kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 12.07.2021

5 x miksi kynnet kannattaa kestolakkauttaa

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

// mun kynnet lakannut veloituksetta Beautiful You, Tampere//

Mulla on ollut sormenkynsissä kestolakkaus ehkä kolme vuotta putkeen. Kesäisin mulla on myös varpaissa kestolakkaus, nykyisin usein myös talvisin, koska olen niin laiska huoltamaan itse mun kynsiä. 

Olen vähentänyt muun kosmetiikan käyttöä radikaalisti parin viime vuoden aikana, mutta kynnet on ne, jotka on ja pysyy. Tässä muutama syy:

  1. Katson itse tosi usein ihmisten käsiä. Mun mielestä niistä näkee huolitellun (tai huolittelematton) ulkonäön tosi helposti. Ehkä typerä sanoa, mutta musta kauniit kynnet on sellainen siisteyden oletus, mikä esimerkiksi työelämässä on.
  2. Siistit kynnet ja kädet saisi tietysti myös ilman kestolakkausta ihan itsekin. Jopa ilman mitään lakkoja. Mutta mä en koskaan ehdi huoltaa mun käsiä niin, että olisivat ilman kauneushoitolan apua kauniissa kunnossa. 
  3. Tykkään kynsilakoista, mutta mulle ei ole koskaan pysynyt yksikään kotona laitettava lakka muutamaa päivää pidempään. Joskus 2015-2017 mulla on aina kotona lakatut glitter-lakat. Se oli ainoa tapa pitää kynnet lakassa, koska lohkeilevan glitterin päälle pystyi sutimaan aina vaan lisää lakkaa ilman vanhan poistamista. Kestolakkaus on kuitenkin sileiden lakkojen kanssa mun ainoa vaihtoehto, jos en meinaa tehdä kotimanikyyriä kolmesti viikossa. (En aio.)
  4. Varsinkin talvisin mun kädet kuivuu vähemmän, kun kynsissä on kestolakkaus. Mulla ei ole tähän MITÄÄN faktaa pohjaksi, mutta tämän olen huomannut monena vuotena. Voiko kuivat kynnet viedä käsistäkin kosteuden? En todellakaan tiedä!
  5. Hetki aikaa pysähtyä – Mulle kauneushoitolassa käynti on vähän, kun kävisi terapiassa. Mä käyn Tampereella, Sokoksen takana Beautiful Youssa, jonka tytöistä on tullut mulle tärkeitä höpöttelykavereita näiden vuosien aikana. On ihanaa, että ainakin kerran kuussa on yksi hetki, että mä en voi tehdä mitään muuta kun istua. Kädet uunissa ja lakkauksessa kun ei voi edes vastata sähköposteihin. Mun on muutenkin helpompi raivata kalenterista tunti tai kaksi kerran kuussa kauneudenhoitoon (kynnet, kulmien vahaus ja kasvohoito) kun se, että yrittäisin tehdä itse näitä hommia lapsiperheen keskellä. 

Onko siellä kestolakkausfaneja? Mulle käänteentekevä oivallus oli se, että kynnet voi olla kestolakattuinakin minun näköiseni. Ei tarvitse olla pitkät ja koristeelliset. Voi olla lyhyet “punk-kynnet”. 

-Karoliina-

 

Kommentit (4)

Täällä yksi! Mukavaa kun on siistit kynnet eikä tarvitse piilotella lohkeavia kynsiä🥴Ja ehdottomasti kynnet pitää olla niin lyhyet kuin mahdollista 🤣👌Eli kestolakkaus on ihan best!

Nautin kyllä kauniista käsistä ja laitetuista kynsistä. Olen samaa mieltä, että niistä tahtomattaankin näkee, miten ihminen pitää itsestään huolta. Minulla vaan ei valitettavasti ole kynsihuoltoon varaa, joten lakkaan kynnet kotona halvoilla markettilakoilla. Eihän ne aina meinaa pysyä, mutta sitten on vaan laitettava useammin. Yleensä käytän vielä samaa väriäkin viikosta toiseen aina vaan uuden pinnan välissä vaihtaen.

Beautiful Youn löysin aikoinaan (2019 muitaakseni) sun instan kautta. Siitä asti oon ollut asiakkaana. Höpöttelyhetki ilman älylaitteita on parasta omaa aikaa. Ja samalla laitetaan kädet kuntoon.

Kestolakkaus olis ihana , mutta hoitoalalla ei voi pitää. Varpaankynsiin kestolakkaus on kesällä kiva!!😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X