kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 29.06.2021

Eiks tää viikko lopu jo. Minä tiistaina.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Voi hyvä jysäys. Arvatkaapa mitä. Meillä taas sairastellaan. F on flunssassa mummolassa ja pienet tytöt on kurkunpäätulehduksessa kotosalla. Täytyypä sano, että tämä kolmen lapsen kanssa elämä on ollut viime aikoina melko vauhdikasta. Kuten meidän oma lääkäri jo kysyi treffatessamme taas: ”Onko teillä kausikortti tänne?”

1,5 kuukauden sisällä F on ollut kahdesti kuumeessa (ei ole yleensä ikinä), pienet räkäisiä putkeen lähes koko ajan ja päälle vielä kolme kurkunpäätulehdusta, neljän korvan tulehdus ja yksi silmätulehdus. Voin sanoa, että ihan normi olisi tähän kesän lopuksi tosi kiva juttu.

Mun piti lähteä eilen töistä suoraan Helsinkiin. Ajatus oli, että tekisin töitä junassa ja Helsingissä hotellissa koko illan. Noh. Eipä sitten onnistunut se homma. En halunnut jättää A:ta yksin kotiin kahden sairaan lapsen kanssa.

Tänään kuitenkin matkasin aamujunalla yhdeksi työpäivän mittaiseksi jaksoksi Helsinkiin. Ja olipa ihanaa!! Mä rakastan kuvauksia silloin, kun ei tarvitse olla itse kameran edessä. Ja tänään oli juuri sellainen päivä. Aurinkoa, naurua, ihania kuvia ja hyviä tyyppejä.

Noh, mutta. Kun kuvaukset oli iltapäivällä lopuillaan ja hyvä mieli, mies soitti, että se kaksosista, joka eilen oli vielä terve (toinen siis ei ollut) , oli alkanut vinkua hengittäessään. Mä soitin lääkäriin ja mies lähti kiikuttaamaan tyttöjä lääkäriin. Tiedetään kokemuksesta, että tuo ääni on juurikin edellä mainittu kurkunpäätulehdus, jonka kanssa ei kannata aikailla ja joka tosiaan Mesillä todettiin jo eilen. Kun saavuin viideltä Tampereelle, oli lapset saaneet kortisonit ja adrenaliini ja jo kotona.

Mutta eipä saaga siihen lopu. Mulla oli alkanut eilen illalla tosi kova särky poskessa, viisaudenhampaan kohdalla. Päivän aikana kipu vaan paheni ja niinpä kirjoitan tätä postausta nyt Acutan hammaspäivystyksestä. Että silleen.

Itkettäisi, jos ei jo naurattaisi. Kuvaparikin kertoo päivän monista vaiheista.

-Karoliina-

Ryhmäkuva: Janita Autio

Kommentit (3)

Tuli niin ällistyneen turhautunut olo teidän puolesta- miten voikin nyt elämä järjestää nuo kaikki infektiot tuollaiseksi helvetilliseksi limboksi teille! 😔😔 Samaten tuli myös mieleen lapsuusajan astma, mutta samalla mietin, että voi ottaa aivoon, jos täältä heittelee jotain diagnooseja 🤷‍♀️
Toivottavasti saatte kaikki hyvää hoitoa ja tilanne helpottuu pikaisesti! 🙏

No voi h l e t i.
Muista: KYLLÄ TÄÄ JOSKUS LOPPUU!

Oisko mahkuu et tyttärillä olis puhjennu allergia tai astma? Tai urheilupiireistä mykoplasma?

Mä oon se, joka tota hoki kahden pienen isättömän pojan kanssa ja oli hilkulla etten seonnu ku sekä ne että minä sairastettiin. Pojilla lastentauteja, korviksia kummallakin, toisella astma, kummallakin ja mulla siitepölyallergiat, mulla kilpirauhanen lopetti ja sit oli mykoplasmaa urkkaharrastuksista, keuhkokuumetta, frozen shoulderii, divertikkelit tulehtui ja hampaat ne mullaki reistas, poistettiin 4 vaikka huolehdin hampaistani kyllä. Leikkautin likinäköiset silmäni ja se helpotti hitosti arkipäivän hoitoo.
Mut nyt pojat on hyvii hienoi aikuisii ja mäki oon viel jotenki hengissä.
Säki tuut olemaan! Kyllä tää joskus ohi menee!

No eikä 😫 Muistan miten itsekin ihan vain joku vuosi sitten väänsin itkua (tai mietin joskos nauraisin) mutta yhden kuukauden aikana meidän neljän hengen perheessä oli 2×silmätulehdus, 2×korvatulehdus, yksi ihan vain muuten räkäisyyteen kuuri, yksi angiina, yksi nokkosrokko (jonka vuoksi jouluna kahteen kertaan päivystykseen lapsen kanssa), 2×keuhkokuume, 1×alkava keuhkokuume ja yksi keuhkoputken tulehdus. Ja oli aikaa, kun kalenteria katsomalla pystyi ennustamaan seuraavan taudin saapumisen..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X