä pari situkkaa, janojuomaks)
Olikohan siinä nyt muka tärkeimmät? Kun nyt ei enää tuu rytisemällä mieleen, vaan laskeutui hiljaisuus. Semmoinen lista! Täysin järkevä ja aivan järjetön.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X