kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.12.2021

10 x kauneusvinkkiä loppuvuoteen

Teksti
Karoliina Pentikäinen
13 kommenttia

Mä rakastan joulun ajassa sitä, että arkeen tulee ihan vähän glamouria ja glitteriä enemmän kuin ennen. Kaupoissa on kimallemekkoja ja rihkamakorukaupan hyllyt hohtaa “timantteja”. Mulle joulu on aina ollut myös sellaista kauneushömppäaikaa. Tällä tarkoitan sellaista ah-niin-ihanan turhanpäiväistä laittautumista. Kasvonaamion tekoa Holiday-leffa katsoessa tai kultaluomiväriä iltamenoilla. 

Aikaa kaunistautimiseen on nykyisin vähemmän kuin joskus aikaisemmin, joten nykyisten toimenpiteiden on tehokkaita, nopeita tai ainakin sellaisia, ettei ne sotke arkea. 

10 x kauneuvinkkiä vuodenvaihteeseen

  1. Valitse kynsiin (hoitolassa tai kotona) joku aivan överiglitteri/väri, joka normioloissa olisi aivan too much sun mielestä.
  2. Syö tasan niitä juttuja, joita haluat syödä. Unohda kaikki “tämä ruoka pitää ansaita”- ja “tässä ruuassa on huonoja hiilareita” -tyyppiset jutut. 
  3. Ulkoile. Mene pulkkamäkeen, kävele loskassa. Ota happea. Mun mielestä iho on kauneimmillaan, kun se on vähän hikoillut ulkosalla. Ylipäätään hikoilu ainakin poistaa mun silmäpussit ja tekee ihosta kauniin. Jos mulla on joku meno, missä “pitää” (LOL) olla kauniin, yritän tehdä sinä päivänä aamuhikoilun. Siksi juoksin lenkin esim mun hääaamuna. 
  4. Kuori ja kosteuta. Tämä aika on iholle tosi raffia. Ihoa pitää nyt kuoria ja KOSTEUTTAA,KOSTEUTTAA JA VIELÄ VÄHÄN KOSTEUTTAA. Mulle toimii parhaiten BD Medicalin kosteuttava seerumi ja Omega3-kasvoöljy yhdistettynä Weledan Skin Foodiin. Pari kertaa viikolla kasvonaamio. 
  5. TanRevel-itseruskettava. Tilasin Black Friday-tarjouksella kauan mietinnässä olleen itseruskettavasuihkeen ja pakkoa sanoa, että WOW. Koskaan en ole saanut kotikonsteilla niin aidosti hehkuvaa ihoa. Olen aika koukussa. Suihkaisen yhden sumutuksen kasvoille ehkä kolmesti viikossa. Täyttä rakkautta.
  6. Nuku. Ei tästä sen enempää. (Älä tee, kuten minä teen. Tee, miten sanon.)
  7. Ole onnellinen. Okei. Typerä vinkki, kun onneaan ei voi itse päättää. Mutta tietoinen asioista nauttiminen, positiivisuus, suukot ja rakkaus kyllä tekee kauniiksi. Joskus nimittäin tosi onnellisessakin tilanteessa olevat ihmiset alkaa jurnuttaa ja kurtistella kulmia turhasta. Itse huomaan ainakin ajautuvani helposti hölmöön kulmien kurtisteluun ja pienistä asioista valittamiseen. Onneksi kiitollisuutta voi harjoitella.
  8. Mene hierontaan, avantoon tai kasvohoitoon. Vartalon helliminen ja siihen satsaaminen voi viedä sen 50 euroa ja tunnin (tai on jopa ilmaista ja vie vartin), mutta sen vaikutukset voi kestää viikkoja, kun saa hetken hengähtää ja antaa kropalle “lomaa”.
  9. Tee sellainen meikki, jota et normaalisti tekisi. Tai kiharra tukka villisti tai laita isot korvakorut. Nyt jos koskaan on aika hullutella vähän tyylin kanssa. 
  10. Ota koronarokote. Elävänä näyttää usein paremmalle kuin mullan alla. 

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Kommentit (13)

Ihania vinkkejä! Toi hikoilu on muuten niin totta, enpä ole tullut ajatelleeksi. Perheenne kokemusten vuoksi ymmärrän paremmin 10-kohtaa, mutta näin ihanassa ja kivatunnelaimaisessa blogissa tuntuu ristiriitaiselta ottaa kantaa muiden kuin itsensä kohdalla niin voimakkaasti tällä hetkellä kuohuttavaan aiheeseen (rokotepakko vs vapaaehtoisuus, yhteiskunnan voimakas kahtiajako lopulta melko kevyin perustein). Joka tapauksessa hyvää joulun odotusta! 🙂

Hei,

kiitos vinkeistä.

