kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 21.10.2021

Kaksosten 2-vuotisjuhlat

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Meillä vietettiin viikonloppuna Mesin ja Ompun 2-vuotispäiviä. Vieraat oli ripoteltu lauantaina portaittain. Ekat vieraat tuli aamulla jo puoli kahdeksalta ja viimeiset lähti puoli yhdeltätoista illalla. Ihana päivä, jonka jälkeen sekä vanhemmat, että lapset tarvitsi pitkät unet. Vaan toiset niistä sai ne, hah. 

Kaikista synttäreistä, jotka ollaan järjestetty ja juhlittu, nämä taisi olla mun lempparit. Kaikki tämä johtui mun omasta asenteesta. Vaikka olen jo vuosia mennyt juhlissa tosi iisillä kaavalla, eli tilannut valmiit tarjoamiset, olen silti ajautunut jollakin tapaa suorittamaan hommia liiaksi.(Helmasyntini muutenkin).  Nyt päätin, että vedetään kaikki alusta loppuun vaan rennosti. Se saattoi tarkoitti esimerkiksi sitä, että valvottiin miehen kanssa juhlia edeltävänä iltana aivan liian myöhään höpötellen olutlasit kädessä ja kotia ei oltu siivottu mitenkään erityisesti. Mutta mitä sitten? Lauantai oli hauska, jopa tytöt nukahtivat päikkäreille kummitädin avustuksella, joten he jaksoivat hyvin myös iltapäivällä tulleiden vieraiden kanssa. Oli kiva päivä meille tärkeiden ihmisten kanssa!

Kun mietittiin etukäteen tarjoamisia, päätettiin miehen kanssa, että tarjotaan juhlissa meidän 80-luvun lasten juhlaherkkuja. Eli mokkapaloja, voileipäkakkua, peltipitsaa ja totta kai – cocktail-siili lihapullilla. Ja niinpä me tehtiin. Tällä(kin) kertaa olin ylimitoittanut tarjoamiset ja sitten niitä tuupattiin vieraille ja sukulaisille niin, että tällä hetkellä joka ikinen kannellinen kippo ja kuppi on jossain maailmalla. Mutta eipähän loppunut kesken. 

Mä rakastan juhlakoristelua, vaikka muuten en ole koristeihminen. Olen vaan huomannut, että kaiken maailman pompomit on ihan supervaikea säilöä juhlien jälkeen. Pitää tästä eteenpäin tajuta ostaa sellaisia, jotka menee littaan, eli pieneen tilaan. Mä lainasin näitä kemuja varten naapurista yhden viirin ja ostin kaksi kankaista Newbieltä. Newbie-viireissä oli sellainen ruusukuvio, joka varmasti menee juhlissa kuin juhlissa tästä eteenpäin. Kahvit meillä juotiin normimukeista, mutta kaikki muut tarjoamiset vedeltiin pahvilautasilta ja kertakäyttölusikoilla. Säästettiin tiskikoneentäyttövaiva. 

Ennen joulua meillä on vielä F:n synttärit ja miehenkin, vaikkei toki aikuisen synttäreitä usein tällä tavalla isosti juhlita. Minkähän teeman sitä keksisi esikoisen synttäritarjoamisiin? 

-Karoliina-

*makeat kakut saatu Pilvilinnaleipomosta

Kuvat Noora Näppilä

Kommentit (1)

Korona-aika on tuonut tämän portaittain juhlinnan. Ja se on ehkä paras puoli koko ajassa. Siis tuo teijänkin päivä kuulostaa niin kivalta, kun vieraita on riittänyt aamusta iltaan. Miksei näin oo tehty ennen? Ehkä tympeintä on isoissa juhlissa se, että kaikki tulee yhtäaikaa. Sit syödään, juodaan ja seurustellaan, ja aika usein, kaikki lähteekin noin samaan aikaan. Sit huomaat et oma aika juhlissa meni kahvikuppeja täytellessä tms. ja todellisuudessa et ennättänyt jutella oikein kenenkään kanssa kunnolla. Toki on ihanaa nähdä välillä isollakin joukolla, mut jotenkin tää portaittain juhliminen on miusta aika ihana tapa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X