kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 11.05.2021

Milloin viimeksi -haaste. 50 kysymystä ja vastausta.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Tuli intoa päräyttää blogihaaste ilmoille. Kysyin aihetta instasta ja sen perusteella tähän on kasattu peräti 50 vastausta teemalla Milloin viimeksi 

 1. Karjuit. Sunnuntaina esikoiselle. Tai no korotin ääntä. Ihan karjumiskarjumista en muista. Tässä on muuten varmasti tulkintaeroja, mikä on karjuntaa. Mutta olen kyllä elämässäni ihan karjunutkin, jopa omalla mittapuullani. 
 2. Ajoit autoa. Apua. En edes muista. Ehkä joskus kun odotin meidän pieniä, eli 2019. Mä jo ”opin” ajamaan muutama vuosi sitten, mutta sitten se homma vaan jäi. 
 3. Halasit ei-perheenjäsentä ajattelematta,onko se turvallista. Maanantaiaamuna mun pomoa kun nähtiin viikonlopun jälkeen. Hän on mun lähin työkaveri ja nähdään muutenkin niin usein, että ajattelen, että jo ilman halauksiakin korona tarttuu meidän välillä, jos on tarttuakseen. 
 4. Urheilit. Viikko sitten tiistaina kävin lenkillä. Se olin tämän vuoden toinen urheilusuoritus. Olen kova urheilijanainen, kuten näkyy. 
 5. Olit pelokas. Kun mun isä oli hengityskoneessa koronan vuoksi helmikuussa. 
 6. Itkit. Viikonloppuna. Tuli tosi tunteikas olo, kun saatiin miehen kanssa yhteistä aikaa, kun lapset nukahti aikaisin. Mulle tulee usein itku, kun pääsen vihdoin kainaloon ja suoritusmuurit murtuu.
 7. Söit vaan herkkuja lounaaksi. Tosi usein niinä päivinä, kun olen koko päivän ”kotiäitinä”. Tämä tapahtui muistaakseni viime viikon perjantaina. Suklaata, tietty. 
 8. Sheivasit. Eilen, kun kävin suihkussa. Se on mulle samanlainen rutiini, kun suihkussa peseytyminen. 
 9. Olit kateellinen jollekin toiselle. Tänä talvena olen ollut useamman kerran kateellinen mun siskolle, jolla ei ole lapsia. En lapsettomuudesta vaan siitä, miten hänellä on aikaa tehdä kaikkea ihanaa. Kuten katsoa telkkua tai puuhastella mökillä. (En vaihtaisi perhettäni mihinkään, mutta välillä ei-vaan-jaksas)
 10. Olet sijoittanut rahaa osakkeisiin tai rahastoon. En koskaan. Olen mummo näissä – mulla on vaan säästötilejä. 
 11. Olit yksin kotona yön? Sen on pakko olla joskus raskausvuonna 2019. Mutta en yhtään muista, koska. Varmasti alkuvuonna 2019, koska sen muistan, että enää kesällä 2019 en uskaltanut olla yksin yötä, kun ajattelin, että jos alan synnyttää ennen aikojaan. Esim yhden kerran, kun A oli reissussa ja F pois kotoa, menin ystäville yöksi.
 12. Sait olla yksin. SKolme viikkoa sitten tiistai-iltana olin pari tuntia kotona yksin, kun F oli kavereilla ja mies vaihtamassa renkaita pienet tytöt mukanaan. 
 13. Nauroit niin, että meinasi tulla pissat housuun. Eilen illalla. Saatiin miehen kanssa kaksi aivan hervotonta naurukohtausta, josta ei meinannut tulla loppua.
 14. Valvonut aamulla kello neljään? Neljältähän olen viime vuosina HERÄNNYT useasti, mutta että valvonut. Varmaan tällöin. 
 15. Olet bailannut aamuun saakka. En laske klo 4 vielä aamuun asti bailaamiseksi, joten varmasti viimeksi olen bailannut aamuun asti kesällä 2016 
