kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 26.11.2021

10 x arjen pelastusta

Teksti
Karoliina Pentikäinen
7 kommenttia

Joku sanoo, ettei kannata tarttua lillukanvarsiin. Ei minustakaan, mutta joskus pienet yksityiskohdat on ne, jotka tekee arjesta niin paljon kivempaa/helpompaa. 

Mä kokosin tämän hetken 10 pelastusrengasta ruuhkavuosiarkeen:

  1. Varsi-imuri. Mä olen koko elämäni inhonnut imuroida. Ison mötikän roudaaminen ja töpselitouhut tuntuu liian vaivalloiselle. Varsi-imuri on sen sijaa toisenlainen. Miten parasta vaan surauttaa nopsasti ne kohdat, johon hiekka ja roskat ilmestyy. Olen miettinyt, voisiko toinen hyvä osto olla robotti-imuri. Onko siitä kokemuksia (isojen kynnysten kanssa)?
  2. Kauppakassipalvelu. Ei ole eka kerta, kun tämän mainitsen, mutta joka kerta, kun boksi tulee kotiin, on ihan voittajaolo. Musta on kiva käydä kaupassa silloin, kun haluan fiilistellä purnukoita, saada face-to-face -neuvoja kaupan henkilökunnalta jne, mutta perusarjessa, kun tilaa Oltermannia ja banskua, kauppakassipalvelu on ykkönen. Hienoa on se, että nykyisin kauppakassipalvelun voi tilata myös pienemmistä K-kaupoista, joten saa tukea juuri sitä yrittäjää ja kauppaa, jota haluaa erityisesti tukea. 
  3. Kuivausrumpu. En kertakaikkisesti tajua, miten olen koskaan jaksanut ripustella pyykkiä. Totta kai edelleen jotkut spessujutut laitetaan orrelle kuivumaan, mutta 98% vaatteista menee kuivurin kautta. En voisi olla tyytyväisempi meidän Electroluxin kuivuriin, jolla voi kuivata niin villavaatteet, kengät kuin urkkakamatkin. Ihan mielettömän hyvä vekotin! (kuivuri saatu 2020)
  4. Rytmi. Meillä on aina ollut aika tarkat ajat sen suhteen, koska syödään, lapset menee unille jne. Ja vaikka lapset, kuten ihmiset yleensäkään, ei ole koneita, auttaa rytmitys meidän arkea kauheasti. Meillä lapset kulkee samalla kaavalla – myös isoin – myös viikonloppuisin. 
  5. Joustavat työt. Vaikka välillä toivoisin, että olisi työ, jonka voisi jättää taakseen kun sulkee työpaikan oven, tai jonne saisi tuuraajaan, rakastan mun molempien töiden vapautta ja joustoa. Sellainen tapa tehdä töitä tukee perhe-elämää, kun voi käyttää lapset kesken päivän neuvolassa tai hammaslääkärissä. Totta kai keskellä päivää otetut “lomat” tulee tehdä tunteita takaisin, mutta silti koen, että vapaus antaa enemmän kuin ottaa. 
  6. Kalenterit ja niiden synkkaus. Mä ja mies synkataan kalenterit joka ikinen sunnuntai aina seuraavaa viikkoa tai viikkoja varten. Siinä käydään läpi iltamenot, työreissut ja se, kumpu joustaa mikäkin päivä omista duuneistaan, jos lapset sairastuu. Mun omat menot ja palaverit on kolmessa eri kalenterissa. Paperisessa tapaamiset ja kokoukset, sähköisessä työkalenterissa kaikki Sidosteeseen liittyvä, Googlen kalenterissa mun yhteistyöt. Tähän kalenteriin pääsee käsiksi myös mun assari, joka masinoi sen kalenterin pohjalta laskutustietoja ja summia mun kirjanpitäjälle. 
  7. Hiusten totuttaminen pitkään pesuväliin + kuivashampoo. Voi kuulostaa pöllölle, mutta tämä oikeasti jeesaa arkea. Mä pesen hiukset ehkä kahdesti viikossa, ja se helpottaa iltoja, kun suihkussa käynti on vaan nopea vartalon huljuuttelu. 
  8. Siivooja. Meillä käy siivooja nykyisin kerran viikossa. Ensi vuonna ajattelin vähentää siivoojan käyntiä kolmeen kertaan kuussa. Arki on aikamoista, joten en en nyt tiedä, missä välissä me viikkosiivottaisiin tällä hetkellä, joten meidän luottosiivoojat on mieletön pelastus. 
  9. Yhteen käyvät lastenvaatteet. Mä ostan nykyisin pääasiassa vain tietyn väriskaalan vaatteita lapsille ja pääosin vain muutamaa merkkiä. Näin pienten tyttöjen kaikkia ylä- ja alaosia voi käyttää sekaisin. Ts. kaapista voi riipiä mitkä tahansa niskaan, ja ei näytä ihan kauhealle yhdistelmälle. (Tosin olen TODELLA paljon libeaalimpi kaksosten vaatteiden suhteen kuin oli F:n ollessa pieni. Nykyisin ei tosiaankaan ole sukkien väri mätsätty asuun, enkä jaksa laitella mitään vaikeasti puettavia mekkoja tai pompuloita.)
  10. Yhdenlaiset alkkarit. Hah. Mun ystävä on nauranut mulle jo vuosia, koska omistan vain yhtä alkkarimallia ja väriä (ja voitte arvata, ettei se ole mikään sexy-one). Mutta mikään ei pilaa päivää niinkuin huonot alkkarit. Siksi ostan ja käytän vaan varmaa mallia. 

Mitkä asiat helpottaa sun arkea?

-Karoliina-

kuva: Noora Näppilä

Kommentit (7)

Alushousu-juttuun voisin kommentoida, että Frank Dandylla on aivan mielettömiä saumattomia alushousuja, jotain ”urheiluvaatematskua”. Ne on kuosiltaan tosi asiallisia (löytyy yksivärisenä, mutta myös pääkallokuosisena). Stadium outletistä saa 3kpl paketin 9,90€! Normihinta paketille näyttää olevan 19,90€. Mulla ei oo vuosiin ollut enää muita 😀

Hei, pakko kysyä että mitkä on hyvät alkkarit? En ole itse vielä löytänyt mieluisia, joita voisi ostaa 20 kpl kaappiin 😀
Kiitos hyvästä postauksesta 🙂

Kyllä robotti-imurille! Meillä on Roborock S6 Max V vai mikälie sanahirviö olikaan, ja se ainakin kiipeää aikamoisten esteiden yli. Puuvilla- tai muut pehmeät ”lötkö”matot vetää kyllä helposti ruttuun. Meillä on koira ja kaksi lasta ja robotti-imuri hurisee päivittäin.

Loistavia käytännön oivalluksia! Voisitko paljastaa parhaan alkkarimallin? Mulla on päivitys hakusessa, kun entistä suosikkia ei valmisteta enää.

Alushousu-asiassa olen aivan samaa mieltä! Ja menivät sitten lopettamaan mun suosikkimallin valmistamisen…

Heh, mulla on sama homma kun 10-kohdassa. Ja malli on todellakin ihana mummomalli. Mutta kun kerran hyvän löytää joka ei tunnu kamalalta, ei kannata muita edes testata.

Kyllä! Robotti-imuri on ihan best! Maailman paras juttu joka lapsiperheelle! 💪🏼

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X