kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 16.12.2021

Uusi normaali - lapset aina kipeinä

Teksti
Karoliina Pentikäinen
7 kommenttia

Vietiin tänään tytöt ekaa kertaa kaksin päikkyyn. Viimeksi tällainen ihme on tapahtunut 3.12. Neideillä on ollut pitkittynyt flunssa ja yskää. Joinakin päivinä lämpöä, suurimmaksi osaksi ei. Eilen selvisi lääkärissä, että Mesillä on korvatulehdus. Ei ollut minkäänlainen yllätys. Niin heille käy, kun taudit pitkittyy. Olisi pitänyt putkittaa Mesin korvat samalla kun putkitetiin Ompun, mutta silloin hällä ei ollut vielä “tarpeeksi” tulehduksia.

Pikkujätin kokenut lastenlääkäri kertoi vastaanotolla, ettei ole nähnyt koskaan tällaista tautisyksylä lasten keskuudessa. “Jos yhtään helpottaa, ette ole yksin.” Kyllä se itse asiassa vähän helpottaa, vaikka sairastelua ei toivo kenellekään. Ollut kuitenkin tärkeä saada vertaistukea muilta perheiltä ja somettajilta, jotka ovat jakaneet samoja fiiliksiä mitä itsellä on ollut. Voimia ja rispektiä Nata, Valeäiti ja muut taudeissa rypijät. 

Jos jotakin positiivista näistä ajoista hakee, niin sen, että ollaan selvästi opittu puhaltamaan miehen kanssa vielä paremmin yhteen hiileen. Meille toimiva tapa on ollut se, että otetaan joka sunnuntai – olipa tytöt siinä vaiheessa terveitä tai kipeitä – kalenterit käteen, ja katsotaan, miten sumplittaisiin seuraava viikko, jos lapset ei voi mennä päikkyyn. Tyyliin: “Mulla on tiistaina tärkeä palaveri klo 14.00, en voi olla sieltä pois.” Tai: “Mulla ei ole keskiviikolle mitään erityistä. Voin olla etänä, jos on tarvis.” 

Tällä systeemillä me ollaan tätä meidän perheen arkea syksy vedetty. Ja juuri, kun tehtiin eilen miehen kanssa vahdinvaihtoa yhden aikaan (minä kotiin, mies töihin), niin ajattelin, että tämä on vissiin sitä uutta normaalia. Normaalia on säätö ja lääkärikäynnit ja se, että töitä tehdään ihan hulluihin aikoihin. Normaalia tuntuu olevan sekin, että läheisiä ja tuttuja ja työtuttuja on jatkuvasti koronassa ja karanteenissa.

Voi kun saataisiin olla nyt viikko terveenä. Meille on tulossa lauantaina mun perhe viettämään joulua (viime vuonna peruuntui juurikin sairastelun vuoksi) ja olisihan se ihana, jos joulu ystävien kanssa onnistuisi. Pidetään peukkuja teidän ja meidän puolesta – viikko taukoa flunssasta, karanteeneista ja oksennustaudeista, joohan?

Onko teillä sairasteltu paljon syksyn aikana?

-Karoliina-

Kommentit (7)

Todellakin tämä syksy ollut ihan kamala sairasteluiden osalta! Vuorotellen ollaan oltu A I V A N jatkuvasti kipeänä joko minä, 2v kuopus tai 7v esikoinen… Tälläkin hetkellä kuopus sairastaa. Itse en pysty tehdä omaa työtäni etänä (varhaiskasvatuksen opettaja) ja miehen kanssa molemmilla päivätyö, jotenka tarkoittaa sitä, että toisella jää työt tekemättä aina etenkin silloin jos pienempi sairastaa. Isomman sairastaessa miehen onnistuu ainakin jotenkin tehdä töitä etänä. Tuntuu, että itse joutuu ihan jatkuvasti olla ilmoittamassa töihin että en taaskaan pääse tulemaan töihin, kun meillä sairastetaan. Ja tietysti sitten työtiimi on useimmiten pulassa…

Heippa Karoliina,

Siis meillä on ihan sama tilanne ja on kyllä niin ahdistavaa tämä lasten jatkuva sairastelu kierre. Meillä tämä kierre alkoi jo elokuussa kun 4 v lähti pitkän kesäloman jälkeen takaisin päiväkotiin. Siitä lähtien molemmat tytöt, myös 1 v ollut vuoron perään kuumeessa, 3 vko kestävissä nuhataudeissa, korvatulehduksissa jne.