 16. Teit jotain, mitä et ikinä uskonut tekeväsi. Mä en aseta itselleni mitään ”ei koskaan -aatoksia”. Joten hassu sanoa, että tämmöistä hetkeä ei varmaan ole ollut koskaan mun elämässä. Uskon itsestäsi kaiken – hyvän ja huonon. 
 17. Rukoilit. Eilen illalla. Eka pienten kanssa kun he meni unille, sitten esikoisen kanssa ja lopulta yksin, kun menin nukkumaan. Rukoilen joka ilta, jos en nukahda ennen sitä. Illalla mennään perusrukouskaavalla, mutta  päivisin ei ole mikään kaava, vaan sellainen “juttelu” Jumalan kanssa, joten teen sitä kyllä pitkin päivää. Olen ihan aina tehnyt niin. 
 18. Kävit Alkossa. Taisi olla joulukuussa. 
 19. Kävit ulkomailla. Espanjassa keväällä 2019.
 20. Kävit järvessä uimassa. Viime kesänä mökillä.
 21. Söit ulkona ravintolassa. Maanantaina 4vuodenajan lounaan. Ihan illallisella kävin vuoden alussa Heinätorissa. 
 22. Maistoit itsellesi uutta ruokaa. Uutta? Apua.Varmaan ramenia talvella kauppahallissa, jos miettii uutta ruokakategoriaa ihan. 
 23. Kiroilit. Kiroilen niin paljon, etten pysy itse kärryillä. Eli varmaan tunti sitten. Mun yleisin on “ei vittu”. 
 24. Olit humalassa/kännissä. Pikkujouluissa 2018. Ne oli kauheat kaatokännit, joista toivun vieläkin. 
 25. Leikkasit kynnet. Lasten kynnet viime viikolla. Omiani en ole leikannut vuosiin. Olen käynyt kauan pedi- ja manikyyrissä.
 26. Turhauduit. Päivittäin. Olen malttamaton luonne, joka haluaa, että ei perseillä. Mieheni sanoisi, että haluan asioiden tapahtuvan, kuten itse haluan. 
 27. Juoksit cooperin testin. En ole koskaan juossut.
 28. Luit Raamattua. Eilen, mutta se liittyi töihin. Oikeasti en kyllä Raamattua lue oikeastaan koskaan. 
 29. Nukuit yön yli. On siitä ainakin kuukausi. Nukuin alakerrassa ja mies lasten kanssa ylhäällä. 
 30. Mietit omia arvojasi. Onpa vaikea kysymys. En ole ehkä miettimällä miettinyt niitä aikoihin, vaan arvot näkyy mulla enemmän arjessa, tekemisessä. Vaikka siinä, mistä ostan meidän ruuat ja vaatteet. Miten mä jaan mun ajankäytön. Ehkä konkreettisin teko arvojeni puolesta oli se, että mä juttelin mun kirjanpitäjän kanssa viikko sitten siitä, mihin summaan mun kannattaa LASKEA mun tuloja. Toisin sanoen millä summalla mä saan ostettua mulle ja perheelle aikaa ilman, että joudutaan ongelmiin taloudellisesti. Mun tulot on kasvanut kaikki nämä vuodet ja mun on toki ollut vaikea kieltäytyä hommista, kun tulee tunne, että pitää takoa, kun rauta on kuuma. Mutta sitten tullaan siihen, haluanko tehdä pelkästään duunia vai olla mun rakkaiden kanssa. Valinta on lopulta helppo, vaikka töitäni rakastankin. Perhettäni enemmän. 
 31. Teit hutiostoksen. Ostin vajaa kuukausi sitten kahdet Levikset…jotka on ihanat, mutta jotka nyt pahan endoturvotuksen vuoksi sattuvat mahaan. Olisi pitänyt ostaa kokoa isommat.
 32. Puhuit englantia. Viikonloppuna, kun haluttiin naapureiden kanssa puhua asiasta, jota lasten ei tarvitse kuulla.
 33. Olit rohkea. Isosti rohkea varmasti silloin, kun uskalsin rakastua mieheeni. Olin tosi skeptinen miesten suhteen, joten se oli mulle iso kynnys. Tosin oli vaikeaa olla rakastumatta, koska muurit mureni ihan itsestään. Pienesti olen rohkea kai joka päivä jollain mittapuulla, kun uskallan tehdä omannäköisiäni valintoja. 