Ylipaino altistaa koronainfektion vaikealle muodolle. Teho-osastoilla hoidetuista koronapotilaista 85 prosenttia on ollut joko ylipainoinen tai lihava.

En kuitenkaan usko, että kehottaisit ketään laihduttamaan, koska elävänä on paremmannäköinen kuin haudassa? Siitäkin huolimatta, että normaalipainoisena olemiseen ei liity riskejä, toisin kuin koronarokotteeseen, johon on Suomessa on varmistetusti kuollut kaksi ihmistä.

Haha, tuo vika, nauroin myös ääneen täällä. Erinomainen punch line. 😂 itse olen mieluummin myös ilman long covidia, johon 4/5 tietämästäni koronan sairastaneesta on sairastuneet; osalla työntekoon vaikuttavia oireita todennäköisesti loppuelämän ajan. Joten jos rokotteesta suojaa myös siihen ja voin samalla suojata muita, niin kyllä kiitos. Pysytään terveinä! ❤

Totta toriset, en kehottaisi laihduttamaan, koska ylipaino ei vaikuta muiden ihmisten kuolemanriskiin kuin omaan.

Jos rokotteeseen on kuollut kaksi, prosentti on siis pienempi kuin itse tautiin kuolleiden määrä. Ja mikä määrä olisikinaa, jos jengiä ei olisi rokotettu.

Eikö toimivan rokotteen koko idea ole suojata niitä, jotka sen haluavat ottaa? Miksi sitä pitäisi tyrkyttää ihmisille, jotka iän ja koon puolesta eivät ole riskiryhmää nimeksikään? Koskien sen (sinunkin mukaan) minimaalisen osan, joka ei pysty ottamaan rokotetta lääketieteellisistä syistä, suojaamista – oletko itse koko elämäsi ajan jäänyt pienimmistäkin flunssanoireista neljän seinän sisään, koska kaupassa voi olla AIDSia sairastava henkilö, joka kuolee sinun miniflunssaasi?

Rokotteen tarkoitus on suojata kaikkia. Myös esimerkiksi syöpäsairaita lapsia tai keitä tahansa, jotka eivät halua kuolla toisten itsekkyyden vuoksi. Riskiryhmillä on suurempi riski sairastua, mutta kuten tietoa teholta on tullut, vakavan taudin voi saada muutkin kuin vanhat riskiryhmäläiset.

Niinpä.. ylipainoa ei taideta laskea viralliseksi riskiksi, mikä tehohoitotilastojen valossa on kovin hämmentävää.

Minusta ketään ei pitäisi syrjiä, ikinä. Pidän sitä vaan mielenkiintoisena, että rokotuspassi on ok, mutta painoindeksipassia pidettäisiin hyvin todennäköisesti pöyristyttävänä. Kun sanoit että ylipaino ei vaikuta muihin ihmisiin, niin onhan se jonkin toisen tehohoitopaikasta pois..

Ymmärrän tämänkin pointin. Ja olen siinä samaa mieltä, että voi kun ei tarvisisi mitään passeja. Mutta hitsi vieköön, kun tilanne on tämä. Ajattelen, että passit ei ole kiusaksi vaan avuksi.

Naurahdin vikalle, loistava punch line! 😄

Pakko yhtyä tähän – varsinkin tuohon viimeisimpään! 😊

Olet ehkä huomennut, etten tuomiste koskaan täällä (tai muutenkaan) ihmisten valintoja, jos ne todella ei liittyisi myös kanssaihmisiin. Rokote/rokottamattomuus ei ole vain oma valinta, vaan sillä joko tukee tai riskeeraa muita ihmisiä.

Omassa blogissa parasta on se, että voi itse kirjoittaa itseä kiinnostavista tai itselle tärkeistä aiheista

Täsmälleen näin. Tässä ei ole kyse pelkästään itsestä, vaan myös muista. Mua ärsyttää se jatkuva yksilön oikeuksien korostaminen. Entä ne velvollisuudet? Ei aikanaan kysytty alaikäisiltä, haluaako ne lähteä sotaan. Oli lähdettävä sotimaan tai sitten vankilaan.

Tuo hikoilu-vinkki oli hyvä. Itse kävin aina saunassa ennenkuin lähdin treffeille. Nykyään ei tule saunottua.
Täytyykin varata kasvohoito heti tammikuuksi, ei ole tullut käytyä pariin vuoteen 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X