kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 19.09.2021

Kestävät kiharat liukkaisiin hiuksiin

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia
Mun hiusten laatu ja käsiteltävyys on muuttunut täysin sen jälkeen, kun lopetin hiusten blondaamisen 3,5 vuotta sitten ja luovuin pidennyksistä kaksi vuotta sitten. Kun hiuksissa oli vaalennus ja/tai tuuhennukset, pysyi esimerkiksi kiharat mun tukassa päiviä. Joskus, pienellä freesauksella, puolikin viikkoa. Vaalennettu tukan karheus ja lisäosien tuki teki nimittäin sen, että tukka oli pienellä vaivalla pitkään laitetun näköinen.

Tällä hetkellä mulla on mun hiuksissa täysin oma väri ja mitta. Luomu-tukassa on lukuisia plussia. Ei synny juurikasvua, mun tukka on paksuuntunut kuin itsestään ja kaiken lisäksi tukkaa ei tarvitse kuivata, kuten pidennysten kanssa täytyi. Inhoan hiusten kuivaamista! Sekin on kivaa, että voin iskeä ponnarin tai letin minne tahansa päätä, eikä tarvitse pelätä, että pidennyksen kiinnityskohta näkyisi. 

Mutta. Onpa tässä luomutukassa miinuksiakin. Ensinnäkin mä himoitsen megapitkää tukkaa. En millään malttaisi odottaa, että omat hiukset kasvaa. Ja kasvaako ne edes enää lantiolle asti tässä iässä? Toisekseen, ja tämä siis se suurempi “ongelma”, mua raivostuttaa se, että luomu-tukka on niin liukas, että sen laittaminen vaatii erikoiskikkoja. Jos nimittäin laittaisin hiuksiin laineet niin kuin tein vuonna 2018, ne kestäisi mun tukassa ehkä vartin. 

Monen erehdyksen kautta olen kehittänyt taktiikan, jolla näinkin liukas tukka pysyy edes vähän laineilla. Ja koska tiedän, että tällainen perinteinen suomalainen, liukas ja lasimainen, hiuslaatu on monen muunkin ongelma, kokosin tähän mun ohjeet kestäviin kiharoihin/laineisiin. 

  1. Suihkuta kuiviin hiuksiin ensin lämpösuojaa, mulla tällä hetkellä käytössä kotimaisen Four Reasonsin Heat Protectuin Spray. 
  2. Sitten tämän tuotteen päälle Schwarzkopfin Got2b Volumizing 2Sexy Spray -muotovaahto pitoa antamaan. Parasta olisi, jos lämpösuojan JA hyvän pidon saisi yhdellä ja samalla tuotteella, mutta tällaiseen en ole vielä törmännyt. Siksi on ollut pakko käyttää kahta alustuotetta muotoilussa. Joissakin nestemäisissä lämpösuojissa on myös pitoa, mutta ne jättää musta tukan helposti liian märäksi, eli likaisen oloiseksi. Parasta olisi painespray, jossa olisi lämpösuoja ja ultrahyvä pito samassa tuotteessa. Vinkkaa sellainen, niin lupaan testata ja esitellä tämän postauksen jatko-osana. 
  3. Lämmitä kiharrin 210 asteeseen. Muotoiluraudalla saa myös kiharoita, mutta mun tukassa ne ei nykyisin pysy. Johtuen varmasti siitä, että muotoilurauta menee nopeasti hiusten läpi, mutta kiharrinta voi pitää paikallaan pidemmän tovin. Mulla on kaksi Remingtonin Pearl-sarjan kiharrinta. Isommalla raudalla tulee täydelliset loivat laineet, joita rakastan. Mutta koska kiharat/laineet loivenee päivän aikana, teen yleensä tällä pienemmän halkaisijan kiharruspuikolla silloin, kun haluan, että mulla on lainetta tukassa vielä illalla tai jopa seuraavanakin päivänä. Toisin sanoen ekan aamupäivän prinsessakiharat on vaan siedettävä kokonaisuuden kannalta. 
  4. jaan tukan päälakiosaan ja alaosaan. Kiinnitän klipsillä päälakiosan kiinni ja kiharran ensin alaosan tukkaa. Yleensä jaan alaosan 3-4 osioon.
  5. Ennen hiusosan kihartamista harjaan vielä tuon osion erikseen, kieputan kihartimen ympärille ja annan olla minuutin. Katson ihan kellosta ajan. Ennen pidin 30 sekuntia. Ei riitä mun tukalle. 
  6. Kun minuutti on kulunut, vapautan hiusosion varovasti raudalta, jolloin tämä osio tukkaa jää “kiharapötkölle”. En avaa pötkö, vaan jätän sen nuudeliksi, ja suihkutan kiharapötköön kauhean määrän mun luottohiuslakkaani, Got2Be:n pinkkiä, jota olen käyttänyt varmaan kymmenen vuotta. 
  7. Käyn tällä tavalla hiukset läpi ja kun koko pää on kiharrettu, annan hiusosioiden jäähtyä aivan rauhassa ainakin tunnin. Kun tukka on aivan viileä, harjaan kiharapötköt varovasti auki (ei liian montaa kertaa), tupeeraan tyven ja suihkutan lisää lakkaa

 

Nämä kuvat on otettu neljän aikaan iltapäivällä. Kiharat – tai siis laineet – niihin on tehty aamukuudelta. Välissä olen ajanut mm. pari matkaa tukka hulmuten TIERillä, pitänyt pipoa päässä jne. Mun mittapuulla laineet on tosi, tosi hyvin säilyneet, vaikka kuvissa ei mikään valtava kiharapilvi olekaan. Itse asiassa freesauksella (eli harjaamalla kevyen leave in -hoitoaineen kanssa ja sitten lakana avulla puristelemalla) nämä samat laineet kesti keskiviikosta lauantain saunavuorolle asti. 

 

Mitkä on sun vinkit liukkaiden hiusten kesyttämiseen?

 

-Karoliina- 

 

Kuvat: Noora Näppilä

 

Kommentit (4)

Painiskelen saman ongelman äärellä ja tuorein löytöni on Lidlin Cien merkkinen muotovaahto. Paras tähän mennessä kokeilemistani; ei jätä yhtään tahmaiseksi ja hiukset jää ihanan ilmaviksi mutta silti pito on hyvä. Lämpösuojaa tässäkään ei ole, mutta itse käytän pesun jälkeen hiuksiin jätettävää Lorealin the sleek serumia jossa on lämpösuoja, se siis suoraan kosteisiin hiuksiin ja aamulla ennen kiharoista Lidlin muotovaahtoa -> elämäni kestävämmät kiharat. Ja mikä parasta, molemmat tuotteet sarjassa ”pihistä” eli reilusti alle 10e 😊

Muotovaahto kuiviin hiuksiin? Eikö tahmaa?

Ootko harkinnu vielä otsista? Musta se sopi sulle tosi hyvin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X