 34. Sanoit “minä rakastan sinua”. Aamulla esikoiselle, kun lähti kouluun. Ja siitä 5min päästä miehelle, kun sanottiin heipat työmatkan jälkeen. 
 35. Maksoit laskun. Mun assari maksaa mun laskut ja kirjanpitäjä yrityksen laskut, eli itse olen maksanut laskun ehkä joskus joulukuussa ennen kun assari aloitti.
 36. Lahjoitit hyväntekeväisyyteen. Joulukuussa Hopen joulupuun merkeissä. 
 37. Koit olevasi hyvä äiti. Sunnuntaina, kun esikoinen uskalsi puhua vaikeasta asiasta suoraan. 
 38. Ajattelit onnistuneesi. Maanantaina töissä. Mä koen, että introverttina mä en ole mikään aktiivinen kontaktoituja. Kuitenkin olen tehnyt niin kauan erilaisia töitä ja kaipa hoitanut ne myös hyvin, että eilen kaksikin uutta työjuttua sai buustia ilmeisesti osin sen vuoksi, että minä olen minä.
 39. Ostit itsellesi jotain ihanaa. Minkähän määrittelisin ihanaksi? Ehkä Monkin farkkulappuhaalarit tässä keväällä oli ihana ostos.
 40. Häpesit jotain sellaista, jota joutuu oikeasti käsittelemään. Mulla on kaksi isoa epäonnistumista mun elässä, joita olen kyllä hävennyt aikanaan. Ja joita varmaan häpeän vieläkin. Toisesta aikaa kohta 20 vuotta, toisestakin yli 10. 
 41. Oli sun menkat. Viime viikolla.
 42. On tullut verta nenästä. Ei koskaan. Ei,vaikka mun nenä on murtunut 3 kertaa.
 43. Myönsit olleesi väärässä. Viime viikolla. Odotin yhtä nettisivupäivitystä, kunnes tajusin, etten itse ole toimittanut kaikkea vaadittavaa aineistoa. 
 44. Harrastit seksiä. Eilen.
 45. Annoit positiivista palautetta tuotteesta/palvelusta. Tänään kynsihuollossa.
 46. Pyysit apua ystävältä. Pari viikkoa sitten, kun pyysin meille lastenhoitajat ensi viikonloppua varten.
 47. Pyysit anteeksi. Maanantaiaamuna esikoiselta, joka soitti koulumatkalta itse anteeksipyyntöä huonosta aamusta. Annoin anteeksi ja pyysin anteeksi omasta puolestani.
 48. Suutuit puolisollesi. Viime viikolla. Olikohan keskiviikko. Me ei olla aina samaa mieltä kasvatusasioista ja tämä kuumensi tunteet.
 49. Nolasit itsesi. Veikkaan, että silloin kun itsensä nolaa, sitä ei aina edes tiedä. En nolostu helposti, koska mun mielestä mokat kuuluu elämään. Ei tule viime kertaa mieleen, mutta usein nolostuminen liittyy siihen, että möläytän jotain tyhmää tai olen liian suorapuheinen.
 50. Tunsit pakahtuvasti onnesta. Eilen illalla, kun nukutin pieniä tyttöjä, vaikkei nukutus ole lempipuuhaani. Tytöt kävi kuitenkin antamassa niin monta suukkoa ja halia pinnasänkyjensä laidan yli, että pakosti siitä tulee vaan superonnellinen olo. Omppu yleensä haluaa vielä, että hälle supatellaan korvaan kaikkea “olet ihana tyttö” ja “tiedäthän, että äiti rakastaa sua” ja silloin hän yleensä myhäilee onnellisena “joo,joo”. 

 

Pistetäänpä haaste kiertämään! Tartutteko tähän Julia, Noora, Saranda, Iina ja Irene

-Karoliina-

Kommentit (3)

Siis nenä murtunut kolme kertaa!! Nyt hieman avausta tähän asiaan 😂

Mä olin lapsen melko vauhdikas 😆 äiti ei edes palauttanut terveyskeskukseen kyynärsauvoja, kun tarvitsin niitä niin usein.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X