Aina pari viikkoa ehkä ollaan koko perhe terveenä kunnes uusi tauti alkaa. Alkaa jopa tuntua hieman nololta jatkuvasti istua Kirkkonummen terveysasemalla.

Nyt 4-v:llä taas nenä tukossa, korvia särkee. Näin se taas alkaa. Ehti 2 vko olla korkeintaan terveenä. 😔

Tsemppiä sinne ja toivottavasti pysytte joulun terveenä. Me pidetään peukkuja pystyss, että ehditään parantua jouluksi ja ettei muu perhe tulisi sairaaksi..

Terkuin, Nora

Meillä kanssa sairastettu elokuusta asti kun koulu ja päiväkoti alkoi… Tässä oli joku ihmeen tauko marraskuussa, mutta nyt taas 2 lapsista nuhassa. Alkaa jotenkin kyllästyttää tämä jatkuva räkä, menojen siirtyminen ja asioiden järjestely uudelleen 🤯

Ollaan aina vietetty joulua vanhempiemme luona, mutta nyt taidetaan olla kotona. Ja ruoat tulevat kaupasta, niiden tekemiseen ei riitä rahkeet 😅

Tämä on ollut aivan kamala syksy! Edes hitusen lohtua tuo toden totta se, ettei tässä selvästikään olla ainoita. Meidän perheen molemmat päiväkoti-ikäiset lapset ovat sairastelleet ties kuinka monta flunssaa. Myös me vanhemmat sekä isovanhemmat ovat tietysti saaneet osansa.

Erityisesti korvatulehdukset ovat olleet meillä jatkuvana riesana. Lapsilla todettiin vain parissa kuukaudessa riittävä määrä korvatulehduksia ja molempien korvat ilmastoitiin. Toisella tämä ei kuitenkaan edes auttanut asiaan, vaan pian putkituksen jälkeen korvat jälleen kerran tulehtuivat, ja vain suun kautta otettava antibiootti lopulta auttoi. Mutta kuinka pitkäksi aikaa, luoja yksin tietää.. ennen seuraavaa lääkärikäyntiä. Lievästi sanottuna turhauttaa ja väsyttää. Onneksi on edes vähän apujoukkoja, joustava työ, lapsilla vakuutukset sekä hitusen huumoriakin vielä tallella tässä härdellissä.

Tsemppiä ja jaksamista!

1-2 viikkoa terveenä, 1-2vk nuhaa/yskää/kuumeilua/korvatulehdus, ja taas uudestaan samanmoinen setti jostain lokakuun alusta lähtien 💩 Meillekin lääkäri jutteli, et 1,5 vuoteen ei ollut flunssan flunssaa ja nyt ihan räjähtänyt käsiin, varsinkin pienillä ketkä ei viime syksynä altistunut millekään pöpöille kun kaikki paikat oli kiinni…

Todellakin samassa veneessä ollaan. Toiveissa, että jouluksi kaikki paranisi, jotta voitaisiin isovanhempien kanssa joulua viettää. ❤️Syyslomalle asti oltiin syksy terveenä ja sitten sen jälkeen koko ajan joku on jossain köhässä. Tässä taas kahvin jälkeen lähden yhtä lapsukaista lääkäriin kiikuttamaan. Toivotaan, että jouluksi tämä helpottaa ja uusi vuosi alkaa terveemmissä merkeissä, niin teillä kuin meillä. Myötäeloa ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X